Μια οικονομική εφημερίδα οι Financial Times, αποθεώνει ένα ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου που έχει γίνει το στέκι δημοσιογράφων και κριτικών τέχνης στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Πρόκειται για το Mazi, δημιούργημα μιας Θεσσαλονικιάς, της Χριστίνας Μουράτογλου και του συντρόφου της που έχει κερδίσει με τις γεύσεις του τους Λονδρέζους. Το άρθρο ξεκινά με ένα ελληνικό προϊόν που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και ξεχωρίζει στα τραπέζια. Το κρίταμο, ένα αλμυρό πράσινο χόρτο το οποίο μαζεύει ο πατέρας της Χριστίνας και το στέλνει στο Λονδίνο.
Όπως μάλιστα γράφει η εφημερίδα, από τις 2 Φεβρουαρίου το Mazi καθιερώνει και brunch με αγαπημένο έδεσμα τη μπουγάτσα.
Καθώς ό,τι ελληνικό εστιατόριο υπάρχει στη βρετανική πρωτεύουσα αναλώνεται στα προβλέψιμα ελληνικά πιάτα, η Χριστίνα αποφάσισε με τη βοήθεια του συντρόφου της να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. "Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπα στη Χριστίνα όταν συναντηθήκαμε ήταν ότι δεν υπάρχουν high-end ελληνικά εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και υπάρχει ένα κενό στην αγορά για να το εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον κόσμο στο Λονδίνο», λέει ο Adrien Carre.
Το Mazi που βρίσκεται στο Notting Hill έχει γίνει πια διάσημο μέσω των δημοσιευμάτων σε όλο τον κόσμο, αφού έχουν γράψει για αυτό εφημερίδες από το Χονγκ-Κονγκ, την Ταιβάν κτλ. Οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ. Η Χριστίνα ήταν η «γυναίκα του μήνα» για το περιοδικό Οlive. Η Standard συμπεριέλαβε το Mazi στα 10 καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς στο Λονδίνο, ενώ και ο κατάλογος Michelin 2013 για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του Λονδίνου το έχει ήδη συμπεριλάβει.
Η Χριστίνα Μουράτογλου λέει στην εφημερίδα ότι παραλαμβάνει συνεχώς βιογραφικά Ελλήνων που θέλουν να εργαστούν στο κατάστημα της, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.
σχόλια