Τα "αρθριτικά" είναι πρόβλημα όλων- Καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη

Τα "αρθριτικά" είναι πρόβλημα όλων- Καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη Facebook Twitter
0

Λανθασμένες αντιλήψεις επικρατούν στο ευρύ κοινό σχετικά με τις ρευματικές παθήσεις, οι οποίες αντίθετα από ότι θεωρεί ο περισσότερος κόσμος είναι πολλές, περίπου 200 και αποτελούν το πιο συχνό χρόνιο πρόβλημα υγείας και το πρώτο αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι ευρύτατα διαδεδομένη η αντίληψη ότι τα "αρθριτικά" και τα "ρευματικά", προσβάλλουν τις μεγάλες ηλικίες και ότι, επομένως, είναι κατ' εξοχήν πρόβλημα των ηλικιωμένων. «Στην πραγματικότητα, όμως, καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη".


Υπολογίζεται ότι σήμερα 1 στους 4 ενήλικες κατοίκους της χώρας μας (27%) παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση. Συνολικά, περίπου 2.500.000 ενήλικες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις. Η συχνότητα δε αυτή αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.


Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ρευματολόγος Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Ρευματικές Παθήσεις, που διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο των εκτεταμένων προγραμμάτων που εφαρμόζει για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της πόλης.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ώρα 11.00 π.μ.. Η ενημερωτική εκδήλωση για τις ρευματικές παθήσεις θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες που θα την παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν σωστά και να συνομιλήσουν με γιατρούς ρευματολόγους και να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις, κατά την διάρκεια της εβδομάδας 18 έως 22 Απριλίου στο Ιατρείο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ