Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
6

Ύστερα από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, το 1986 στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, περίπου 300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της ραδιενέργειας. Τα ζώα όμως έμειναν. Και πολλαπλασιάστηκαν ανενόχλητα.

 

Σύμφωνα με το Slate, η περιοχή γύρω από το Τσερνόμπιλ είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Ευρώπη.

 

Ο φωτογράφος Gaschak φωτογραφίζει από το 1995 την άγρια φύση της περιοχής καταφέροντας να απαθανατίσει αυτό το παράξενο βιότοπο, που δημιουργήθηκε στη σκιά μιας καταστροφής.

 

 

1.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Λύκος

 

 

2.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Άλκη

 

 

3.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Ζαρκάδι

 

 

4.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Αετός

 

 

5.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Στα αριστερά μία αυτόματη κάμερα

 

 

Φωτογραφία
6

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
πολύ ευχάριστο.. άντε να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος να αυτοκαταστραφεί ο άνθρωπος για να επιβιώσει η Φύση !γιατί αλλιώς είμαστε ικανοί να κάνουμε και καμιά ζημιά στον ήλιο, ηλιακό σύστημα, σύμπαν, κλπ..
Κλασική αυτάρεσκη ανθρωποκεντρική αντίληψη περί φύσης. Τι ακριβώς ενοείς να επιβιώσει η φύση;Η πυρηνικές αντιδράσεις είναι ένα απολύτως φυσικότατο φαινόμενο. Φυση ενοείς μαλλον οι ανθρωποι να στοιβαζόμαστε σαν σαρδελες σε μεγαλουπόλεις για να δώσουμε στα καημενα τα ζωακια το χωρο που τους αξιζει. Ξέρεις κάτι η φυση σε έχει γραμμένο. Δε δινει δεκάρα αν θα εξαφανιστείς η αν θα συνεχίσεις να υπάρχεις. Στο συμπαν συμβαινουν γεγονότα τοσο αποκαλυπτικά που η σταθερότητα είναι κατι αστειο (βλεπε κατάρευση αστερα σε σουπερ νοβα ή ακομα χειρότερα σε μαυρη τρυπα)Η φυση εδώ στη γη δεν ήταν ποτέ της σταθερή έχει περάσει περιόδους παγετωνων σουπερηφαιστειακων εκρηξεων εξάλειψη του 97 % ΟΛΩΝ των ειδών κλπ. Οποτε το να νομιζεις οτι μπορεις να επεμβεις αφυσικα στη φυσικη γη ειναι αυταπατη. Δες και αυτο http://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c για να καταλαβεις τι ενοοω. Η αν βαριεσαι αυτο που ειναι πιο μικρο http://www.youtube.com/watch?v=IIkiUxebrAw
και που ακριβώς αυτό που λες έρχεται σε αντίφαση με αυτό που λέω... ; προφανώς λόγω της συσσωρευμένης καταπίεσης ήθελες απλά να γράψεις αράδες και όχι να προσπαθήσεις έστω και λίγο να "διαβάσεις" πραγματικά και να καταλάβεις τί γράφει ο άλλος.εύγε