Oι παντρεμένοι είναι πιθανότερο να επιζήσουν από έμφραγμα

Oι παντρεμένοι είναι πιθανότερο να επιζήσουν από έμφραγμα Facebook Twitter
2

Ο γάμος αυξάνει την πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος μετά από ένα έμφραγμα και, επιπλέον, μειώνει τη διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο, σε σχέση με τους εργένηδες και τους χωρισμένους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι ο γάμος αποτελεί παράγοντα προστασίας για την υγεία.

 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Νίκολας Γκόλοπ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας (East Anglia) στο Νόργουιτς, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάνστεστερ, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 25.000 ασθενείς με μέση ηλικία 67 ετών, που είχαν διαγνωσθεί με έμφραγμα.

 Διαπιστώθηκε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι παντρεμένοι είχαν 14% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν μετά το έμφραγμα, σε σχέση με όσους δεν είχαν μόνιμο/η σύντροφο. Οι χωρισμένοι έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο (7%) σε σχέση με τους εργένηδες να πεθάνουν μετά από έμφραγμα. Επίσης, οι παντρεμένοι έμεναν κατά μέσο όρο δύο μέρες λιγότερες στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα (έξι έναντι επτά έως οκτώ ημερών των εργένηδων και χωρισμένων).

 Δεν είναι σαφές γιατί οι παντρεμένοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό σχετίζεται με την πρακτική ή συναισθηματική υποστήριξη που έχει ένας παντρεμένος άνθρωπος από τον ή την σύζυγό του μετά το έμφραγμα.Γι' αυτό, κάλεσαν τους καρδιολόγους να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες κάθε ασθενούς.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Απλα οι παντρεμενοι εχουν καποιον στο σπιτι να παρει τηλεφωνο τις πρωτες βοηθειες και να ερθει βοηθεια πιο γρηγορα,ενω αυτοι που μενουν μονοι ειναι πιθανοτερο να να αργησουν να βοηθηθουν η να μην βοηθηθουν καθολου.