Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο Facebook Twitter
12

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου  με την υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τέταρτη είναι το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική. Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).

Η λίστα χρησιμοποίησε ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων 39 διαφορετικές παραμέτρους που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ τόνισε το μεσημέρι πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια μητρόπολη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Μίχαελ Χόιπλ, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Είναι φαίνεται δείγμα υγείας και πολιτισμού να κλείνεις τα σύνορα σε ένα πρόβλημα (βλέπε πρόσφυγες) και να λες "θα το φορτωθούν οι άλλοι". Εγώ πάντως όποτε πατώ το πόδι μου σε Αυστρία-Γερμανία, παθαίνω κάτι από εικονικό πνιγμό. Είμαι ταξιδεμένος πολύ στην Ευρώπη, έχω γνωστούς και φίλους σε πολλές χωρες, αλλά αυτό το πνιγηρό δεν το έχω αισθανθεί παρά μόνο σε αυτές τις super clean πολιτισμένες πόλεις.... Διαισθητικά πάντοτε ψάχνω τον πλησιέστερο Τούρκο για να φάω κεμπαπ να νοιώσω άνθρωπος...
η Βιεννη οντως ειναι κουκλα πολη..αλλα ιδιαιτερα βαρετη. αυτο ειναι το παραξενο με τις πολεις που ψηφιζονται ως πολεις με την υψηλοτερη ποιοτητα ζωης. θελουν ολοι να φυγουν και να πανε σε βρωμικες, ακριβες πολεις που ο ενας ειναι πανω στον αλλο σα μυρηγκια. βλεπε Λονδινο, Νεα Υορκη, Παρισι. Βερολινο, Χονκ Κονγκ, Συδνευ.τελικα αυτο που μας κανει να νιωθουμε "ζωντανοι" ειναι η ενεργεια στους δρομους οταν αυτοι ειναι γεματοι κοσμος. περπατας στο σοχο σαββατο βραδυ και νιωθεις γεματος ζωντανια κ ενεργεια, ακομα κ αν εισαι κουρασμενος. best feeling in the world
Δεν ξέρω για τις άλλες αλλά η Νέα Υόρκη δεν είναι καθόλου βρώμικη. Αντίθετα έχει τεράστιους δρόμους που δεν σου δίνουν την αίσθηση ότι ζεις σαν τα μυρμήγκια και πολύ πράσινο. Βρώμικη και μπουχτισμένη ειναι η Αθήνα. Η ποιότητα ζωής δεν έχει να κάνει με τα ποτά.
Καμία, εσείς μπορείτε να πίνετε το τσάι σας Qρία σου λέει και οι διπλανοί σας να εξίσου πολύ καλοβαλμένοι να λένε με ευγενικό τρόπο πόσο έχει αλλάξει η πόλη τους από την στιγμή που μαζεύτηκαν οι "απολίτιστοι".