Ο Παριζιάνος Elwa έρχεται στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης

Ο Elwa στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης Facebook Twitter
O Elwa είναι ένας Παριζιάνος καλλιτέχνης που συνδυάζει το γκραφίτι, την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ’90, τη street art και την τεχνολογία.
0

Το VOLUME R είναι ένας νέος χώρος στη Θεσσαλονίκη που μοιάζει να προσγειώθηκε στην περιοχή των 12 Αποστόλων από το Διάστημα. Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, της οποίας οι urban μέρες και νύχτες όχι μόνο δεν θυμίζουν τον κακόφημο Βαρδάρη του χθες αλλά σηματοδοτούν την αναγέννηση της νέας πόλης, ο Νίκος Ράκκας και η Georgia P δημιούργησαν ένα design και archive studio-gallery όπου η μουσική, οι σπάνιες εκδόσεις και τα τζετ περιοδικά μόδας, τέχνης και ποπ κουλτούρας στήνουν ένα πάρτι μαζί με σπάνια αντικείμενα προκαλώντας παροξυσμό καλού γούστου και φέρνοντας στον Βαρδάρη την αισθητική της Αμβέρσας, του cool Βερολίνου, της Βαρκελώνης και του Ανατολικού Λονδίνου.

Ανάμεσα στα αντικείμενα νέων αναδυόμενων brands και φρέσκων designers, συλλεκτικές εκδόσεις από hip hop, jazz, soul και funk πολύχρωμα βινύλια, υπέροχα άλμπουμ, coffee table books και επιλογές από τις εκδόσεις Rizzoli, Phaidon, Gestalten και μικρότερους ανεξάρτητους οίκους που ορίζουν και δίνουν το στίγμα του Volume R, μπορεί να βρει κανείς τους πολύχρωμους 3d αμφορείς-βάζα των Pop Pot και τα διακοσμητικά πιάτα Very Ugly Plates με το μαύρο χιούμορ, τις κούπες Polona Polona που αναπαριστούν προσωπικότητες της μουσικής και της τέχνης σε illustration. Εκεί βρίσκεις και το ελληνικό brand γυαλιών ηλίου The glass of Brixton, τα Playmobil γλαστράκια της Lechuza, τα αρωματικά κεριά σε διάφορα σχέδια (ως και φιγούρα Smiley), τους φάνκι πολύχρωμους νάνους ακόμα και με γεύση Haribο και τα μεταλλικά pots με υπογραφή Volume R που έχουν παχύφυτα και μηνύματα από στίχους αγαπημένων μουσικών anthem.

Η δουλειά του Elwa παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Volume R, όπου δημιουργεί έργα με έμπνευση και αφορμή τον χώρο καθώς και μία μικρή capsule συλλογή από Τ-shirts και αξεσουάρ.

Στη μόνιμη συλλογή του Volume R (o χώρος μοιάζει με minimized μουσείο αλλά και με cabinet of curiosities) υπάρχουν αριθμημένα και υπογεγραμμένα prints με τις illustration δουλειές των Paul Thurlby, Ciel Glue, Polona, Super Talented, όπως και οι διάσημες πλέον φωτογραφίες από το Playmobil project του Νίκου Ράκκα.

Ο Elwa στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης Facebook Twitter
Gargantua
Ο Elwa στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης Facebook Twitter
Oh Shit

Εκτός από εναλλακτικό shopping με gadgets και αντικείμενα ποπ κουλτούρας και πέρα από τις ειδικές βραδιές που ετοιμάζει με συζητήσεις και ακροάσεις δίσκων, το μαγαζί σκοπεύει να λειτουργήσει και ως γκαλερί, επικεντρωμένη στην παρουσίαση νέων καλλιτεχνών από τη σκηνή της street art, του illustration και του graphic design. Έτσι, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, από τις 18:00 ως τις 22:00 το επίσημο opening party του θα συνδυαστεί με το ξεκίνημα της έκθεσης του Elwa!

O Elwa είναι ένας Παριζιάνος καλλιτέχνης που συνδυάζει το γκραφίτι, την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ’90, τη street art και την τεχνολογία. Το στυλ του, εμπνευσμένο από τον κόσμο του hip-hop και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων από τη δεκαετία του ’90,τα γιαπωνέζικα manga και τη skate κουλτούρα, διακρίνεται από τη ζωηρή ενέργεια και τα έντονα χρώματα, καθιερώνοντας μια μοναδική οπτική ταυτότητα στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και συνδυάζοντας το digital art με το 3D modelling. Η δουλειά του παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Volume R, όπου δημιουργεί έργα με έμπνευση και αφορμή τον χώρο καθώς και μία μικρή capsule συλλογή από Τ-shirts και αξεσουάρ.

Ο Elwa στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης Facebook Twitter

«Το όνομά μου είναι Elwa!» λέει. «Είμαι digital και visual artist με βάση το Παρίσι. Η οικογένειά μου πάντα έλεγε ότι έχω περίσσεια φαντασίας. Για μένα, αυτή μου δίνει όλη τη δύναμη, ολόκληρη την ταυτότητά μου. Σήμερα έχω βρει έναν τρόπο να τη χρησιμοποιώ για να μεταδίδω το όραμά μου για τον κόσμο, όπου τα χρώματα και οι περιπέτειες ακολουθούν το ένα το άλλο».

Ο Elwa στον Βαρδάρη με μια «επίθεση» φουτουριστικής τέχνης Facebook Twitter

ELWAverse exhibition στο Volume R / A Design Studio Archive, Store & Gallery Space, Παπαρρηγοπούλου 24, 7/11-2/12, 10:30-14:00 /18:00-21:00 Instagram:Volume_r_skg, TikΤok:volume_r, Facebook:volume-R skg

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ