Στο πρώτο ραντεβού όλα «παίζονται» σε 12 λεπτά

Στο πρώτο ραντεβού όλα «παίζονται» σε 12 λεπτά Facebook Twitter
5

Την κρισιμότητα των πρώτων 12 λεπτών σε ένα ραντεβού αναδεικνύει βρετανική έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ασφαλιστική εταιρίας ΑΧΑ. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή σε αυτό το χρονικό διάστημα αποφασίζει κάποιος αν του αρέσει  το πρόσωπο που κάθεται απέναντι του και το αποτέλεσμα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, κρίνεται θετικά κάποιος που χαμογελάει, που σε κοιτάζει στα μάτια, που έχει δροσερή αναπνοή, που διαθέτει καλό τόνο φωνής και που είναι ντυμένος κομψά.

Αυτά που απωθούν αμέσως είναι η «βαριά» μυρωδιά του σώματος και η κακοσμία του στόματος.

Ακόμη το 40% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν θα έβγαινε άλλο ραντεβού με κάποιον που συνηθίζει να βρίζει, το 36% ότι βρίσκει απωθητικό το ατημέλητο ντύσιμο και το 33% την έλλειψη χαμόγελου.

Η έρευνα έγινε σε 2.000 ενήλικες και έδειξε ακόμη ότι το 6% ελέγχει πριν το ραντεβού τις αναρτήσεις σε Facebook και Twitter του ατόμου που πρόκειται να συναντήσει.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Όλα παίζονται ή όλα γίνονται;Τι μετράει;Το μεθύσι στις διακοπές στην Ελλάδα.Η έρευνα είναι αποτέλεσμα πολύχρονης εμπειρίας στην καλοκαιρινή τουριστική εταιρεία ΑΣΤΑ ... όλα κάτω.
Τα εχω ξαναπει γι'αυτες τις "ερευνες".Οι περισσοτερες ξεκινουν εκει οπου σταματαει η λογικη και η κριση.Τα πρωτα λεπτα ενος "πρωτου" ραντεβου ειναι και τα λιγοτερο σημαντικα στην διαμορφωση κρισης.Διοτι τα πρωτα λεπτα,η και την πρωτη ωρα,εκαστο μερος προσεχει παρα πολυ να "βγαλει" προς το αλλο την καλυτερη δυνατη "εικονα".Συνηθως ειναι τα λεπτα εκεινα οπου κυριαρχει ενα κραμα υποκρισιας και νευρικοτητας, το οποιο καθιστα σχεδον αδυνατη την εξαγωγη συμπερασματων.Ειτε λογικων, ειτε συναισθηματικων.Αυτα ειναι και προφανη, και γνωστα σε ολους μας,αφου ολοι τα εχουμε ζησει αρκετες φορες.Η "ουσιαστικη"αξιολογηση και αποφαση του επιπεδου "μου αρεσει-δεν μου αρεσει" γινεται παντοτε αργοτερα.Ειτε μια ωρα αργοτερα,ειτε μια μερα,ειτε μια εβδομαδα.Παντως αργοτερα.Εκτος αν συντρεχουν ακραιοι λογοι,αν δηλαδη ο ενας απο τους δυο ειναι κακασχημος η τρελλος ! Αλλα αυτα ειναι οι εξαιρεσεις,οχι ο κανονας.