Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
9

Οδηγίες: φτιάξτε ένα από τα παρακάτω εύκολα, γρήγορα κοκτέιλ. Μετά διαβάστε παρακάτω, και στο τέλος απαντήστε στην ερώτηση. Οι αναλογίες είναι κατά βούληση. Να πιούμε θέλουμε, όχι να ανοίξουμε μπαρ.

 

Η Ελευθεριάζουσα

Δύο σφηνάκια μπέρμπον σε ποτήρι με παγάκια
Ένα σφηνάκι χυμός λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
Συμπληρώνετε με χυμό πορτοκάλι
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο

Βαμμένο κόκκινο

Ένα ποτήρι κρασί
Περιέ με γεύση λεμόνι
Λίγη ζάχαρη
Συμπληρώνετε με σόδα

 

Τσάι στο μπαλκόνι

Έτοιμο ice tea με γεύση φρούτου σε ψηλό ποτήρι με παγάκια
Δύο σφηνάκια τζιν
Μια φέτα ροδάκινο
Συμπληρώνετε με σόδα

Βασιλικός και τα μάτια σου

Ζάχαρη σε χαμηλό ποτήρι
8 φύλλα βασιλικού ελαφρώς λιωμένα (τα πατάτε λίγο μέσα στο ποτήρι)
Ουίσκι, πολλά παγάκια

Το αγγούρι που πίνεται

Λεπτές φέτες αγγούρι σε ένα ποτήρι
Θυμάρι φρέσκο, ελαφρώς λιωμένο
Δύο σφηνάκια βότκα
Συμπληρώνετε με σόδα

Και τώρα, η ερώτηση

 

Τι κάνει τα παιδικά καλοκαίρια τόσο αξέχαστα; Πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά θα επιχειρήσω να το συνοψίσω ως εξής: ότι χαιρόμασταν με αυτά που είχαμε. Δεν φανταζόμασταν ένα ιδανικό καλοκαίρι, για να απογοητευτούμε με την πραγματικότητα. Το καρπούζι ήταν τέλειο, το παγωτό το απόγευμα ήταν ένα σκέτο θαύμα, η θάλασσα γαλάζιο μυστήριο. Δεν μας ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν καλύτερα εξοχικά από τα δικά μας, πώς θα ήταν αν ήταν εδώ ο Τάκης ή ο Μάκης ή μια άγνωστη που μας σημάδεψε μια μέρα στο μετρό.

 

Τώρα μάθαμε να θέλουμε, και θέλουμε όλα αυτά που δεν έχουμε.

 

Ρώτησα και πήρα απαντήσεις: αν επικεντρωθείς μόνο σ' αυτά που έχεις, τι είναι αυτό που κάνει το καλοκαίρι τέλειο; Ευτυχώς, είναι πολλά αυτά που έχουμε και μας αρέσουν.

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter

«Οι γυναίκες. Οι γυναίκες με κοντά σόρτς, φούστες και λοιπά.»

«Οι περισσότερες αυτοκτονίες συμβαίνουν το χειμώνα. Σκέψου το.»

«Τα καλοκαιρινά χιτς. Τα ακούω το χειμώνα και γίνεται πάλι καλοκαίρι.»

«Ο ήλιος. Η ευτυχία είναι στον αέρα, σαν χειροπιαστή. Ακούγεται βλακεία, αλλά έτσι είναι στο μυαλό μου. »

«Λιγότερη τηλεόραση. »

«Η παγωμένη μπίρα. »

«Όταν διαλέγω αντηλιακό. Να μυρίζει ωραία ή να είναι ασφαλές; »

«Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στη παραλία. Εκεί δεν έχω τύψεις που δεν διαβάζω κάτι καλύτερο. »

«Τρώω ψητό καλαμπόκι. »

Κι εσείς;

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

8 σχόλια
Ελληνικός καφές το απόγευμα μετά τη σιέστα στα σκαλοπάτια της κουζίνας της μαμάς.Ή χυμός πορτοκάλι βερίκοκο και μήλο (η μπλε Αμίτα, που είναι η μόνη που αγόραζε ο μπαμπάς).Και βουτιές σε παραλίες με πολύ ήλιο και πολλή ησυχία, να κοιτάζεις με τις ώρες το βυθό με αναπνευστήρα και να χαζεύεις δαχτυλάκια με κόκκινα νύχια μέσα σε τιρκουάζ νερό όταν έχει μουλιάσει μέχρι και ο εγκέφαλος.
τα βραδυα στο χωριο να χαζευω τον (εναστρο εκει) ουρανοηλιος, ουζακι & χωριατικη μετα τη θαλασσαπου ξεχναω τι μερα ειναι, πόσο έχει ο μηναςμεσημεριανος υπνοςκαρπουζι, σταφυλι, ροδακινα και συκαααααα!ηλιοβασιλεμα στη θαλασσα, (αυγη μετα απο ξενυχτι όποτε)..τα απολυτως απαραιτητα: ζιν φουστα, σαγιοναρες, μαγιωα, μπιστοκαλι/ βαφτικά κτλ στα αζητητααισθανομαι ήδη πολυ ευτυχισμενη:)