Στο Ντουμπάι θα ανοίξει το πρώτο μουσείο κατασκευασμένο από αλγόριθμο

Στο Ντουμπάι θα ανοίξει το πρώτο μουσείο κατασκευασμένο από αλγόριθμο Facebook Twitter
0

Εν αναμονή του Expo 2020, το Ντουμπάι είναι έτοιμο να εγκαινιάσει ένα νέο φουτουριστικό μουσείο, ένα αληθινό κόσμημα της αρχιτεκτονικής και του design, του οποίου το κόστος θα αγγίξει τα 136 εκατομμύρια δολάρια και στην κατασκευή του συνέβαλε ένας αλγόριθμος. 

H ανάθεση για την κατασκευή του μουσείου έχει γίνει στον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και κυβερνήτης του Ντουμπάι. 

Αυτό το μουσείο του μέλλοντος θα αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά καινοτόμων έργων, που θα γίνουν στο Ντουμπάι, τα οποία θα βασιστούν στην πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ο σχεδιασμός του μουσείου θα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον χάρη στο οβάλ σχήμα του και τα 78 μέτρα ύψους. Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης (έχει ολοκληρωθεί περίπου το 70%) με τις προσόψεις του να καλύπτονται από ανοξείδωτο χάλυβα και ένα περίπλοκο γυαλί, του οποίου το μοτίβο θα θυμίζει αραβική καλλιγραφία. 

Τέλος, η διαδικασία εσωτερικής κατασκευής του μουσείου έγινε χάρη στο σύστημα Bim (Building Information Modeling) που βασίζεται σε έναν αλγόριθμο, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να επιτευχθεί ο χειρισμός συγκεκριμένων μεταβλητών και παραμέτρων. 

Με πληροφορίες από Wired

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
 Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Design / Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Potiropoulos+Partners Architecture, μας ξεναγεί στο νέο του πρότζεκτ το οποίο θυμίζει τοπίο πριν από τη μεγάλη αστικοποίηση, με τη φύση πανταχού παρούσα
THE LIFO TEAM
H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Creative Minds / H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Ο Άλεξ Κάβδας συζητά με την Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative στη Soho Square Athens και τον Χρήστο Κουτσούκο, Executive Creative Director στην Cream, για τη σημασία της δημιουργικότητας αλλά και το πώς μία καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς podcast «Creative Minds», με την υποστήριξη των βραβείων Ermis Awards.