Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες άλλαξε γειτονιά

Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
Τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνει σήμερα δεν τα έμαθε σε κάποια από τις κουζίνες από τις οποίες πέρασε. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Ένα από τα credo μου σχετικά με το φαγητό είναι πως είναι τα μακαρόνια είναι προτιμότερο να τα τρώμε σπίτι μας, και δεν αναφέρομαι σε fine dining εκδοχές τους. Ποτέ μου δεν θα λαχταρούσα τόσο πολύ μια εστιατορική μακαρονάδα ώστε να βγω έξω για να παραγγείλω μόνο αυτή.

Αλλαξοπίστησα πριν από τρία χρόνια, όταν μια νεαρή μαγείρισσα με κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτο για τα χρόνια της βιογραφικό αποφάσισε να αναβαθμίσει ένα από τα πιο comfort φαγητά, ανοίγοντας ένα μικρό μαγαζί στα ψηλά του Κολωνακίου, στην Πλατεία Δεξαμενής.

Μετά από εκείνη την πρώτη πέστο φιστίκι, την οποία μου είχε δώσει η Άλεξ Βασιλάτου για τον δρόμο, που η μυρωδιά της με ακολούθησε μέχρι το γραφείο και δεν σταμάτησα να τη σκέφτομαι για μέρες, άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι τις μακαρονάδες που σερβίρονται έξω, έδωσα ευκαιρίες, βρήκα και άλλες που με κέρδισαν, όχι όμως τόσο όσο οι δικές της. To 2019, όταν πρωτοεμφανίστηκε το Alex the Fresh Pasta Bar εκείνη ήταν μόλις είκοσι τεσσάρων ετών.

«Δεν υπάρχει πιάτο που να μου προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα καλοφτιαγμένα ζυμαρικά και πιστεύω ότι πολλοί είναι εκείνοι που συμφωνούν μαζί μου».

Τα πρώτα της μαγειρέματα τα είχε κάνει δίπλα στην Κεφαλονίτισσα γιαγιά της, μέχρι που στα δεκαεπτά της έφυγε έξω για τις πρώτες της σπουδές πάνω στη μαγειρική, στη Le Cordon Bleu του Λονδίνου. Το 2015 τη βρήκε στο The Savoy Grill του Gordon Ramsay, μετά επέστρεψε για λίγο στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί ως private chef, δημιουργώντας τη δική της πελατεία, και στα τέλη του 2016 μετακόμισε στο Παρίσι και στην κουζίνα του μονάστερου Mavrommatis.

Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
H Άλεξ Βασιλάτου μετακόμισε στα «Κολωνάρχεια», και νομίζω ότι της πάνε περισσότερο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνει σήμερα δεν τα έμαθε σε κάποια από τις κουζίνες από τις οποίες πέρασε. Όταν ξανάφτιαξε βαλίτσες για την Αθήνα και έχοντας αποφασίσει ότι θα κάνει το δικό της προσωπικό βήμα, άρχισε να παιδεύεται με αυτά μόνη της, στην κουζίνα του σπιτιού της.

«Προφανώς στη σχολή μαγειρικής μού έδωσαν τις βάσεις, αλλά για να φτάσω στη συνταγή με την οποία άνοιξα το πρώτο μαγαζί αγόρασα μια επαγγελματική μηχανή και άρχισα να δοκιμάζω αναλογίες μέχρι να πετύχω την ιδανική υγρασία. Πέρασα μια trial & error περίοδο που κράτησε πολλούς μήνες, έφτιαχνα κάθε μέρα ζυμαρικά, σάλτσες και καλούσα φίλους να δοκιμάσουν. Όταν μου έλεγαν “αυτό δεν κάνει”, μπορεί να εκνευριζόμουν. Αλλά όταν τους άρεσε αυτό που έτρωγαν, έπαιρνα μεγάλη χαρά που τα κατάφερα. Καθάριζα στο τέλος τον χαμό που είχα προκαλέσει στην κουζίνα και την επόμενη μέρα ξεκινούσα πάλι από την αρχή».

«Δεν υπάρχει πιάτο που να μου προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα καλοφτιαγμένα ζυμαρικά και πιστεύω ότι πολλοί είναι εκείνοι που συμφωνούν μαζί μου», αυτό μου απάντησε την πρώτη φορά που τη συνάντησα, όταν τη ρώτησα πώς αποφάσισε να ανοίξει ένα μαγαζί αποκλειστικά με μακαρονάδες, χωρίς πρώτα και εναλλακτικές σε κυρίως πιάτα, και όλο αυτό πριν ακόμα η πόλη γεμίσει με pasta bars.

To αρχικό της πλάνο ήταν να προσφέρει ποιοτικό φαγητό (κυρίως) σε πακέτο –μια και τα τραπέζια που μπορούσε να βγάλει ήταν λίγα– μετρημένες προτάσεις για εκείνες τις ημέρες που θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο.

Όμως, σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι σκέφτονταν το όνομα «Άλεξ» όταν λαχταρούσαν μια ωραία, προσεγμένη μακαρονάδα, τόσοι που μπορούμε να μιλάμε για success story. Εκείνη είχε στο μυαλό της ότι θα κάνει κάτι οικογενειακό, με λίγους τακτικούς πελάτες, πως θα δουλεύει κυρίως με τη γειτονιά, εξού και ο πολύ μικρός χώρος όπου είχε στήσει την κουζίνα της, τον οποίο δεν σκόπευε να αφήσει σύντομα αν δεν αναγκαζόταν, όπως μου είπε.

«Ευτυχώς είμαι άνθρωπος που παίρνει γρήγορα αποφάσεις, οπότε, όσο δεμένη συναισθηματικά και αν ήμουν με τον παλιό μας χώρο, με το που έμαθα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε εκεί βρήκα αυτόν εδώ, σκέφτηκα ότι ξεκινάει μια νέα εποχή, ότι πάμε για άλλα, καλύτερα».

Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
Με τις συνταγές της να βασίζονται σε αναμνήσεις από σπιτίσια φαγητά, με τις πρώτες ύλες να είναι κατά κύριο λόγο εγχώριες και από μικρούς παραγωγούς, ο κατάλογος του Alex the Fresh Pasta Bar προσφέρει εφτά επιλογές. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το πρώτο Alex the Fresh Pasta Bar μετρούσε μόλις εξήντα τετραγωνικά μέτρα, ενώ το νέο της σπίτι έχει εκατό ακόμα. Όταν πρωτοξεκίνησε, δούλευε στο μαγαζί εκείνη, ένας ακόμα μάγειρας, ένας άνθρωπος που είχε αναλάβει τα της καθαριότητας και ο μπαμπά της που τη βοηθούσε. Από τέσσερις στην Πλατεία Δεξαμενής, στην καινούργια της διεύθυνση στην οδό Μασσαλίας έγιναν δεκατέσσερις. Πήρε τα πολύχρωμα φαναράκια που χαρακτήριζαν την όψη της και έχουν την υπογραφή του Γιώργου Κουκουράκη και της Ρούλας Αντωνοπούλου, από την οποία έχει ένα ακόμα έργο - φωτιστικό στο ισόγειο, επέλεξε πιο χαμηλό φωτισμό για το cosy πατάρι της, και έφτιαξε μέσα σε δύο μήνες μόνη της έναν μοντέρνο χώρο με μερικές ρετρό λεπτομέρειες.

Η εικόνα της ημιυπόγειας πλέον ανοιχτής κουζίνας της έχει κάτι το γουστόζικο, ο πεζόδρομος της Καπλανών όπου βγάζει πλέον τα τραπέζια της είναι από τους πιο ήσυχους και γοητευτικούς που συναντάμε σε αυτή την περιοχή, που πιστεύεται ότι ανήκει στο Κολωνάκι αλλά σίγουρα έχει και κάτι από τον αέρα των Εξαρχείων. Με λίγα λόγια, η Άλεξ Βασιλάτου μετακόμισε στα «Κολωνάρχεια», και νομίζω ότι της πάνε περισσότερο.

Με τις συνταγές της να βασίζονται σε αναμνήσεις από σπιτίσια φαγητά, με τις πρώτες ύλες να είναι κατά κύριο λόγο εγχώριες και από μικρούς παραγωγούς, όπως είναι η μοτσαρέλα μπουράτα και η στρατσιατέλα που προμηθεύεται από το τυροκομείο Μπέκα και τα βιολογικά αυγά από την Εύβοια που χρησιμοποιεί για τα ζυμαρικά της – ο κατάλογος του Alex the Fresh Pasta Bar προσφέρει εφτά επιλογές.

Την Κλεοπάτρα με τις παπαρδέλες, με τη δική της πικάντικη κόκκινη σάλτσα με βούτυρο, μπούκοβο, σκόρδο, παρμεζάνα «και κάποια μυστικά», τη μακαρονάδα «ο κλασικός» με (φρέσκα πάντα) λιγκουίνι και μοσχαρίσιο κιμά, με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, παρμεζάνα και στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι, ένα πιάτο που έχει κάνει κόσμο να πει ότι το βάζει πάνω και από τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς.

Τον «Ναυαγό» που γίνεται με τετράγωνο spaghetti alla chitarra, και είναι μια παραλλαγή της καρμπονάρας με κρέμα παρμεζάνας και σύγκλινο Μάνης, βούτυρο, ποσέ αυγά, crispy μπέικον και μαύρο πιπέρι. Το «τρουφάκι» φτιάχνεται με κοχυλάκια, με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα με πάστα φρέσκιας μαύρης τρούφας που κατακλύζει με το άρωμά της τη σάλα.

ΣΑΒΒΑΤΟ Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες άλλαξε γειτονιά αλλά όχι συνήθειες Facebook Twitter
Το Alex the Fresh Pasta Bar έχει και τις εκπλήξεις του, αφού στην κουζίνα του ετοιμάζονται πιάτα ημέρας με υλικά εποχής. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, η Άλεξ είχε κατα νου να βγάλει τις πιο «βαριές» μακαρονάδες μόλις έπιαναν οι πρώτες ζέστες, αλλά τις ζητούσαν και επέμεναν να μη δοκιμάσουν κάτι πιο ανάλαφρο, έτσι που τελικά τις άφησε στο μενού, και δεν βγήκαν ποτέ.

Εκτός από τις παραπάνω τέσσερις, signature και αμετακίνητες προτάσεις της, στα χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά της πιάτα σερβίρει την «Αίγλη» με λιγκουίνι με αρωματικό λάδι από σκόρδο και θυμάρι και φρέσκα ντοματίνια, το «Αρωματικό» που είναι σαν λεμονάτο κοτόπουλο αλλά σε μακαρονάδα με λιγκουίνι, με γαλομυζήθρα και παρμεζάνα, και το «Καπνάκι» με λεπτό ριγκατόνι με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και καπνιστό μετσοβόνε.

«Νομίζω ότι αυτό που αρέσει στον κόσμο εδώ είναι πως έχουμε επικεντρωθεί στο να προσφέρουμε καθημερινά ένα συγκεκριμένο προϊόν και να το κάνουμε καλά προκειμένου να γίνουμε ειδικοί σε αυτό. Όπως πιστεύω ότι παίζει ρόλο και το γεγονός ότι κρατάμε το μενού μας μικρό, δημιουργώντας του την ασφάλεια ό,τι όλα όσα βρίσκει είναι για εμάς ξεχωριστά και προσεγμένα», θα μου πει η Άλεξ και η αλήθεια είναι πως τα μονοθεματικά μαγαζιά με τους ικανούς μάγειρες που αφιερώνονται σε κάτι συγκεκριμένο δείχνουν να οδηγούν στην επιτυχία.

Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
«Νομίζω ότι αυτό που αρέσει στον κόσμο εδώ είναι πως έχουμε επικεντρωθεί στο να προσφέρουμε καθημερινά ένα συγκεκριμένο προϊόν και να το κάνουμε καλά προκειμένου να γίνουμε ειδικοί σε αυτό». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το Alex the Fresh Pasta Bar έχει και τις εκπλήξεις του, αφού στην κουζίνα του ετοιμάζονται πιάτα ημέρας με υλικά εποχής, με προϊόντα παραγωγών που προσεγγίζουν κατά περιόδους τη σεφ και εκείνη τα αξιοποιεί και πειραματίζεται με αυτά στα φρέσκα της ζυμαρικά, που τα αντιμετωπίζει τόσο σαν κάτι οικείο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε όσο και σαν λευκό καμβά για να παραμένει δημιουργική, και εκείνη και η ομάδα της.

Πριν από μερικές μέρες είχε ετοιμάσει μια μακαρονάδα με κρέμα κουνουπιδιού και καμένο βούτυρο, με σεβίτσε γαρίδας και έξτρα ωμό μπρόκολο από πάνω. Τώρα που έχει περισσότερο χώρο στην κουζίνα ετοιμάζεται να κάνει και ραβιόλι, αναμένουμε να δοκιμάσουμε.

Μασσαλίας 16, Αθήνα, 210 3644142

Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
Η εικόνα της ημιυπόγειας πλέον ανοιχτής κουζίνας της έχει κάτι το γουστόζικο, ο πεζόδρομος της Καπλανών όπου βγάζει πλέον τα τραπέζια της είναι από τους πιο ήσυχους και γοητευτικούς που συναντάμε σε αυτή την περιοχή. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Alex the Fresh Pasta Bar: Η σεφ που αγαπούν οι μακαρονάδες της Αθήνας άλλαξε γειτονιά αλλά όχι και συνήθειες Facebook Twitter
Το πρώτο Alex the Fresh Pasta Bar μετρούσε μόλις εξήντα τετραγωνικά μέτρα, ενώ το νέο της σπίτι έχει εκατό ακόμα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καφενείο Καστέλλο: Ένα καρπαθιώτικο στέκι που μετρά 40 χρόνια στην Αθήνα

Γεύση / Καφενείο Καστέλλο: Ένα καρπαθιώτικο στέκι που μετρά 40 χρόνια στην Αθήνα

Στον δρόμο της Ευριπίδου ένα καφενείο που μένει παραδοσιακό μέχρι σήμερα περιμένει το πλοίο για να σερβίρει γεύσεις από το νησί και κασιώτικα ντολμαδάκια, ψωνίζει ψάρι από την αγορά και στήνει γλέντια που όμοιά τους δεν παίζουν αλλού στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στη μπάρα του Kobra

Γεύση / Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στην μπάρα του Kobra

Με τον Μάνο Σαρρή να έχει αναλάβει το νέο ακομπλεξάριστο μενού του, το Kobra αλλάζει δέρμα, όπως είχε δείξει από την αρχή ότι θέλει συχνά να κάνει. Έτσι, τα πρωινά στη Ναυαρίνου θα τρώμε αυγά με στάκα σε κούπα και τα βράδια θα βουτάμε τηγανητό κοτόπουλο με τα χέρια σε χειροποίητη μαγιονέζα πριν χορέψουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ