The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Negroni με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Θεωρείται για πολλούς ένα hipster στέκι, κάτι που δεν καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα καταλάβεις και εσύ, αφού συγκεντρώνει κόσμο με διαφορετικά στυλ και διαθέσεις, και ίσως εκεί να βρίσκεται η επιτυχία του.


Δίπλα στο γνωστό μπαρμπέρικο The Blind Dandies, δημιουργημένο από την ίδια ομάδα, το νέο καφέ του Χαλανδρίου δεν ακολουθεί το ύφος των μαγαζιών γύρω του και έτσι διαφοροποιείται ευχάριστα. Η διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος ένα μαγαζί που επιτρέπει στους καλεσμένους του να αναπνέουν ελεύθερα και να χαλαρώνουν.


Αφορμή για την επίσκεψή μου ήταν τα νέα aperitivi που πρόσθεσε στον κατάλογο ο Αλέξανδρος Steptensko, ο οποίος έχει αφομοιωθεί στην ομάδα εδώ και καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερους λόγους για να ανανεώνεις με συνέπεια τις επισκέψεις σου στο Blind Spot. Εννοείται πως δεν θα μπορούσα να περιοριστώ μόνο στη δοκιμή των κοκτέιλ, όταν ξέρω πως μέσα στην ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ο Χρήστος Τσουφλάς με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις.

Το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού.


Έτσι, ενώ περίμενα τον Αλέξανδρο να ετοιμάσει το πειραγμένο του negroni, μπόρεσα να απολαύσω ένα Salmon Bae με λευκό μπέγκελ, εξαιρετικό μαριναρισμένο σολομό, γουακαμόλε και φινόκιο. Αν το σκεφτείς, αυτό που μόλις περιέγραψα είναι η συντομογραφία ενός πλήρους πρωινού ή ενός δεκατιανού που θέλεις να σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα και αποτυπώνει με ακρίβεια την διάθεση του Blind Spot για γεύσεις που κάνουν focus στην υγεία, την ενέργεια και την ευεξία.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Spot έχει διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών επιτρέπουν στους καλεσμένους να χαλαρώνουν. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κάπου εδώ εμφανίστηκε μπροστά μου το Blind Negroni που ανυπομονούσα να δοκιμάσω, ως λάτρης του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, το συγκεκριμένο negroni διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό.


Βέβαια, ως ανατροπή, ένα άλλο κοκτέιλ κέρδισε τις εντυπώσεις μου και αυτό ήταν το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol. Η εξαιρετική ισορροπία στα συστατικά και η όξινη φρεσκάδα που άφηνε στο στόμα με έκαναν να το κατατάξω στη Νο1 θέση ανάμεσα στα τέσσερα που έφτασαν στο τραπέζι.


Και επειδή τα aperitivi έχουν δημιουργηθεί για να ανοίγουν την όρεξη, η σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και έναν ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο σολομό, ήταν ό,τι έπρεπε για να μπορέσω να συνεχίσω τη δοκιμή τους με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Steptensko πρόσθεσε νέα aperitivi στον κατάλογο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Χρήστος Τσουφλάς βρίσκεται στην ανοιχτή κουζίνα με ενδιαφέρουσες, γαστρονομικές προτάσεις. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Συνέχισα, λοιπόν, με το Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι και για το τέλος άφησα το διαχρονικής αξίας Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime που είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός κλασικού κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει ποτέ.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού. Αν ρωτήσεις τόσο τον Αλέξανδρο Steptensko όσο και τον Χρήστο Τσουφλά ποιες γεύσεις έχουν στα σκαριά και τι θα προσφέρουν στο νέο μενού, δεν έχουν μια ακριβή απάντηση.


Το μόνο σίγουρο που μπορούνε να πουν, πέρα από τα aperitivi, είναι τα δύο νέα πιάτα που πρόκειται και να γίνουν τα επόμενα best sellers του μαγαζιού. Το πρώτο είναι η κινόα με γαρίδες και πουρέ φινόκιο και το δεύτερο, οι κροκέτες πάπιας με σάλτσα κόκκινων σταφυλιών.


Επειδή το healthy μπορεί να είναι και απίστευτα γκουρμέ και το μίνιμαλ μπορεί να έχει μοναδική και ιντριγκαδόρικη γεύση, το Blind Spot είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις εκπλήξεις. Well done, παιδιά.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και μαριναρισμένο σολομό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol.. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

The Blind Spot, Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 21 1118 7135, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Γεύση / Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Ο πεζόδρομος της Παραμυθίας, εκεί όπου το υπέροχο κτίριο του Αριστομένη Προβελέγγιου στέγαζε μέχρι πριν από μερικούς μήνες μια αποθήκη παιχνιδιών, είναι πλέον συνεχώς γεμάτος με κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει το «όχι-εστιατόριο» του Σωτήρη Κοντιζά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ