Ο Λόρκα γίνεται graphic novel

Ο Λόρκα γίνεται graphic novel Facebook Twitter
O Λόρκα με τουρμπάνι, Μαδρίτη, 1924.
0

Ογδόντα δύο χρόνια έχουν περάσει από την εκτέλεση του μεγάλου Ισπανού ποιητή και συγγραφέα από το φασιστικό απόσπασμα, το όνομα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα όμως μοιάζει σα να επιβεβαιώνει αιώνια τον διάσημο αφορισμού του ίδιου: «Ένας νεκρός στην Ισπανία είναι πολύ πιο ζωντανός από έναν νεκρό οπουδήποτε αλλού στον κόσμο».

Τα ποιήματα του έχουν μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και τα θεατρικά έργα του έχουν ενσαρκωθεί σε χιλιάδες σκηνές ανά τον πλανήτη εδώ και τόσες δεκαετίες. Και τώρα ο Λόρκα εμφανίζεται ως κεντρικός πρωταγωνιστής ενός graphic novel που στις 100 σελίδες του φιλοδοξεί να συμπυκνώσει τη ζωή, το έργο, τους έρωτες και τον φλογερό δημιουργικό του οίστρο.

Ο Λόρκα γίνεται graphic novel Facebook Twitter
«Η Ζωή και ο Θάνατος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα» είναι μια συνεργασία ανάμεσα στον βιογράφο του Λόρκα, Ian Gibson και στον εικονογράφο / κομίστα Quique Palomo

«Η Ζωή και ο Θάνατος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα» είναι μια συνεργασία ανάμεσα στον βιογράφο του Λόρκα, Ian Gibson (στην 700 σελίδων βιογραφία του για τον συγγραφέα βασίζεται άλλωστε το εικονογραφημένο πόνημα) και στον εικονογράφο / κομίστα Quique Palomo, σε μια κοινή απόπειρα να προσηλυτίσουν ακόμα περισσότερο (και νεότερο) κοινό στην λατρεία του έργου αλλά και της προσωπικότητα του μεγάλου Ισπανού.

Ο Λόρκα γίνεται graphic novel Facebook Twitter

Με στοιχεία από την The Guardian

Βιβλίο
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο είναι το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή;

Βιβλίο / Ποιο είναι το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή;

Ο δημοφιλής καθηγητής του Χάρβαρντ, Μάικλ Πιούετ, μιλά στη LiFO με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του και εξηγεί πώς η κινεζική φιλοσοφία βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την κοινωνία τους. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Λακαριέρ

Βιβλίο / Ο Λακαριέρ, αυτός ο «ξένος» που εκτίμησε βαθιά τη φτωχική πλευρά του ελληνικού καλοκαιριού

Δεν ήταν ο αστός που είδε την Ελλάδα ως χώρα εξωτική, ταξίδεψε κατάστρωμα γιατί δεν είχε ποτέ λεφτά. Γνώρισε την Ανάφη των εξόριστων και την αφιλόξενη Σέριφο, κατέγραψε το δικό του ελληνικό καλοκαίρι σε ένα απαραίτητο βιβλίο Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σάρκα και πνεύμα: «Η Παρθένος στον κήπο» της Αντόνια Μπάιατ

Βιβλίο / Σάρκα και πνεύμα: «Η Παρθένος στον κήπο» της Αντόνια Μπάιατ

Με φόντο τις τελετές για τη στέψη της Ελισάβετ της Β’ το 1953, η Μπάιατ δημιουργεί ένα πανόραμα της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης μέσα από τη ζωή μιας δυσλειτουργικής οικογένειας στο επαρχιακό Γιόρκσαϊρ.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Στέφανος Τραχανάς: «Ζούμε σε μια “γκαστρωμένη” εποχή που μπορεί να μας βγάλει σ’ ένα νέο ξέφωτο ή σ’ ένα σκοτεινότερο τούνελ»

Βιβλίο / Στέφανος Τραχανάς: «Στην Amazon βρίσκεις από κβαντικό βουδισμό μέχρι κβαντικό ρέικι και κβαντικό ακτιβισμό»

Ο κορυφαίος Έλληνας κβαντικός φυσικός, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης σε μια συνέντευξη για τη μαζική απήχηση του ανορθολογισμού και της ψευδοεπιστήμης στις μέρες μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ