Έφτιαξαν ψωμί που δεν μουχλιάζει

Έφτιαξαν ψωμί που δεν μουχλιάζει Facebook Twitter
1

Η αμερικανική εταιρεία Microzap ανέπτυξε μία νέα τεχνική παραγωγής άρτου, ο οποίος μπορεί να αντέξει για δύο μήνες χωρίς να μουχλιάσει.

Όπως αναφέρει το BBC, το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν τη μούχλα. 

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά θα μπορούν να διατηρούν το ψωμί τους χωρίς να χρειάζεται να το πετάνε στα σκουπίδια

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα είδη τροφής όπως φρούτα, λαχανικά και κρεατικά.

Η τεχνική αυτή μπορεί αρχικά να ακούγεται επαναστατική, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά η ερεύνα θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες για την υγεία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
" Η τεχνική αυτή μπορεί αρχικά να ακούγεται επαναστατική, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες "Ααααα δηλαδή το πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ότι δεν έχουν αρκετά ψυγεία για να βάλουν τις μεγάλες ποσότητες φαγητού και χαλάνε. Και εγώ που νόμιζα ότι το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ έχουν φαγητό...