Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου

0

Αυτά τα έπιπλα δρόμου που ζωντάνεψαν την περιοχή Cheapside του Λονδίνου δημιουργήθηκαν για τον ετήσιο διαγωνισμό City Benches του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου (LFA), ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο ντιζάιν.

«Ο διαγωνισμός City Benches είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να αναδειχθούν δημιουργώντας με έμπνευση το τοπίο της πόλης του Λονδίνου» δήλωσε η Tamsie Thomson, διευθύντρια του LFA.

«Φέτος η δημιουργία δημόσιων καθισμάτων στα πλαίσια των περιορισμών του Covid-19 ήταν μια επιπλέον πρόκληση και αυτό που οι φετινές συμμετοχές κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν καθίσματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση επιτρέποντας παράλληλα την απαραίτητη κοινωνική απόσταση».

Το LFA είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Πραγματοποιείται συνήθως καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ωστόσο, φέτος αναγκάστηκε να διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας.

Το Pineapple for London είναι ένας πολύπλευρος πάγκος που λειτουργεί και ως γλάστρα, σχεδιασμένος από τον Archie Cantwell, τον Cameron Clarke και τον Hugh Diamond. Κατασκευάστηκε από τους τρεις σχεδιαστές οι οποίοι συνδύασαν τεράστια κομμάτια από χρωματισμένο σκυρόδεμα. Ο σχεδιασμός του αποτελεί αναφορά στα αρχικά σχέδια του αρχιτέκτονα Christopher Wren που ήθελε να στεφθεί ο γειτονικός καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου με μια κατασκευή σε σχήμα ανανά, ύψους 18 μέτρων.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το παγκάκι A Pineapple for London.

Μέσα στο Cheapside Sunken Garden, ο Bartlett Oli Colman έχει τοποθετήσει δύο θέσεις που έχουν τη μορφή πολύχρωμων ματιών που βλέπουν στον ουρανό. Με την επωνυμία Look Up, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει «χώρο για κάποιον να καθίσει και να συλλογιστεί τόσο τον κόσμο γύρω του όσο και τα θαύματα του ορίζοντα της πόλης».

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Tα καθίσματα Look Up.

Ο πάγκος Chim Chim αποτίει φόρο τιμής στα σπίτια της βικτοριανής εποχής του Λονδίνου, με μια πλάτη από τέσσερις παραδοσιακές καμινάδες. Η βάση του, η οποία είναι κατασκευασμένη από τούβλα, ενοποιείται με τις καμινάδες σε ένα λαμπερό κόκκινο φινίρισμα που το στούντιο αρχιτεκτονικής Profferlo επέλεξε ώστε να ξεχωρίζει από το περιβάλλον.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το κόκκινο παγκάκι Chim Chim από τους Profferlo.

Εκεί κοντά βρίσκεται και η κατασκευή με όνομα The Two-Seater Rule, ο οποίος μοιάζει με δύο καρέκλες σαν θρόνους που συνδέονται με έναν πάγκο μήκους δύο μέτρων. Δημιουργήθηκε από τον Iain Jamieson μαζί με τον Dave Drury για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, τηρώντας τις οδηγίες ασφαλείας της βρετανικής κυβέρνησης για τον Covid-19.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το Two-Seater Rule έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την κοινωνική απόσταση.

Το τελευταίο παγκάκι δημιουργήθηκε από το Studio Mxmxm από χαλύβδινες πλάκες που καθεμία αντιπροσωπεύει έναν άξονα στο σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων. Ονομάζεται 51 ° 30'48.6 "N 0 ° 05'17.9" W από τις συντεταγμένες μπροστά από το Royal Exchange όπου τοποθετήθηκε και έχουν χαραχθεί στην κορυφή του.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το παγκάκι 51°30'48.6" N 0°05'17.9"W που έχει τοποθετηθεί στο Royal Exchange

Το LFA είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Πραγματοποιείται συνήθως καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ωστόσο, φέτος αναγκάστηκε να διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από το Dezeen.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ