Στην μεταξύ τους αργκό, οι χειριστές των drones αναφέρονται στις εκτελέσεις από αέρος σαν ‘bug splats’. Βλέποντας από τις οθόνες τους τα θύματα, το μόνο που διακρίνεται είναι θαμπές κουκίδες που κινούνται. Όταν τα βλήματα των drones βρουν το στόχο κανείς τους δεν θα δει το πρόσωπο του ανθρώπου που μόλις σκότωσε. Για αυτούς είναι σαν εξολοθρεύουν έντομα.
Μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να δημιουργήσει μια πελώρια θεματική εγκατάσταση στην πολύπαθη περιοχή Khyber Pukhtoonkhwa του Πακιστάν. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που έχει δεχθεί τις περισσότερες τυφλές επιδρομές από drones και που ανάμεσα στα θύματά τους υπήρξαν και πολλά αθώα παιδιά.
Το ασπρόμαυρο πορτρέτο ενός παιδιού απλώθηκε δίπλα από ένα μικρό καταυλισμό ο οποίος βρίσκεται στην διαδρομή που χρησιμοποιούν τα αυτόματα ρομποτικά αεροσκάφη. Σκοπός του να υπενθυμίζει συνεχώς στους χειριστές πως οι κουκίδες στα ραντάρ και τα μόνιτορ είναι άνθρωποι.
Το όνομα του παιδιού που ποζάρει στον μουσαμά που απλώθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά λέγεται πως πρόκειται για ένα ορφανό παιδί του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή. Το πόστερ είναι τόσο μεγάλο ώστε να είναι ορατό και να έχει παρουσία σε κάθε online χάρτη και να είναι εμφανές μέρος του τοπίου με την ελπίδα πως ίσως συγκινήσει και δημιουργήσει προβληματισμό.
Υπολογίζεται πως στην περιοχή 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 380 επιδρομές drones. 200 από τα θύματα ήταν παιδιά.
σχόλια