Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
9

Οδηγίες: φτιάξτε ένα από τα παρακάτω εύκολα, γρήγορα κοκτέιλ. Μετά διαβάστε παρακάτω, και στο τέλος απαντήστε στην ερώτηση. Οι αναλογίες είναι κατά βούληση. Να πιούμε θέλουμε, όχι να ανοίξουμε μπαρ.

 

Η Ελευθεριάζουσα

Δύο σφηνάκια μπέρμπον σε ποτήρι με παγάκια
Ένα σφηνάκι χυμός λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
Συμπληρώνετε με χυμό πορτοκάλι
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο

Βαμμένο κόκκινο

Ένα ποτήρι κρασί
Περιέ με γεύση λεμόνι
Λίγη ζάχαρη
Συμπληρώνετε με σόδα

 

Τσάι στο μπαλκόνι

Έτοιμο ice tea με γεύση φρούτου σε ψηλό ποτήρι με παγάκια
Δύο σφηνάκια τζιν
Μια φέτα ροδάκινο
Συμπληρώνετε με σόδα

Βασιλικός και τα μάτια σου

Ζάχαρη σε χαμηλό ποτήρι
8 φύλλα βασιλικού ελαφρώς λιωμένα (τα πατάτε λίγο μέσα στο ποτήρι)
Ουίσκι, πολλά παγάκια

Το αγγούρι που πίνεται

Λεπτές φέτες αγγούρι σε ένα ποτήρι
Θυμάρι φρέσκο, ελαφρώς λιωμένο
Δύο σφηνάκια βότκα
Συμπληρώνετε με σόδα

Και τώρα, η ερώτηση

 

Τι κάνει τα παιδικά καλοκαίρια τόσο αξέχαστα; Πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά θα επιχειρήσω να το συνοψίσω ως εξής: ότι χαιρόμασταν με αυτά που είχαμε. Δεν φανταζόμασταν ένα ιδανικό καλοκαίρι, για να απογοητευτούμε με την πραγματικότητα. Το καρπούζι ήταν τέλειο, το παγωτό το απόγευμα ήταν ένα σκέτο θαύμα, η θάλασσα γαλάζιο μυστήριο. Δεν μας ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν καλύτερα εξοχικά από τα δικά μας, πώς θα ήταν αν ήταν εδώ ο Τάκης ή ο Μάκης ή μια άγνωστη που μας σημάδεψε μια μέρα στο μετρό.

 

Τώρα μάθαμε να θέλουμε, και θέλουμε όλα αυτά που δεν έχουμε.

 

Ρώτησα και πήρα απαντήσεις: αν επικεντρωθείς μόνο σ' αυτά που έχεις, τι είναι αυτό που κάνει το καλοκαίρι τέλειο; Ευτυχώς, είναι πολλά αυτά που έχουμε και μας αρέσουν.

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter

«Οι γυναίκες. Οι γυναίκες με κοντά σόρτς, φούστες και λοιπά.»

«Οι περισσότερες αυτοκτονίες συμβαίνουν το χειμώνα. Σκέψου το.»

«Τα καλοκαιρινά χιτς. Τα ακούω το χειμώνα και γίνεται πάλι καλοκαίρι.»

«Ο ήλιος. Η ευτυχία είναι στον αέρα, σαν χειροπιαστή. Ακούγεται βλακεία, αλλά έτσι είναι στο μυαλό μου. »

«Λιγότερη τηλεόραση. »

«Η παγωμένη μπίρα. »

«Όταν διαλέγω αντηλιακό. Να μυρίζει ωραία ή να είναι ασφαλές; »

«Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στη παραλία. Εκεί δεν έχω τύψεις που δεν διαβάζω κάτι καλύτερο. »

«Τρώω ψητό καλαμπόκι. »

Κι εσείς;

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην Αθήνα

Γεύση / Τουλουμπάκι: Το κέρασμα του Βορρά φτιάχνεται σωστό πια και στην Αθήνα

Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μονοθεματικό μαγαζί που φτιάχνει ένα (παραγνωρισμένο) γλυκό και καλό, που το προσφέρει όπως δεν το έχουμε συνηθίσει: τραγανό, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Ελληνικός καφές το απόγευμα μετά τη σιέστα στα σκαλοπάτια της κουζίνας της μαμάς.Ή χυμός πορτοκάλι βερίκοκο και μήλο (η μπλε Αμίτα, που είναι η μόνη που αγόραζε ο μπαμπάς).Και βουτιές σε παραλίες με πολύ ήλιο και πολλή ησυχία, να κοιτάζεις με τις ώρες το βυθό με αναπνευστήρα και να χαζεύεις δαχτυλάκια με κόκκινα νύχια μέσα σε τιρκουάζ νερό όταν έχει μουλιάσει μέχρι και ο εγκέφαλος.
τα βραδυα στο χωριο να χαζευω τον (εναστρο εκει) ουρανοηλιος, ουζακι & χωριατικη μετα τη θαλασσαπου ξεχναω τι μερα ειναι, πόσο έχει ο μηναςμεσημεριανος υπνοςκαρπουζι, σταφυλι, ροδακινα και συκαααααα!ηλιοβασιλεμα στη θαλασσα, (αυγη μετα απο ξενυχτι όποτε)..τα απολυτως απαραιτητα: ζιν φουστα, σαγιοναρες, μαγιωα, μπιστοκαλι/ βαφτικά κτλ στα αζητητααισθανομαι ήδη πολυ ευτυχισμενη:)