4 σημάδια που διαβεβαιώνουν ότι είστε έξυπνοι

4 σημάδια που διαβεβαιώνουν ότι είστε έξυπνοι Facebook Twitter
Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν;
2

Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν; Η απάντηση θα μπορούσε να κρύβεται στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε από τα πιο απλά έως τα πιο περίπλοκα θέματα, όμως και πάλι σα να μην αρκεί. Αν εξακολουθούμε να έχουμε απορίες για το ύψος του I.Q μας, αλλά δεν εμπιστεύομαστε και τις σχετικές μετρήσεις και τους διαγωνισμούς νοημοσύνης, θα υπάρχει πάντα η επιστήμη να ικανοποιεί τις απορίες μας. Και να επιμένει ότι υπάρχουν σημάδια που λειτουργούν σαν πιστοποιητικό ευφυΐας. Και να μερικά από αυτά:

1.

Προέρχεστε από οικογένεια έξυπνων ανθρώπων

Οι επιστήμονες συνέκριναν τους εγκεφάλους ανθρώπων που έχουν συγγένεια και ειδικά τους εγκεφάλους διδύμων, προτού διαπιστώσουν ότι η δομή των εγκεφάλων τους ήταν πανομοιότυπη και ειδικώς οι τομείς που συνδέονται με τη γνωστική ικανότητα του ανθρώπου και την εκμάθηση γλωσσών. Είναι, λοιπόν, και γονιδιακό το θέμα. Και να είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, υπάρχει η πιθανότητα να έχετε το πλεονέκτημα σε θέματα αντίληψης. Προσφάτως, η έρευνα αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο από τρία αδέλφια συνήθως έχει 3 βαθμούς νοημοσύνης περισσότερους από τα άλλα δύο. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι κυρίως ψυχολογικοί και λόγω των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στο πρωτότοκο παιδί και τους γονείς του.

2.

Δεν σας παίρνει εύκολα ύπνος

Αν το βράδυ σχεδόν βασανίζεστε για να αποκοιμηθείτε, δείτε και τη θετική πλευρά στη δυσκολία σας να αποκτήσετε σταθερό μοτίβο ύπνου. Όσο πιο υψηλό το IQ τόσο πιο δύσκολο για έναν άνθρωπο να είναι αυτό που λέμε «πρωινός τύπος»

 

3.

Έχετε «μουσικό αυτί»

...και τα καταφέρνετε σπουδαία σε κάποιο μουσικό όργανο. Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι οι εγκέφαλοι των μουσικών έχουν διαφορετική δομή από εκείνων που δεν κατέχουν κάποιο μουσικό όργανο, ενώ συγκεκριμένοι τομείς του εγκεφάλου εμφανίζονται πιο διευρυμένοι. Άλλωστε, το να γνωρίζει κανείς από μουσικές νότες και από μουσική γενικώς έχει συνδεθεί με τη δυνατή μνήμη και τις πνευματώδεις –αν και κάποτε εκκεντρικές- συμπεριφορές.

4.

(και ένα καθόλου καλό σημάδι) Παίρνετε ψυχοτρόπες ουσίες

Παραδόξως σε μία έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια στη Βρετανία αποδείχθηκε ότι ροπή προς τα ψυχοτρόπα φάρμακα είχαν κυρίως τα έξυπνα παιδιά, αυτά με υψηλές επιδόσεις, με ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητες, κ.λπ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν πάντα έξυπνες επιλογές.

Με στοιχεία από το BusinessInsider.com

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ