Η Annie Leibovitz πουλάει αγρόκτημα στην Καλιφόρνια για 8,9 εκατομμύρια δολάρια

Η Annie Leibovitz πουλάει αγρόκτημα Facebook Twitter
0

Η διάσημη φωτογράφος Annie Leibovitz ζει στη Νέα Υόρκη εδώ και δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, πάντα θεωρούσε τον εαυτό της «άνθρωπο της Καλιφόρνια».

Η 74χρονη Leibovitz σπούδασε φωτογραφία στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. Το 2019, όταν πίστευε ότι η μεγαλύτερη κόρη της θα πήγαινε στο κολέγιο στην Bay Area, η Leibovitz άδραξε την ευκαιρία να αγοράσει ένα ακίνητο στην Καλιφόρνια, πληρώνοντας 7,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα αγρόκτημα περίπου 263 στρεμμάτων με θέα στον ωκεανό, στο Bolinas, μια παράκτια κοινότητα περίπου μία ώρα από το Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, και οι τρεις κόρες της φοίτησαν σε κολέγιο στα βορειοανατολικά και κατέληξε να έχει ελάχιστο χρόνο για να περάσει στην Καλιφόρνια. Τώρα βγάζει το ακίνητο στην αγορά για 8,9 εκατομμύρια δολάρια. 

«Το Bolinas ήταν ένα όνειρο», λέει η φωτογράφος, αλλά «τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζαμε».

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που ζούσα και εργαζόμουν στη Νέα Υόρκη και μεγάλωνα τα παιδιά μου, ονειρευόμουν να επιστρέψω στην Καλιφόρνια».

Το αγρόκτημα, που βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες γεωργικές ιδιοκτησίες, χρονολογείται πάνω από έναν αιώνα, δήλωσε ο πράκτορας Alexander Fromm Lurie της Compass, ο οποίος εμπορεύεται το ακίνητο μαζί με τον συνάδελφό του Nick Svenson. Υπάρχουν πολλά κτίσματα στο εσωτερικό του, όπως ένα ανακαινισμένο σπίτι του 1920 με τέσσερα υπνοδωμάτια, ένας ξενώνας με ένα υπνοδωμάτιο και μια κατοικία επιστάτη. Πρώην γαλακτοκομείο, το ακίνητο διαθέτει επίσης έναν αχυρώνα, μια αποθήκη γαλακτοκομικών προϊόντων με στούντιο ηχογράφησης και εγκαταστάσεις ιππασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αρένας ιππασίας, ενός στάβλου για 7 άλογα και λιβαδιών για βοσκή. Βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη λιμνοθάλασσα Bolinas, η οποία καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Annie Leibovitz πωλεί αγρόκτημα Facebook Twitter
Το αγρόκτημα εκτείνεται σε περίπου 263 στρέμματα. Φωτ.: Jacob Elliott

Η Leibovitz, η οποία εργάστηκε για το «Rolling Stone» για 13 χρόνια και αργότερα για το «Vanity Fair», είναι γνωστή για τα πορτρέτα διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του John Lennon και της Yoko Ono, καθώς και των Patti Smith, Bob Dylan, μεταξύ άλλων. Διαθέτει ένα ακίνητο στην κοιλάδα Hudson της Νέας Υόρκης. «Η οικογένειά μου έχει μια υπέροχη ιδιοκτησία στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατά μήκος του ποταμού», λέει. Έχει επίσης στην ιδιοκτησία της αρκετά ακίνητα στο Μανχάταν, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος στο Upper West Side το οποίο πούλησε για 10,6 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τα αρχεία ακινήτων. 

LEIBOVITZ
Annie Leibovitz

Πριν αγοράσει το αγρόκτημα, λέει η Leibovitz, περνούσε τις διακοπές της με φίλους στο Bolinas, και στα παιδιά της άρεσε να σερφάρουν και να μαζεύουν κοχύλια κατά μήκος της ακτής, και κατά καιρούς έψαχνε για ένα δικό της σπίτι. «Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που ζούσα και εργαζόμουν στη Νέα Υόρκη και μεγάλωνα τα παιδιά μου, ονειρευόμουν να επιστρέψω στην Καλιφόρνια», λέει. 

Έβαλε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια στην ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων των υποδομών. Ανακαίνισε την κατοικία του 1920, προσθέτοντας μια νέα κουζίνα. Ωστόσο, φρόντισε να διατηρήσει τον χαρακτήρα και την αίσθηση του σπιτιού. 

 Annie Leibovitz Facebook Twitter
Το ακίνητο διαθέτει στάβλο για επτά άλογα. Φωτ.: Jacob Elliott

Ο Lurie δήλωσε ότι η ιστορία του ακινήτου είναι συνυφασμένη με τις τέχνες. Λέγεται ότι τη δεκαετία του 1930 ο φωτογράφος Ansel Adams τράβηξε μια διάσημη πλέον φωτογραφία, ένα κούτσουρο δέντρου μπροστά από τον αχυρώνα του γαλακτοκομείου. Το 1991, το κτήμα αγοράστηκε από τον Warren Hellman, έναν πρωτοπόρο του ιδιωτικού τομέα που έπαιζε μπάντζο και ίδρυσε το ετήσιο φεστιβάλ Hardly Strictly Bluegrass του Σαν Φρανσίσκο. Ο Lurie λέει ότι πιστεύει πως ο Hellman πρόσθεσε το στούντιο ηχογράφησης και διοργάνωνε συναυλίες στον αχυρώνα. 

Όταν ο Hellman πέθανε, το 2011, άφησε το αγρόκτημα στους επιστάτες του ακινήτου, οι οποίοι το πούλησαν στη Leibovitz. Η τιμή του αγροκτήματος είναι «ελκυστική», δεδομένης της τιμής αγοράς και των βελτιώσεων, δήλωσε ο Lurie. 

Annie Leibovitz Facebook Twitter
Η Leibovitz ανακαίνισε την κατοικία του 1920 που βρίσκεται μέσα στην έκταση. Φωτ.: Jacob Elliott
Annie Leibovitz Facebook Twitter
Φωτ.: Jacob Elliott
Annie Leibovitz Facebook Twitter
Φωτ.: Jacob Elliott
Annie Leibovitz Facebook Twitter
Ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης πρόσθεσε ένα στούντιο ηχογράφησης. Φωτ.: Jacob Elliott
Annie Leibovitz Facebook Twitter
Φωτ.: Jacob Elliott
 Annie Leibovitz Facebook Twitter
Φωτ.: Jacob Elliott

Πηγή: WSJ

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Casa Gaia Ένα παράδειγμα εμβληματικών μεσογειακών διακοπών

Design / Casa Gaia Ένα παράδειγμα εμβληματικών μεσογειακών διακοπών

Η Casa Gaia από τους Bobotis+Bobotis Architects είναι μια βίλα που, απόλυτα συνδεδεμένη με το τοπίο, ενσωματώνει με ευαισθησία τις καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες, αποτίνοντας φόρο τιμής στη διαχρονική ηρεμία του μεσογειακού καλοκαιριού.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ