Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
9

Οδηγίες: φτιάξτε ένα από τα παρακάτω εύκολα, γρήγορα κοκτέιλ. Μετά διαβάστε παρακάτω, και στο τέλος απαντήστε στην ερώτηση. Οι αναλογίες είναι κατά βούληση. Να πιούμε θέλουμε, όχι να ανοίξουμε μπαρ.

 

Η Ελευθεριάζουσα

Δύο σφηνάκια μπέρμπον σε ποτήρι με παγάκια
Ένα σφηνάκι χυμός λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
Συμπληρώνετε με χυμό πορτοκάλι
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο

Βαμμένο κόκκινο

Ένα ποτήρι κρασί
Περιέ με γεύση λεμόνι
Λίγη ζάχαρη
Συμπληρώνετε με σόδα

 

Τσάι στο μπαλκόνι

Έτοιμο ice tea με γεύση φρούτου σε ψηλό ποτήρι με παγάκια
Δύο σφηνάκια τζιν
Μια φέτα ροδάκινο
Συμπληρώνετε με σόδα

Βασιλικός και τα μάτια σου

Ζάχαρη σε χαμηλό ποτήρι
8 φύλλα βασιλικού ελαφρώς λιωμένα (τα πατάτε λίγο μέσα στο ποτήρι)
Ουίσκι, πολλά παγάκια

Το αγγούρι που πίνεται

Λεπτές φέτες αγγούρι σε ένα ποτήρι
Θυμάρι φρέσκο, ελαφρώς λιωμένο
Δύο σφηνάκια βότκα
Συμπληρώνετε με σόδα

Και τώρα, η ερώτηση

 

Τι κάνει τα παιδικά καλοκαίρια τόσο αξέχαστα; Πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά θα επιχειρήσω να το συνοψίσω ως εξής: ότι χαιρόμασταν με αυτά που είχαμε. Δεν φανταζόμασταν ένα ιδανικό καλοκαίρι, για να απογοητευτούμε με την πραγματικότητα. Το καρπούζι ήταν τέλειο, το παγωτό το απόγευμα ήταν ένα σκέτο θαύμα, η θάλασσα γαλάζιο μυστήριο. Δεν μας ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν καλύτερα εξοχικά από τα δικά μας, πώς θα ήταν αν ήταν εδώ ο Τάκης ή ο Μάκης ή μια άγνωστη που μας σημάδεψε μια μέρα στο μετρό.

 

Τώρα μάθαμε να θέλουμε, και θέλουμε όλα αυτά που δεν έχουμε.

 

Ρώτησα και πήρα απαντήσεις: αν επικεντρωθείς μόνο σ' αυτά που έχεις, τι είναι αυτό που κάνει το καλοκαίρι τέλειο; Ευτυχώς, είναι πολλά αυτά που έχουμε και μας αρέσουν.

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter

«Οι γυναίκες. Οι γυναίκες με κοντά σόρτς, φούστες και λοιπά.»

«Οι περισσότερες αυτοκτονίες συμβαίνουν το χειμώνα. Σκέψου το.»

«Τα καλοκαιρινά χιτς. Τα ακούω το χειμώνα και γίνεται πάλι καλοκαίρι.»

«Ο ήλιος. Η ευτυχία είναι στον αέρα, σαν χειροπιαστή. Ακούγεται βλακεία, αλλά έτσι είναι στο μυαλό μου. »

«Λιγότερη τηλεόραση. »

«Η παγωμένη μπίρα. »

«Όταν διαλέγω αντηλιακό. Να μυρίζει ωραία ή να είναι ασφαλές; »

«Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στη παραλία. Εκεί δεν έχω τύψεις που δεν διαβάζω κάτι καλύτερο. »

«Τρώω ψητό καλαμπόκι. »

Κι εσείς;

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

8 σχόλια
Ελληνικός καφές το απόγευμα μετά τη σιέστα στα σκαλοπάτια της κουζίνας της μαμάς.Ή χυμός πορτοκάλι βερίκοκο και μήλο (η μπλε Αμίτα, που είναι η μόνη που αγόραζε ο μπαμπάς).Και βουτιές σε παραλίες με πολύ ήλιο και πολλή ησυχία, να κοιτάζεις με τις ώρες το βυθό με αναπνευστήρα και να χαζεύεις δαχτυλάκια με κόκκινα νύχια μέσα σε τιρκουάζ νερό όταν έχει μουλιάσει μέχρι και ο εγκέφαλος.
τα βραδυα στο χωριο να χαζευω τον (εναστρο εκει) ουρανοηλιος, ουζακι & χωριατικη μετα τη θαλασσαπου ξεχναω τι μερα ειναι, πόσο έχει ο μηναςμεσημεριανος υπνοςκαρπουζι, σταφυλι, ροδακινα και συκαααααα!ηλιοβασιλεμα στη θαλασσα, (αυγη μετα απο ξενυχτι όποτε)..τα απολυτως απαραιτητα: ζιν φουστα, σαγιοναρες, μαγιωα, μπιστοκαλι/ βαφτικά κτλ στα αζητητααισθανομαι ήδη πολυ ευτυχισμενη:)