Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino
0

O Γάλλος καλλιτέχνης Benedetto Bufalino μετέτρεψε ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο σε δημόσια πισίνα. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, που έχει τίτλο "The bus pool" μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα λουόμενους ταυτόχρονα και είναι ανοιχτό στους ντόπιους από τον περασμένο Αύγουστο. 

Το παραπάνω λεωφορείο, που βρίσκεται στην περιοχή Αρτουά της βόρειας Γαλλίας, προκειμένου να υλοποιηθεί, χρειάστηκε, πέρα από το να γυρίσει από την πλαϊνή πλευρά, να αφαιρεθούν τα καθίσματα και γενικότερα το εσωτερικό του και ταυτόχρονα προστεθεί τριγύρω ένα σκληρό υλικό που να συγκρατεί το νερό. 

Η προσπάθεια αυτή του Bufalino δεν είναι η πρώτη, που έχει μετατρέψει παλιά οχήματα σε πιο λειτουργικά αντικείμενα, αφού το 2018 είχε μετατρέψει και ένα τροχόσπιτο σε μια κινητή πισίνα.

H πισίνα έχει 2,3 μέτρα πλάτος, 9 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρο βάθος. Επίσης, στο πίσω μέρος του οχήματος υπάρχει μια σκάλα μέσω της οποίας οι λουόμενοι ανεβαίνουν στην πισίνα. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται ανάμεσα στους 27-29 βαθμούς, ενώ στην όλη κατασκευή υπάρχει ενσωματωμένη και μια πλατφόρμα, που είναι ειδική για την ασφάλεια. 

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino

Προκειμένου να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη κατασκευή, ο καλλιτέχνης που έχει ως έδρα του τη Λυών, συνεργάστηκε με μια τοπική εταιρία, τη Euralens, που ασχολείται με θέματα αρχιτεκτονικής και design στην ευρύτερη περιοχή. 

Βέβαια, η προσπάθεια αυτή του Bufalino δεν είναι η πρώτη, που έχει μετατρέψει παλιά οχήματα σε πιο λειτουργικά αντικείμενα, αφού το 2018 είχε μετατρέψει και ένα τροχόσπιτο σε μια κινητή πισίνα.

Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino
Ένα αναποδογυρισμένο λεωφορείο που έγινε δημόσια πισίνα Facebook Twitter
Φωτο: Benedeto Bufalino
 

Info

Benedetto Bufalino

Με πληροφορίες από το design boom

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ