Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε)

Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
2

Not Just Falafel
Ρόμβης 16, 210 3211393, €3-5

Ο κατάλογός του, εκτός από φαλάφελ, περιλαμβάνει kibbe και sis taouk (δηλαδή κοτόπουλο σουβλάκι). Οι τιμές των φαλάφελ με χούμους, ταχίνι ή γιαούρτι με δυόσμο και καυτερή σάλτσα κυμαίνονται από 3 ως 3,50 ευρώ. Το kibbe στοιχίζει 4-4,5 ευρώ. Οικονομικά και το fatus και το ταμπουλέ.

Falafellas
Αιόλου 51, 210 3239809, €2,80-5

Το μαγαζί της Αιόλου με τη μόνιμη ουρά από κόσμο. Το μικρό στοιχίζει 2,80 ευρώ και το μεγάλο 3,80. Με μελιτζάνα, ταχίνι και γιαούρτι. Έχει όμως και κεφτεδάκια σε πίτα (συν ένα ευρώ) και σαλάτες με 2,80 ευρώ.

Sumsum
Σόλωνος 86, 210 3642804, €2,50-8

Το μεσαίο φαλάφελ στοιχίζει 2,50 ευρώ, το μεγάλο μέχρι 3,50 και 6 ευρώ το σκεπαστό. Εδώ έχεις επιλογές που δεν συναντάς αλλού. Ξεχωρίζει το λαχματζούν με ρόδι (5 ευρώ). Τα χορτοφαγικά σερβίρονται με μουταμπάλ, τα κρεατικά με χούμους ή πουρέ ψητής μελιτζάνας, τηγανητές πατάτες ή πλιγούρι και κοστίζουν μέχρι 7,50 ευρώ.

Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Falafel Mohammad Ali
Λιοσίων 5, 210 5201839, €1,20-5

Από τα πιο φθηνά φαλάφελ του κέντρου, με άριστο value for money. Αυθεντικό φαλάφελ (με τηγανητές πατάτες ως επιλογή). Το καυτερό ενδείκνυται. Τα 8 σκέτα φαλάφελ με ταχίνι στοιχίζουν μόνο 2 ευρώ. Επίσης: κοτόπουλο, κεμπάμπ και kibbe σε πίτα.

Falafel Abu Milad
Λιοσίων 1, 210 5224880, €1,20-6

Εξαιρετικό φαλάφελ, αυθεντικό, στο μαγαζί του Ali, που φημίζεται επίσης για τα συκωτάκια κοτόπουλου. Η κόκκινη σάλτσα του είναι φωτιά. Με 6 ευρώ παίρνεις τις μεγάλες, πλούσιες μερίδες του.

Raja Jee 'Η Malik Jee
Σοφοκλέους 47, 210 3245272, €1,80-6

Ίσως το πιο παλιό του κέντρου, με άλλο ιδιοκτήτη και με διαφορετικό όνομα απ' ό,τι στο ξεκίνημά του. Πλέον λέγεται Malik Jee, οι τιμές και η ποιότητα, όμως, παραμένουν οι ίδιες. Με 2 ευρώ βάζεις πατάτες μέσα στο φαλάφελ, ενώ έχει πίτα με αρνί ή κοτόπουλο με 2,20 ευρώ.

Folia
Ανδρέα Μεταξά 9, Εξάρχεια, 210 3803840, €5-12

Ή αλλιώς «στου Ρέζα». Ο συμπαθής Αφγανός έφερε το φαλάφελ στα Εξάρχεια κι έκανε ένα ζεστό μεζεδοπωλείο με προσιτές τιμές και παραδοσιακά αφγανικά πιάτα, όπως τα μαντού, κουκού (πατατοκεφτέδες), σαλάτα ουλοβιέ με βραστά λαχανικά και μαγιονέζα και, φυσικά, το λιβανέζικο φαλάφελ με 1,80 ευρώ.

Falafel House
Αθηνάς 23, 210 3234183, €2,80-3,50

Ορίτζιναλ φαλάφελ (2,80 ευρώ) και τέσσερα ακόμη διαφορετικά εξωτικά τυλιχτά: mexican με λατινική νότα στην πικάντικη σάλτσα του, σοταρισμένες πιπεριές και μπαμπαγκανούς με μελιτζάνα (3 ευρώ). Τις ίδιες γεύσεις τις βρίσκεις και στα 4 φαλάφελ (3,50 ευρώ). Επίσης, σαλάτες σε τίμιες τιμές.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT