ΠΟΥ: 3,3 εκατομμύρια θάνατοι από αλκοόλ το 2012

ΠΟΥ: 3,3 εκατομμύρια θάνατοι από αλκοόλ το 2012 Facebook Twitter
11

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις τάσεις χρήσης αλκοόλ σε 194 χώρες.

Μόνο μέσα στο 2012 σημειώθηκαν 3,3 εκατ. θάνατοι παγκοσμίως, ενώ το 16% των ανθρώπων στον πλανήτη καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. 

Σύμφωνα με την έκθεση, κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, από 15 ετών και πάνω, πίνει κατά μέσο όρο 6,2 λίτρα καθαρού αλκοόλ κάθε χρόνο.

Η Ευρώπη είναι στην κορυφή της λίστας με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ ανά κεφαλή, συγκεντρώνοντας περίπου το 25,7% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Το μόνο ενθαρρυντικό για τη Γηραιά Ήπειρο είναι ότι τουλάχιστον η κατανάλωση δεν παρουσιάζει αυξητικές τάσεις -όπως στην Ασία και τις περιοχές του δυτικού Ειρηνικού- αλλά παραμένει σταθερή τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στις υπόλοιπες ηπείρους, οι Καναδοί έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ σε όλη την Αμερική – αντίστοιχο της Ευρώπης, ενώ χαμηλή είναι η κατανάλωση στη Β. Αφρική, στη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια τα ποσοστά ανεβαίνουν.

Από χώρες στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ρωσία και ακολουθούν οι "γείτονες" Λευκορώσοι και Ουκρανοί.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Να απαγορευτεί λοιπόν το beneficial όταν καταναλώνεται με το σωστό τρόπο αλκοόλ επειδή κάποιοι είναι binge drinkers. Αλλά να επιτραπούν τα πολύ λιγότερο διαδεδομένα ναρκωτικά τα οποία είναι παντού και πάντα επιζήμια θεωρώντας πως οι θάνατοι δεν πρόκειται να αυξηθούν και αυτό παρά την μεγαλύτερη διάδοση τους!Πιάσε μια κοκαΐνη και μια ηρωίνη τώρα λέμε!
Αν κοιτάμε τα στοιχεία της σελίδας http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/alcohol/by-country/ τότε πώς -χονδρικά πάντοτε- συνδυάζεται π.χ. το 1,1/100.00 της Βρετανίας, με τα κάτωθι στοιχεία:http://www.ons.gov.uk/ons/rel/subnational-health4/alcohol-related-deaths-in-the-united-kingdom/2012/stb---alcohol-related-deaths-in-the-united-kingdom--registered-in-2012.html (8.367 θάνατοι επί του συνόλου του πληθυσμού 1-75+, approx. 63.182.000)? Κάπου το χάνω.
Μεγάλος αριθμός αλλά μικρός σε σχέση με τον αριθμό των καταναλωτών αλκοολούχων. Μεγαλύτερος ή τουλάχιστον συγκρίσιμος ο αριθμός εκείνων που πεθαίνουν από σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα (2.5εκ μόνο από AIDS) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε το σεξ.
Συμφωνώ απόλυτα: "responsible drinking" [τώρα όσον αφορά τις σχετικές έρευνες μάλλον τις παίρνω "with a pinch of salt", καθώς μία τα λένε έτσι μία λένε γιουβέτσι, αναλόγως τα μποφόρ (βλ. επίσης καφές/καφεΐνη και λοιπές ουσίες)].Πάντως είναι, σαφώς, και κούλτουραλ θέμα (βλ. Ρωσία κ.λπ.)
Δες και αυτό"TO JUDGE by national averages, Belarus, Moldova and Russia are the biggest drinkers in the world, quaffing between 15 to 18 litres per adult annually, according to the World Health Organisation in a new report. But those figures only tell part of the story. Not everyone drinks. When abstainers are excluded the national averages look extremely different. " (δικό μου σχόλιο: ακόμα χειρότερα για τους Ρώσους και τους Μολδαβούς)http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2014/05/daily-chart-8
Χμμ... ενδιαφέρον, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον αν είχε σε συνδυασμό και τα alcohol related deaths γι' αυτές τις χώρες, (γιατί, για επιπρόσθετους λόγους, μπορεί να μην είναι ακριβώς αναλογικά τα νούμερα)[Παρεμπιπτόντως εχουμε 780.000 από το Chad (σε σύνολο περίπου 10.5 εκ) που πίνουν 34 λίτρα μ.ο. και 81.104.280 (αν τα υπολογίζω σωστά) από τη Ρωσία (σε σύνολο περίπου 143,7 εκ) που πίνουν 22 λίτρα μ.ο.].
alcohol related deaths για κάθε χώρα εδώ =>http://www.who.int/substance_abuse/publications/global_alcohol_report/profiles/en/Ενδέχεται να μην συνδέονται στενά αφού τα προηγούμενα δεδομένα αφορούν μέσους και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η μέση κατανάλωση όλων εκείνων που πίνουν όσο ο αριθμός εκείνων που πίνουν πάνω από κάποια ποσότητα/που διαθέτουν drinking habits που θεωρούνται επιζήμια