Η κατάθλιψη και το άγχος αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η κατάθλιψη και το άγχος αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, τα άτομα με άγχος ή κατάθλιψη κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο.

Η μελέτη εστίασε στους πρόωρους θανάτους από παθήσεις όπως τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος. Το δείγμα περιελάμβανε 68.000 άτομα στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής λοιπόν, η ήπιας μορφής ψυχική δυσφορία αύξανε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 16%, όταν συνυπολογίζονταν παράγοντες όπως το ποτό και το κάπνισμα, ενώ τα σοβαρότερα ψυχικά προβλήματα αύξαναν τον κίνδυνο κατά 67%.

Ο Δρ Τομ Ρας εξηγεί:«Μελετήσαμε στοιχεία που αφορούσαν την τελευταία δεκαετία και τα συγκρίναμε με τα πιστοποιητικά θανάτου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που καταγράφει σχέση μεταξύ ψυχολογικής δυσφορίας και θανάτου. Το γεγονός ότι τεκμηριώνουμε αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας ακόμη και σε άτομα με χαμηλό επίπεδο ψυχικής δυσφορίας, θα πρέπει να μας κινητοποιήσει ώστε να μελετήσουμε αν η θεραπεία των ελασσόνων αυτών συμπτωμάτων μπορεί να τροποποιήσει τον κίνδυνο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM
Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM