Έφτιαξαν ψωμί που δεν μουχλιάζει

Έφτιαξαν ψωμί που δεν μουχλιάζει Facebook Twitter
1

Η αμερικανική εταιρεία Microzap ανέπτυξε μία νέα τεχνική παραγωγής άρτου, ο οποίος μπορεί να αντέξει για δύο μήνες χωρίς να μουχλιάσει.

Όπως αναφέρει το BBC, το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν τη μούχλα. 

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά θα μπορούν να διατηρούν το ψωμί τους χωρίς να χρειάζεται να το πετάνε στα σκουπίδια

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα είδη τροφής όπως φρούτα, λαχανικά και κρεατικά.

Η τεχνική αυτή μπορεί αρχικά να ακούγεται επαναστατική, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά η ερεύνα θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες για την υγεία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα καλοκαίρι για τα πανηγύρια

Living / Τα πανηγύρια φέτος είχαν μεγάλο σουξέ, και αυτό προκάλεσε γκρίνια

Θρασύτητα και εισβολή στα χωράφια των ντόπιων ή δικαίωμα στη διασκέδαση; Μπορούμε να μιλάμε για την αποικιοποίηση των φασέων στα νησιά; Η νέα γενιά ανακαλύπτει μαζικά τα πανηγύρια, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.
M. HULOT
«Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

Living / «Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

«Βλέπω μια συμβουλή για αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Screenshot. Έναν τρόπο δεσίματος του κασκόλ. Screenshot. Συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Screenshot. Έξυπνο πολιτικό σχόλιο στο Facebook. Screenshot».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
" Η τεχνική αυτή μπορεί αρχικά να ακούγεται επαναστατική, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες "Ααααα δηλαδή το πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ότι δεν έχουν αρκετά ψυγεία για να βάλουν τις μεγάλες ποσότητες φαγητού και χαλάνε. Και εγώ που νόμιζα ότι το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ έχουν φαγητό...