Το αλάτι αποτελεί ένα από τα ανθεκτικότερα και ασφαλέστερα φυσικά στοιχεία με απολυμαντικές ιδιότητες, κάτι που το έκανε να μετατραπεί σε πρώτη ύλη για το σχεδιασμό ενός εστιατορίου με οικολογική συνείδηση.
Μέσω της διάχυσης Cl2 και ιόντων O2 το φυσικό αλάτι βελτιώνει τον περιβάλλοντα αέρα έτσι ώστε να μπορεί παράλληλα να φιλτράρει την αστική μολυσμένη ατμόσφαιρα.
Οι σχεδιαστές του γραφείου Emtiaz Designing Group, εκμεταλλεύτηκαν τα κοντινά φυσικά αλατωρυχεία και τις εξορύξεις στο Salt Lake στη πόλη Σιράζ του Ιράν και με τη χρήση αλατιού σε συμπαγή στρώματα, μορφή σκόνης αλλά και ορυκτών βράχων κατασκεύασαν αυτό το εξωπραγματικό, μικρό εστιατόριο.
Ο σχεδιασμός του έργου που ξεκίνησε το 2011 καθορίστηκε από σχετικές μελέτες που συνδύασαν δομικά το αλάτι της περιοχής με φυσικό κόμμι, ενώ οι ανάγλυφοι τοίχοι, η οροφή και σκάλες σμιλεύθηκαν ώστε να θυμίζουν το εσωτερικό σπηλαίων άλατος.
σχόλια