Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter

Κτίρια σε μικρογραφίες

0

Οι χειροποίητες μικρογραφίες του Γερμανού καλλιτέχνη Frank Kunert αναπαράγουν φαινομενικά φυσιολογικές σκηνές που, αν τις παρατηρήσεις καλύτερα, αποκαλύπτουν ένα σουρεαλιστικό σενάριο.

Στο «Under The Bridge», μια στήλη στήριξης του αυτοκινητόδρομου έχει μετατραπεί σε ένα μικρό σπιτάκι και στο «Climbing Holidays» ένα μοτέλ στην άκρη του δρόμου είναι προσβάσιμο μόνο μέσω σιδερένιων σκαλοπατιών πάνω στον πυλώνα.

«Όλα ξεκινούν από μια ιδέα που έχει να κάνει με τον παραλογισμό της ζωής» δήλωσε ο Kunert. «Η επικοινωνία και οι μάλλον περίεργοι τρόποι με τους οποίους μερικές φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον είναι ένα ατελείωτο θέμα στη δουλειά μου» πρόσθεσε.

Συχνά παίρνω έμπνευσή από πολύ συνηθισμένη, μερικές φορές και «άσχημη» ή βαρετή αρχιτεκτονική.

Στη μακέτα με τίτλο «One Bedroom Apartment», μια πόρτα οδηγεί σε ένα σπίτι που έχει μέγεθος ντουλαπιού με ένα στρώμα σφηνωμένο υπό γωνία πάνω από μια τουαλέτα. Σε μια άλλη, με τίτλο «Small Paradise», ένα χαριτωμένο μπαλκόνι με δέντρα και μια ομπρέλα βγαίνει μέσα από έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
A Place in the Sun

Επίσης, στο «At A High Level» τοποθετεί μια σύγχρονη γκαλερί τέχνης σε ένα groovy κτίριο με μπροστινά σκαλοπάτια που καταλήγουν στον αέρα, εντελώς απρόσιτα.

Οι μακέτες δεν αναπαριστούν ποτέ ένα υπάρχον κτίριο, αλλά ο Kunert είπε ότι βρίσκει όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ «συναρπαστικά».

«Συχνά παίρνω έμπνευσή από πολύ συνηθισμένη, μερικές φορές και "άσχημη" ή βαρετή αρχιτεκτονική» εξήγησε.

Ο Kunert ξεκίνησε να κατασκευάζει μακέτες τη δεκαετία του '80 και δημιούργησε το πρώτο του αρχιτεκτονικό σετ για φωτογράφιση το 1994. Πάντα ξεκινά να σκιτσάρει το σκηνικό προτού προχωρήσει στη διαδικασία δημιουργίας της μακέτας. 

Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
Climbing Holiday
Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
Under the Bridge

Για να φτιάξει τους τοίχους του κτιρίου χρησιμοποιεί πάνελ αφρού, ξύλινα ραβδιά και χαρτόνι που προέρχεται από καταστήματα ειδών τέχνης. Ο Kunert ψάχνει καταστήματα κουκλόσπιτων και υπαίθριες αγορές για μικροσκοπικά αντικείμενα, όπως ποτήρια και χαλιά με σχέδια.

Όπως συνέβη και με άλλους δημιουργούς, η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown επηρέασαν την τέχνη του. Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί η μακέτα με τίτλο «A Room With a View». 

Σε αυτό το τελευταίο του έργο αυτό που μοιάζει με ένα μίνιμαλ σαλόνι με ένα μεγάλο παράθυρο, έχει έναν καναπέ που καταλήγει σε έναν βατήρα που οδηγεί στα σύννεφα.

Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
At a High Level
Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
One Bedroom Apartment
Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
Ένα μπαλκόνι είναι μια όαση πράσινου στο «Small Paradise».
Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
Ο Kunert δημιούργησε το «A Room with a View» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Κτίρια σε μικρογραφίες Facebook Twitter
Ένα παλιότερο έργο του με τίτλο «Privacy» έχει αποκτήσει πλέον νέο νόημα στην εποχή της κοινωνικής απόστασης.

Με πληροφορίες από το Dezeen.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM