Αν κάνω άτακτη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός

Αν κάνω άτακτη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός. Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

 

Τρεις παρατηρήσεις για το ιδιωτικό βίντεο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το οποίο έβγαλε στη δημοσιότητα ο Τριανταφυλλόπουλος (όπως είχε ξανακάνει με τον Ασλάνη και τον Κορκολή):

1. Πρώτη φορά, ένας πολιτικός απαντά ευθέως σε αυτές τις χυδαιότατες "δημοσιογραφικές" αποκαλύψεις. Επαναλαμβάνω: πρώτη φορά. Κι αυτό δείχνει, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει κουράγιο και ότι βεβαίως στηρίζεται από ένα κόμμα που, προς τιμήν του, δεν τον αφήνει ακάλυπτο.
 

Μπορεί ο Σακελλαρίδης ακόμα και να μη καταλαβαίνει τι κάνει, προσπαθώντας να διαχειριστεί μια κρίση - κάνει όμως κάτι πραγματικά σημαντικό: ξεμπροστιάζει θαρρετά την αρρώστια, τοποθετώντας ένα ζήτημα που πήγαινε να κουκουλωθεί, στο επίκεντρο της πολιτικής. Δεν μασάει, δεν μπαίνει σε συζήτηση με το βούρκο της κοινωνίας (που πάντα σταυροκοπιέται και εξανίσταται για την παρακμή των πάντων) -και με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζει κάτι καινούριο και παρήγορο στο δημόσιο βίο. 

2. Πρώτη φορά "αποκαλύψεις" τέτοιας φύσεως πέφτουν στο κενό. Κάποτε, "αποκαλύψεις" μικρότερης κιτρινίλας αρκούσαν να οδηγήσουν ανθρώπους στην καταστροφή και το Πανελλήνιο σε παραλήρημα. Τώρα, ούτε το ένα συμβαίνει (μέχρι στιγμής)  ούτε το άλλο -όσο κι αν κάποιοι βεβιασμένα προσπαθούν. Ο στημένος θίασος των σιχαμένων "φοιτητών" που παγίδευσε τον Σακελλαρίδη και μετά έφριττε on camera με θεατρική υπερβολή (προφανώς αυτοί το κάνουν μόνο ιεραποστολικά και γεννήθηκαν από μονογαμικές προβατίνες), ερεθίζει μόνο τα επαγγελματικά τρολ του facebook - ο πολύς κόσμος ακούει τις κραυγές της ηθικολογίας απαθώς. Αδιάφορος. Διότι γίνεται συνείδηση, σιγα-σιγά, ότι αυτά αφορούν στον ιδιωτικό και απαράβατο χώρο της προσωπικής ζωής. Την οποία κανένα πορνολαγωνικό δεν μπορεί να καταλύσει.

Αν κάνω άτακτη ζωή, δικός μου είναι λογαριασμός. Facebook Twitter
Μπορεί ο Σακελλαρίδης ακόμα και να μη καταλαβαίνει τι κάνει, προσπαθώντας να διαχειριστεί μια κρίση - κάνει όμως κάτι πραγματικά σημαντικό: ξεμπροστιάζει θαρρετά την αρρώστια, τοποθετώντας ένα ζήτημα που πήγαινε να κουκουλωθεί, στο επίκεντρο της πολιτικής... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO



3. Βεβαίως δεν είναι εντελώς αφύσικο το ενδιαφέρον γύρω από τα δημόσια πρόσωπα. Η εξωσυζυγική σχέση του Ολάντ, πριν λίγους μήνες, καλύφθηκε εκτενώς από τα σοβαρότερα μέσα του πλανήτη. Αλλά χωρίς χυδαίες λεπτομέρειες. Και επειδή, εν προκειμένω υπήρχε ένα ψέμα: η απάτη ενός γάμου. Ο κύριος Σακελλαρίδης είναι νέος, ελεύθερος και μπορεί να ζει την προσωπική ζωή του όπως θέλει. Ποιο είναι το πρόβλημα; Μήπως θα ανέβει τώρα στα κρεββάτια ο Κασιδιάρης με ένα χάρακα να εξετάζει την ιερά κλίση των οργάνων; (Aς ασχοληθεί καλύτερα πώς θα χαρακώσουν επιμελέστερα οι δικοί του κανά ράπερ ή μετανάστη στην Ομόνοια...)

Είχα ακούσει κι εγώ τις λιπαρές φήμες από την πρώτη στιγμή και απαξιούσα να της αναπαράξω ακόμα και στους φίλους μου. Αλλά τώρα που το θέμα έσκασε, πιστεύω ότι πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο. Όσο περισσότερο σέρνεται, τόσο παίρνει πόντους το φασισταριό που ενεδρεύει στα προσωπικά κομπιούτερ των ανθρώπων.

 

Οπτική Γωνία
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΤΑ KITΡΙΝΑ MEDIA

ΤΑ KITΡΙΝΑ MEDIA

Από την αλήστου μνήμης «Αυριανή» και το εμετικό «Μακελειό» μέχρι τις δολοφονίες χαρακτήρα μέσω στρατιών τρολ στα social media, τα κίτρινα μέσα δηλητηριάζουν διαχρονικά τη δημόσια ζωή και οδηγούν ανθρώπους στην απόγνωση, εκμεταλλευόμενα τα παραθυράκια της Δυτικής ελευθερίας της έκφρασης. Το χειρότερο: αρέσουν στον μεγάλο όχλο και συχνά χρησιμοποιούνται από την εξουσία και τους ισχυρούς για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο ράπερ Noizy που τραγούδησε στις φιέστες του Έντι Ράμα στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ / Noizy: Ο υπόδικος τράπερ φίλος του Έντι Ράμα

Δύο μήνες πριν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη για να τραγουδήσει στην εθνικιστική φιέστα του Αλβανού πρωθυπουργού, οι αρχές του Κοσόβου καταζητούσαν τον Noizy, ύστερα από καταγγελία γνωστού TikΤoker, με τον οποίο είχε beef, για άγριο ξυλοδαρμό και βιασμό. 
ΜΑΡΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ
Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Συρία;

Διεθνή / Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Συρία;

Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και η νέα εποχή στη Συρία: Ο Ιωάννης Γρηγοριάδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχος έδρας Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Τουρκία και ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η Άλις Μονρό δεν μίλησε;

Οπτική Γωνία / Γιατί η Άλις Μονρό κάλυψε τον παιδόφιλο άντρα της και την κακοποίηση της κόρης της;

Ο δεύτερος σύζυγος της πρόσφατα αποθανούσας, βραβευμένης με Νόμπελ Καναδής συγγραφέως ήταν παιδόφιλος και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τη μικρότερη κόρη της. Γιατί εκείνη παρέμεινε σιωπηλή;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Περιβάλλον / Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Γιατί δεν περιορίζεται η πλαστική ρύπανση στην Ελλάδα; Μια αποκαλυπτική έκθεση του WWF η οποία δίνει απαντήσεις για τις αλλαγές που δεν έγιναν στην καθημερινότητά μας, τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πισίνες: Το χειμερινό μακροβούτι της εφορείας και το θαλασσινό νερό  

Ελλάδα / Το χειμερινό μακροβούτι της εφορίας στις παράνομες πισίνες

Στο στόχαστρο της εφορίας έχουν μπει οι παράνομες πισίνες, ενώ παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού έβγαλε στη διαβούλευση ρύθμιση με την οποία επιτρέπει για πρώτη φορά τη χρήση θαλασσινού νερού στις πισίνες των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM
Ο Δικαστής Ντρεντ, ο Γουόλτερ Γουάιτ και το «σύνδρομο Τόνι Σοπράνο» ανάμεσα στους θαυμαστές του Τραμπ

Οπτική Γωνία / Ο Δικαστής Ντρεντ, ο Γουόλτερ Γουάιτ και το «σύνδρομο Τόνι Σοπράνο» ανάμεσα στους θαυμαστές του Τραμπ

Οι αφηγήσεις που προορίζονται να αναδείξουν τους κινδύνους του φασισμού, της παθολογικής σκληρότητας ή του υπερφίαλου εγωισμού καταλήγουν να παρερμηνεύονται από εκείνους που αντιμετωπίζουν τη σκληρότητα και τον εγωισμό ως αρετές.
THE LIFO TEAM
H προληπτική προσαγωγή της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου: Ένα νομικά έωλο μέτρο

Οπτική Γωνία / H προληπτική προσαγωγή της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου: Ένα νομικά έωλο μέτρο

«Πρόκειται για ξεκάθαρα αντισυνταγματική πρακτική που χρησιμοποιείται ευρέως από την ΕΛΑΣ τα τελευταία χρόνια, ακυρώνοντας στην πράξη το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ