Βρέθηκε το φάρμακο κατά της φαλάκρας;

Βρέθηκε το φάρμακο κατά της φαλάκρας; Facebook Twitter
Το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει μια ουσία, την ρουξολιτινίβη, η οποία χορηγείται σε ασθενείς που πάσχουν από μυελοΐνωση
5

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, η οποία παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση «Nature Medicine», ασθενείς που έκαναν χρήση φαρμάκου για την αντιμετώπιση των διαταραχών του μυελού των οστών και έπασχαν από αλωπεκία κατάφεραν να αποκτήσουν και πάλι μαλλιά.

Το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει μια ουσία, την ρουξολιτινίβη, η οποία χορηγείται σε ασθενείς που πάσχουν από μυελοΐνωση, κατάφερε να θεραπέυσει πλήρως την κατάσταση ασθενών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές και έπασχαν από γυροειδή αλωπεκία.

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στους θύλακες των τριχών, προξενώντας κατα τόπους απώλειες στο τριχωτό της κεφαλής, που είτε εμφανίζονται σταδιακά είτε είναι ξαφνικές. Η αλωπεκία πλήττει εξίσου και τα δύο φύλα ενώ τα αίτια της εμφάνισής της μπορεί να είναι κληρονομικά, ψυχολογικά ή ανοσολογικά.

Αρχικά, οι δοκιμές της ρουξολιτινίβης έγιναν σε πειραματόζωα, όπου και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Εν συνεχεία, η δοκιμαστική φάση πέρασε σε τρεις ασθενείς που έπασχαν από σοβαρή μορφή της ασθένειας και μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, τα τμήματα που εμφάνιζαν αραίωση απέκτησαν ξανά υγιείς τρίχες.

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, οι επιστήμονες φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι, αν το φάρμακο αποδειχθεί ασφαλές για τους ασθενείς και επιτραπεί η ευρεία διάθεσή του, θα καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή αναρίθμητων ασθενών.

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα καλοκαίρι για τα πανηγύρια

Living / Τα πανηγύρια φέτος είχαν μεγάλο σουξέ, και αυτό προκάλεσε γκρίνια

Θρασύτητα και εισβολή στα χωράφια των ντόπιων ή δικαίωμα στη διασκέδαση; Μπορούμε να μιλάμε για την αποικιοποίηση των φασέων στα νησιά; Η νέα γενιά ανακαλύπτει μαζικά τα πανηγύρια, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.
M. HULOT
«Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

Living / «Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

«Βλέπω μια συμβουλή για αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Screenshot. Έναν τρόπο δεσίματος του κασκόλ. Screenshot. Συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Screenshot. Έξυπνο πολιτικό σχόλιο στο Facebook. Screenshot».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ