Το κτίριο βρίσκεται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και είναι τυπικό παράδειγμα αθηναϊκού μοντερνισμού, ένας μίνι «ουρανοξύστης» της δεκαετίας του '70, του διάσημου για την εποχή αρχιτέκτονα Δημήτρη Βαράγκη.
Εκατοντάδες μεταλλικά πάνελ-πλακίδια καλύπτουν την εξωτερική όψη του οικοδομήματος καθιστώντας το μοναδικό.
Στο πλαίσιο της αποκατάστασης τόσο της στατικότητας όσο και της αρχικής του αίγλης, κάθε ένα από τα μεταλλικά αυτά πλακίδια καθαρίστηκε και επανατοποθετήθηκε ώστε να αναβιώσει η πρωτότυπη αισθητική του η οποία και παρέμενε για χρόνια σκονισμένη και εγκαταλελειμμένη.
Ο αθηναϊκός αυτός «ουρανοξύστης» λειτούργησε για πολλά χρόνια ως ένα από τα πρώτα εμπορικά της Αθήνας με την επωνυμία «Μαύρος» και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της γειτονίας καθώς πέραν του ύψους και της μοναδικής αρχιτεκτονικής του, βρίσκεται και σε ένα ιδιότυπο σταυροδρόμι που ενώνει την περιοχή των μπαχαρικών, χαμηλά στην Ευριπίδου, με την Αιόλου που οδηγεί σε μια από τις πιο busy γειτονιές των Αθηνών, την πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Για να προσδώσει ακόμα πιο ιδιαίτερο και προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε σουίτα, η ομάδα της Conous πρόσθεσε έργα τέχνης, πορσελάνες και παλιά βιβλία ξεφεύγοντας από τα όρια του αποστειρωμένου ξενοδοχειακού δωματίου όπου όλα πρέπει να είναι ίδια.
«Το όνομα The Pinnacle Athens επελέγη για να σηματοδοτήσει όχι μόνο ότι το κτίριο αποτελεί το ψηλότερο στο εμπορικό τρίγωνο αλλά και για να εκφράσει το σύγχρονη πραγματικότητα της Αθήνας, ότι δηλαδή είναι στα καλύτερά της, στο ζενίθ της ως τουριστικός προορισμός» λέει ο κ. Φραγκίσκος Παπασηφάκης, δημιουργικός διευθυντής της Conous Constructions, ο οποίος επιμελήθηκε τον σχεδιασμό, τη διακοσμητική μελέτη και την όλη αισθητική του νέου aparthotel.
«To concept ήταν η αποφυγή των διακοσμητικών κλισέ και η δημιουργία δεκαέξι σικ σουιτών στο στυλ του εκλεκτικισμού» λέει ο ίδιος.
Ξεχωριστά και ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα σε χρυσές, ασημένιες και παλ αποχρώσεις, βελούδινες κουρτίνες, ξύλινα δάπεδα και vintage ταπετσαρίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό άνεσης αλλά και αστικής πολυτέλειας.
Για να προσδώσει ακόμα πιο ιδιαίτερο και προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε σουίτα, η ομάδα της Conous πρόσθεσε έργα τέχνης, πορσελάνες και παλιά βιβλία ξεφεύγοντας από τα όρια του αποστειρωμένου ξενοδοχειακού δωματίου όπου όλα πρέπει να είναι ίδια.
Εγγλέζικες τσαγιέρες, πορσελάνινα πιάτα με Αμαλίες και ανεκπλήρωτους έρωτες, toile de jou υφάσματα, παλιά κλειδιά και πολλοί πίνακες τέχνης επιλέχθηκαν ένα προς ένα από τα παζάρια αλλά και από τα ταξίδια των ιδιοκτητών για να δώσουν ένα οικείο αλλά και μοναδικό αέρα σε κάθε σουίτα.
Παρέμβαση έγινε ακόμα και στα πολλά και διαφορετικά φωτιστικά των δωματίων με ειδικές χρυσές και ασημένιες διάτρητες βέργες που χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τα καλώδιά τους.
Κάθε σουίτα διαθέτει σαλόνι, τζάκι, τραπεζαρία, μία ή δύο master κρεβατοκάμαρες και γραφείο / boudoir, ενώ το κλου τους είναι τα υπερμεγέθη παράθυρα, από την οροφή μέχρι το πάτωμα, που εξασφαλίζουν στον επισκέπτη άπλετο φως καθώς και μια μοναδική και ανεμπόδιστη θέα της Αθήνας και της καθημερινότητας του κέντρου.
Υπεύθυνος για το δύσκολο δομικό και στατικό έργο της ανακατασκευής του The Pinnacle, o μηχανικός Στυλιανός Κωνσταντινίδης ο οποίος κλήθηκε να διασφαλίσει τόσο τη στατικότητα του κτιρίου όσο την εύρυθμη λειτουργία του.
Ανάμεσα στις προκλήσεις του όλου εγχειρήματος, η σχεδόν παντελής έλλειψη υδραυλικών εγκαταστάσεων και το κατεστραμμένο από την πάροδο των χρόνων ηλεκτρολογικό σύστημα.
Ουσιαστικά, η όποια διαρρύθμιση των σουιτών έπρεπε να περάσει από το ρεαλιστικό και άχαρο «φίλτρο» του «τι μπορεί και πρέπει να γίνει» ώστε το κτίριο να ανακάμψει και να είναι τεχνικά άρτιο.
Και ενώ το The Pinnacle διαθέτει δύο μεγάλους ανελκυστήρες, οι δημιουργοί του επιφυλάσσουν μια υπέροχη έκπληξη για τους γενναίους εκείνους επισκέπτες που θα αποφασίσουν να ανέβουν μέχρι και τον 9ο όροφο από το μαρμάρινο κλιμακοστάσιο του κτιρίου.
Μια συλλογή με πάνω από 300 έργα τέχνης εκτίθεται μόνιμα στους μπορντό βαμμένους τοίχους του και σε ειδικά διαμορφωμένες προθήκες.
Παλιές γκραβούρες, ελαιογραφίες, πορσελάνινοι floral αμφορείς, μοναδικά γλυπτά, με ξεχωριστό την σκαλισμένη σε κάρβουνο προτομή του Ιωσήφ, προσωπογραφίες, αλλά και σύγχρονα φωτογραφικά έργα, αθηναϊκές εφημερίδες ακόμα και εξώφυλλα από αγαπημένα περιοδικά συνθέτουν ένα ιδιότυπο κολάζ.
Σε τμήμα της ξεχωριστής αυτής γκαλερί οι ιδιοκτήτες να φιλοξενούν και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών δημιουργώντας έτσι ένα βήμα για νέους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα και τις ιδέες τους σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Εκτός από το jacuzzi, τα meeting και lectures rooms που υπάρχουν στο υπόγειο του ξενοδοχείου και το all day καφέ με την απίστευτη θέα στον 8ο όροφο, στο Roof Garden του 9ου είναι αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά» μια και η μοναδική πανοραμική θέα περιλαμβάνει όχι μόνο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την Πλάκα αλλά και τον Λυκαβηττό, τον Πειραιά, τον Υμηττό, την Πάρνηθα, και την Πεντέλη.
Και ενώ το σύνολο των εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους ενοίκους του The Pinnacle, στο lobby του ξενοδοχείου θα λειτουργεί και ένα ιδιαίτερο Maison de Curiocités όπου κάθε επισκέπτης –ένοικος ή μη– θα μπορεί να αγοράσει από αρωματικά κεριά και διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι αντίκες, συλλεκτικά βιβλία, κοσμήματα και αξεσουάρ από γνωστούς σχεδιαστές.
The Pinnacle Athens, Αιόλου 75 & Ευριπίδου