Selina Athens
Χτισμένο στην πλατεία Θεάτρου, το κτίριο είναι μια σπουδή στη μοντερνιστική, γεωμετρική αισθητική με ευθείες αναφορές στην Αθήνα της δεκαετίας του ’30. Με οδηγούς το φως και τη χρυσή εποχή των παραστατικών τεχνών και του σινεμά στα μέσα του εικοστού αιώνα, το εσωτερικό του ξενοδοχείου χρησιμοποιεί χιούμορ και χρώμα για να δημιουργήσει μια ζωηρή εμπειρία για τους επισκέπτες του.
Πιο συγκεκριμένα, η χρωματική παλέτα του λόμπι που βρίσκεται σε διάλογο με τα σπονδυλωτά σχήματα των επίπλων, οι πινελιές από ανακυκλωμένο μάρμαρο και ξύλο, οι τοιχογραφίες που εντυπωσιάζουν, χωρίς να διαταράσσουν τις ισορροπίες, καθώς και τα ρετρό στοιχεία, τα νέον, οι κουρτίνες και τα φωτιστικά δημιουργούν ένα urban σκηνικό που συνδυάζει αρμονικά και εύθυμα στοιχεία του ελληνικού παρελθόντος με το σήμερα. Για να το πετύχει αυτό, η σχεδιαστική ομάδα εμπιστεύτηκε ντόπιους τεχνίτες, μαρμαράδες, μεταλλουργούς, ξυλουργούς και εικαστικούς καλλιτέχνες οι οποίοι συνέβαλαν στο να αποκτήσει η υποδοχή του αθηναϊκού Selina το δικό της, μοναδικό ύφος. Στον χώρο φιλοξενείται επίσης το Evil Eye, ένα pop up project με μπέιγκελ και cold pressed juices.
Athens Capital Hotel - MGallery Collection
Στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που χρονολογείται το 1959, το ξενοδοχείο αποτελεί μέλος της οικογένειας των MGallery του Ομίλου Accor, γι’ αυτό εξασφαλίζει μια εμπειρία high end φιλοξενίας με 177 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, τρία εστιατόρια και έργα τέχνης σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών σχεδόν σε κάθε γωνιά του. Στο Athens Capital Hotel η αισθητική του interior design, που ανέλαβε η βραβευμένη και διεθνούς φήμης Ελληνίδα interior designer Μαρία Κατσαρού Βαφειάδη (MKV Design), συναντά την κομψότητα των αγνών γραμμών και των ευγενών υλικών και ενσωματώνει ελληνικά σύμβολα και μοτίβα, όπως το λευκό μάρμαρο Διονύσου, που συνδυάζεται με χρυσές πινελιές και ζωηρό μπλε χρώμα.
Το ξενοδοχείο εκθέτει εκατοντάδες πρωτότυπα έργα τέχνης και στο λόμπι υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τα «Re-emergence» του Γιάννη Αδαμάκου και «Greek Flag» (Ελληνική Σημαία) της Ζέττας Αντσακλή. Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται στον ίδιο όροφο, στο Galerié Café και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, αποτελούμενο από έργα αναγνωρισμένων και ανερχόμενων εγχώριων καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Γιάννης Σταύρου, ο Γιάννης Παπανελόπουλος, ο Τάσος Χώνιας, ο Χρήστος Μπαλούκος και ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης κ.ά. Στο Galerié Café θα δείτε να ξεχωρίζει το εντυπωσιακό γλυπτό «Theros-Dimitra» της Νέλλας Γκόλαντα.
14 Reasons Why
Στον σχεδιασμό αυτού του μπουτίκ ξενοδοχείου που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή κυριαρχεί το στοιχείο του μπετόν και του σιδήρου, καθώς το κτίριο χρειαζόταν ολική ανακατασκευή και θεμελίωση για να φτάσει στη σημερινή του μορφή. Έτσι κρατήθηκαν αυτά τα βασικά στοιχεία, άρεσαν στους ιδιοκτήτες του. Τα δομικά αυτά υλικά σε γκρι τόνους συνδυάζονται αρμονικά και λειτουργούν ως φόντο για το interior design του λόμπι με τα νέον φώτα, τις πολλές γλάστρες με διαφορετικά είδη φυτών, τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά και τα διακοσμητικά που επιλέχθηκαν και κυριαρχούν δίνοντας ζωντάνια και φως στον χώρο της υποδοχής. Tom Dixon, Marcantonio Raimondi Malerba, Eero Aarnio και Konstantin Grcic είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν βάλει τη σχεδιαστική τους υπογραφή στα εμβληματικά αντικείμενα που συνθέτουν το ξεχωριστό στυλ της υποδοχής και μπορούν να αναγνωρίσουν οι λάτρεις του μοντέρνου furniture design και του σύγχρονου βιομηχανικού σχεδιασμού.
Perianth Ηotel
Ένα ακόμα μπουτίκ ξενοδοχείο τριάντα οκτώ δωματίων της Αθήνας διατηρεί την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία, αφού οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν να του δώσουν νέα ζωή φρόντισαν να εξισορροπήσουν την παλιά του λιτή εικόνα με την κομψότητα των νέων, μοντέρνων στοιχείων του.
Tο χαρακτηριστικό γκρι του art deco κτιρίου που στέκει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης από τη δεκαετία του ’30 οδήγησε τους αρχιτέκτονες του K-studio στην επιλογή της παλέτας που διαμορφώνει το εσωτερικό. Στοιχεία όπως το ξύλο, ο ορείχαλκος, το μωσαϊκό, τα παστέλ και τα γήινα χρώματα, τα έργα τέχνης Ελλήνων εικαστικών και τα έπιπλα που έχουν την υπογραφή του ίδιου αρχιτεκτονικού γραφείου συνθέτουν το interior design του ξενοδοχείου, που συμβαδίζει με την αρχιτεκτονική του κτιρίου με τις καμπύλες και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της πρόσοψης και των μπαλκονιών.
Gatsby Αthens
Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, το κτίριο της οδού Λέκκα που φιλοξενεί αυτό το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 και πολλές λεπτομέρειές του παραπέμπουν στο art deco κίνημα. Στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης ήταν να αναβιώσει τη φινέτσα του κτιρίου, καθιστώντας το ορόσημο του κέντρου της πόλης.
Έτσι, για την παραπάνω πρόταση συνεργάστηκαν το βραβευμένο ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο WOA και το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό / interior design γραφείο Michaelis Boyd. Οι απλές και καθαρές γραμμές έχουν διατηρηθεί σε όλο τον σχεδιασμό, κρατώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της αρχικής δομής. Με έντονα χρώματα και πληθωρικά στοιχεία, την αλλαγή των θεμάτων του λόμπι και της στοάς έχει αναλάβει η Χάρις Πότσου, κάνοντας την υποδοχή του ξενοδοχείου ιδιαίτερα δημοφιλή στους εγχώριους Ιnstagram influencers.
DAVE Red Athens
Μια ανάσα από την πλατεία Ομονοίας, στο κτίριο της Βερανζέρου όπου κάποτε στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, ο ιδιόμορφος αστικός σχεδιασμός του DAVE Red Athens συναντά το βιομηχανικό design και τα funky props. Με το κουλ στυλ της, η υποδοχή βάζει τους επισκέπτες στο κλίμα των δωματίων του ξενοδοχείου, με τα νέον κόκκινα φώτα και τους γυμνούς τοίχους.
Στο λόμπι βρίσκεται η χαρακτηριστική βιβλιοθήκη της Brown Hotels με τίτλους βιβλίων για κάθε αναγνωστικό γούστο. Παράλληλα, στο ισόγειο του ξενοδοχείου λειτουργεί ένα burger bar, ενώ εκεί βρίσκεται και η είσοδος του καλά κρυμμένου underground club το οποίο έχει επιμεληθεί η ομάδα του six d.o.g.s της Αβραμιώτου.
Lighthouse Athens
Σε ένα ακόμα ξενοδοχείο στην περιοχή της Ομόνοιας, που είναι μέλος της διεθνούς αλυσίδας Brown Hotels Collection, η μπαρόκ αισθητική παντρεύεται με μοντέρνες urban πινελιές, συνθέτοντας ένα πρωτοποριακό design. Το κτίριο του Lighthouse Athens στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη είναι εμβληματικό και αποτελεί ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου La Mirage με την υπογραφή του Σταύρου Πέππα του αρχιτεκτονικού γραφείου SP Architect & Partners. Κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ενώ τη διαφορά κάνουν οι χαρακτηριστικές πινελιές των μαύρων και χρυσών λεπτομερειών, τα μαρμάρινα και μπρούντζινα στοιχεία, οι πολυέλαιοι, οι βελούδινοι καναπέδες και οι καθρέφτες. Πρόκειται για ένα ακόμα ξενοδοχείο της Αθήνας που από το ισόγειό του οδηγούμαστε σε έναν υπόγειο χώρο διασκέδασης.
Grand Hyatt Athens
Μεταξύ του κέντρου της πόλης και της ριβιέρας της, τo τρίτο Grand Hyatt της διεθνούς εταιρείας πολυτελών ξενοδοχείων στην Ευρώπη λειτουργεί στην οδό Συγγρού σε ένα κτίριο με καθαρές γραμμές από τη δεκαετία των αθηναϊκών ’80s. Καθαρές γεωμετρικές χαράξεις, ισχυρά ανάγλυφα υλικά και μοντέρνα πολυτελή επιβλητικά στοιχεία συνθέτουν τον εσωτερικό σχεδιασμό της βραβευμένης interior designer Μαρίας Κατσαρού-Βαφειάδη (MKV Design). Στους κοινόχρηστους χώρους χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά υλικά, όπως μάρμαρο Διονύσου και γκρι μάρμαρο Αλιβερίου, ενώ λεπτομέρειες από μαύρο μέταλλο δημιουργούν αντίθεση στον χώρο.
Το ξενοδοχείο με το άκρως εντυπωσιακό λόμπι θα διαθέτει από το φθινόπωρο του 2022 πολλά επιπλέον δωμάτια ‒συνολικά θα φτάνουν τα 548‒, με σουίτες νέων και διαφορετικών τύπων.
+ Ένα πρωτοποριακό, smart λόμπι της Θεσσαλονίκης
Στο Onoma Hotel, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο φτιαγμένο για να απευθυνθεί σε millennials, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο, το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι ο Seeker, με το ένα πόδι μπροστά και τσάντα στο χέρι, ένα γλυπτό που αναζητά συνεχώς καινούργιες εμπειρίες, αντιπροσωπεύοντας τον σύγχρονο ταξιδιώτη.
Στα δεξιά του βλέπουμε ένα mural του Cacao Rocks με επιρροές από την κυκλαδίτικη τέχνη, έργο διανθισμένο με την τεχνική και την αισθητική της pop και street art κουλτούρας. To Street Art Bar που λειτουργεί ακριβώς δίπλα προσφέρει επιλογές σε personalized cocktails, ενώ στα αριστερά στέκεται η κυκλική ρεσεψιόν που διαφοροποιείται από τις κλασικές ορθογώνιες, οι οποίες κρατούν σε απόσταση τον επισκέπτη από τους ανθρώπους της υποδοχής. Υπάρχει η επιλογή του auto check in/out για όσους επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία ενός smart hotel στο έπακρο και ένα photobooth που συμπληρώνει το πρωτότυπο καλωσόρισμα.
Προχωρώντας, συναντάς το merchandizing spot του ξενοδοχείου και το κεντρικό εστιατόριο, στη διακόσμηση του οποίου πρωταγωνιστούν μορφές σούπερ ηρώων. Ένα ακόμα στοιχείο της υποδοχής είναι οι ρεπλίκες δαχτυλιδιών μεγάλων αστέρων του NBA αλλά και μια αυθεντική, υπογεγραμμένη μπλούζα του Greek Freak, του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
+ Ένα φουαγέ που περιμένουμε να επισκεφθούμε
Το Sans Rival βρίσκεται στην οδό Λιοσίων 11. Είναι ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, καθώς εγκαινιάστηκε το 1926 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Μέσα στο 2022 αναμένεται να λειτουργήσει ξανά ως μπουτίκ ξενοδοχείο, μετά τον ανασχεδιασμό του από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project, μια ομάδα που είναι εξοικειωμένη πλέον με τις αρχιτεκτονικές επεμβάσεις υψηλών προδιαγραφών σε κτίρια μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας.
Ιδιαίτερο στοιχείο η τριγωνική του κάτοψη, η οποία χαρίζει σε όλα τα δωμάτια φυσικό φωτισμό και προκαλεί έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο κυκλοφορίας γύρω από το κεντρικό κλιμακοστάσιο και το αίθριο-φωταγωγό. Σε όλο το κτίριο, εσωτερικά και εξωτερικά, υπάρχουν στοιχεία εκλεκτικιστικού στυλ, τα οποία σκοπός ήταν να διατηρηθούν και να αναδειχθούν ενσωματωμένα σε ένα νέο, σύγχρονο λεξιλόγιο. Όλος ο εκλεκτικιστικός διάκοσμος παραμένει και διατηρείται.
Πρόθεση ήταν να διαμορφωθεί στο ισόγειο ένας χώρος ζωντανός και εξωστρεφής που θα είναι σε διαρκή επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τον δρόμο και τη γειτονιά. Οι επιλογές των χρωματισμών και των υλικών οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ένα καφέ-εστιατόριο 120 τετραγωνικών μέτρων με μια εντυπωσιακή τριγωνική μπάρα από μάρμαρο και ειδική κρεμαστή μεταλλική κατασκευή κάβας σχεδιάστηκε εκεί, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην εποχή του ’30. Μια βιβλιοθήκη θα μπει τη θέση της προηγούμενης ρεσεψιόν.