Στο πρώτο ραντεβού όλα «παίζονται» σε 12 λεπτά

Στο πρώτο ραντεβού όλα «παίζονται» σε 12 λεπτά Facebook Twitter
5

Την κρισιμότητα των πρώτων 12 λεπτών σε ένα ραντεβού αναδεικνύει βρετανική έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ασφαλιστική εταιρίας ΑΧΑ. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή σε αυτό το χρονικό διάστημα αποφασίζει κάποιος αν του αρέσει  το πρόσωπο που κάθεται απέναντι του και το αποτέλεσμα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, κρίνεται θετικά κάποιος που χαμογελάει, που σε κοιτάζει στα μάτια, που έχει δροσερή αναπνοή, που διαθέτει καλό τόνο φωνής και που είναι ντυμένος κομψά.

Αυτά που απωθούν αμέσως είναι η «βαριά» μυρωδιά του σώματος και η κακοσμία του στόματος.

Ακόμη το 40% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν θα έβγαινε άλλο ραντεβού με κάποιον που συνηθίζει να βρίζει, το 36% ότι βρίσκει απωθητικό το ατημέλητο ντύσιμο και το 33% την έλλειψη χαμόγελου.

Η έρευνα έγινε σε 2.000 ενήλικες και έδειξε ακόμη ότι το 6% ελέγχει πριν το ραντεβού τις αναρτήσεις σε Facebook και Twitter του ατόμου που πρόκειται να συναντήσει.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

4 σχόλια
Όλα παίζονται ή όλα γίνονται;Τι μετράει;Το μεθύσι στις διακοπές στην Ελλάδα.Η έρευνα είναι αποτέλεσμα πολύχρονης εμπειρίας στην καλοκαιρινή τουριστική εταιρεία ΑΣΤΑ ... όλα κάτω.
Τα εχω ξαναπει γι'αυτες τις "ερευνες".Οι περισσοτερες ξεκινουν εκει οπου σταματαει η λογικη και η κριση.Τα πρωτα λεπτα ενος "πρωτου" ραντεβου ειναι και τα λιγοτερο σημαντικα στην διαμορφωση κρισης.Διοτι τα πρωτα λεπτα,η και την πρωτη ωρα,εκαστο μερος προσεχει παρα πολυ να "βγαλει" προς το αλλο την καλυτερη δυνατη "εικονα".Συνηθως ειναι τα λεπτα εκεινα οπου κυριαρχει ενα κραμα υποκρισιας και νευρικοτητας, το οποιο καθιστα σχεδον αδυνατη την εξαγωγη συμπερασματων.Ειτε λογικων, ειτε συναισθηματικων.Αυτα ειναι και προφανη, και γνωστα σε ολους μας,αφου ολοι τα εχουμε ζησει αρκετες φορες.Η "ουσιαστικη"αξιολογηση και αποφαση του επιπεδου "μου αρεσει-δεν μου αρεσει" γινεται παντοτε αργοτερα.Ειτε μια ωρα αργοτερα,ειτε μια μερα,ειτε μια εβδομαδα.Παντως αργοτερα.Εκτος αν συντρεχουν ακραιοι λογοι,αν δηλαδη ο ενας απο τους δυο ειναι κακασχημος η τρελλος ! Αλλα αυτα ειναι οι εξαιρεσεις,οχι ο κανονας.