Ένα ελικοειδές ξύλινο μονοπάτι οδηγεί σε μια αιωνόβια βελανιδιά που βρίσκεται στο κέντρο αυτού του αλπικού κήπου στο Γιουλόνγκ της Κίνας, τον οποίο σχεδίασε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο για να γιορτάσει τα ιθαγενή φυτά και τον ιθαγενή πολιτισμό της περιοχής.
Στους πρόποδες του βουνού Τζέιντ Ντράγκον Σνόου στο Λιλιάνγκ, στην επαρχία Γιουνάν, εκεί όπου το κλίμα θυμίζει τις Άλπεις, το έργο ονομάζεται Hylla Alpine Garden και είναι μέρος του συγκροτήματος Lijiang Hylla Vintage Hotel. Βρίσκεται στο χωριό Νάξι που ήταν εγκαταλελειμμένο για αρκετές δεκαετίες και έχει ανακαινιστεί για να αποτελέσει τη βάση για το ξενοδοχείο και τον κήπο, που καλύπτει μια έκταση περίπου τεσσάρων εκταρίων.
Το εντυπωσιακό έργο με τα ελικοειδή μονοπάτια στο υπάρχον τοπίο περιβάλλουν τα κτίρια που κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και τοπικά υλικά για να διασφαλιστεί η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν. Τοπικοί λιθοξόοι και τεχνίτες χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κήπου, ενώ ένας πέτρινος τοίχος ευθυγραμμίζει ένα στολισμένο μονοπάτι με ένα σύγχρονο σχέδιο που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της τοποθεσίας.
Όλα τα στοιχεία από πέτρα και ξύλο που περιλαμβάνονται στο έργο κατασκευάστηκαν από ντόπιους εργάτες με παραδοσιακές τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Αυτό τους βοηθά να διατηρήσουν την αίσθηση της ταυτότητας και της μοναδικότητας των παλαιών κατοίκων Ναξί.
Γηγενή φυτά, τοπικές πέτρες, υφές και υδάτινα χαρακτηριστικά που θυμίζουν τα πηγάδια που βρίσκονται σε κοντινά χωριά συμβάλλουν σε ένα περιβάλλον που προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον τοπικό πολιτισμό.
Γηγενή φυτά, τοπικές πέτρες, υφές και υδάτινα χαρακτηριστικά που θυμίζουν τα πηγάδια που βρίσκονται σε κοντινά χωριά συμβάλλουν σε ένα περιβάλλον που προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον τοπικό πολιτισμό.
Μερικοί από τους τοίχους περιλαμβάνουν υδάτινα στοιχεία σχεδιασμένα ως αφηρημένες ερμηνείες του ιστορικού συστήματος άρδευσης των «τριών πηγαδιών» που αναπτύχθηκε από τους Ναξί. Αυτό το σύστημα διοχετεύει το λιωμένο χιόνι από τα βουνά σε ένα ανώτερο πηγάδι που χρησιμοποιείται για πόσιμο νερό, ένα μεσαίο πηγάδι για τον καθαρισμό φρούτων και λαχανικών και ένα κάτω πηγάδι για το πλύσιμο των ρούχων. Η εκροή χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την άρδευση της γύρω γεωργικής γης.
Ο κήπος βρίσκεται κοντά σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Γιουχού και της ιστορικής πόλης Μπάισα, τα οποία έχουν θέα από την υπερυψωμένη τοποθεσία.
Στην καρδιά του βρίσκεται μια μεγάλη βελανιδιά, που ήταν ιερό χαρακτηριστικό του αρχικού χωριού. Δέντρα όπως αυτό ονομάζονταν Ζουπάι από τους Ναξί, οι οποίοι πίστευαν ότι θα βοηθούσαν στην προστασία της γης τους, κρατήθηκαν ανέγγιχτα και χρησιμοποιήθηκαν ως το επίκεντρο για να δημιουργήσει ένα τοπίο που συνδυάζει άψογα το νέο και το παλιό.
Οι επισκέπτες εισέρχονται στην τοποθεσία κατά μήκος ενός μονοπατιού που πλαισιώνεται από έναν τοίχο από λευκή πέτρα, πριν κατέβουν σε έναν ξύλινο πεζόδρομο που ελίσσεται σε ένα φυτεμένο με γκαζόν κομμάτι προς τη βελανιδιά.
Η συνολική προσέγγιση στον σχεδιασμό του τοπίου στοχεύει στην ελάχιστη παρέμβαση και δημιουργήθηκε χωρίς τη χρήση βαρέων μηχανημάτων για την προστασία του υπάρχοντος οικοσυστήματος.
Ένα μεγάλο δάσος που διατηρήθηκε στα βόρεια και δυτικά του κήπου περιέχει βελανιδιές, σουμάκ, παουλόβνιες και πεύκα Γιουνάν. Εγγενή φυτά όπως το ροδόδενδρο, οι ίριδες και ευφόρβιες εισήχθησαν επίσης για να ενισχύσουν τη μοναδική αλπική οικολογία.