Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες;

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
0

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
Το Ubu είναι μέρος ενός δισυπόστατου εστιατορίου, του Pere Ubu. Αναδημιουργημένο πλήρως με ποιοτικά υλικά και διακοσμημένο με άφθονο γούστο, το Ubu προσφέρει μια διαφορετική πρόταση.


Μπορεί το healthy food να είναι και νόστιμο; Απαντήσεις οριστικές και αμετάκλητες δεν φαίνεται να έχουν δοθεί, όμως οι προσπάθειες συνεχίζονται. Στην πρόκληση αυτή παρατάσσει τη δική του προσέγγιση το all day restaurant Ubu στη Γλυφάδα. Ας δούμε κατ' αρχάς τι εννοούμε όταν λέμε «pure food», που είναι το μότο που χρησιμοποιεί το Ubu. Μιλάμε για φρέσκα υλικά σε πολλά από οποία υπάρχει η σφραγίδα του βιολογικού, για επιλογή τρόπων μαγειρέματος, για χρήση –όπου είναι δυνατόν– πρώτης ύλης χωρίς γλουτένη, για αντικατάσταση του κλασικού βουτύρου με βούτυρο από φιστίκια ή φουντούκια, για συνταγές όπου τα λαχανικά και τα όσπρια κάνουν ιδιαίτερα έντονη την παρουσία τους. Οι διατροφικές αυτές παρεμβάσεις, οργανωμένες με τη μαεστρία του Κώστα Τσίγκα, που έχει την επιμέλεια του μενού, και υλοποιημένες με τη δεινότητα του Νίκου Βλαχάκη στην κουζίνα, φτιάχνουν ένα κατάλογο που τον διαβάζεις με πολύ ενδιαφέρον και τον δοκιμάζεις αντλώντας περίσσια ευχαρίστηση.

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
Flatbread με μοτσαρέλα, σάλτσα τρούφας, μανιτάρι, σπέκ και τυρί ταλέτζιο...

Οι προτάσεις για πρωινό πολλές. Μπορείς, π.χ., να διαλέξεις σπιτική βιολογική granola με γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο, αμυγδάλου ή σόγιας) και βιολογικά αποξηραμένα φρούτα (€8,20), βιολογικά αυγά μάτια, σπαράγγια και μπρόκολο στον πετρόφουρνο με λίγη παρμεζάνα (€6,90) ή popovers με βούτυρο από ξηρούς καρπούς, βιολογικές μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα (€6,60). Πολλά και τα σάντουιτς. Δοκίμασε αυτό με αβοκάντο, brie, ντομάτα, χούμους, μανιτάρια και φύτρες (€6,90) ή ψητό βιολογικό κοτόπουλο με αβοκάντο, βασιλικό, μουστάρδα, μέλι και bufalla (€8,50). Ξεχωριστή κατηγορία είναι τα flatbreads – θα μπορούσες να τα πεις και «πίτσα», αν δεν είχαν τη δική τους, ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι μακρόστενες ανοιχτές βάσεις από φρέσκο ζυμάρι που ψήνονται στον πετρόφουρνο με διάφορα φρέσκα υλικά. Εξαιρετική ήταν αυτή με πράσινη ζύμη, στην οποία συμμετέχει η χλωροφύλλη από ζωμό φρέσκων λαχανικών, ψητά λαχανικά, κατσικίσιο τυρί και πέστο (€8,90), όπως και αυτή με ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα, ρίγανη και πεκορίνο σε ζύμη ολικής άλεσης(€7,50). Βελούδινη και με πλούσια γεύση είναι η σούπα με αστακό και καπνιστό με τσορίζο (€12). Καλοφτιαγμένα τα dumplings με κοτόπουλο και γαρίδες με σάλτσα από mirin, σόγια και τζίντζερ (€9,30) που τρώγονται απνευστί. Από τα πιάτα που αργοψήνονται στον πετρόφουρνο είναι και το βιολογικό κοτόπουλο ταζίν με ελιές και κουσκούς (€11,40) – κάθε μπουκιά σε στέλνει ταξίδι στο Μαρόκο. Στο ίδιο νόστιμο γευστικό μήκος είναι και η ζουμερή πάπια confit που συνοδεύεται με βιολογικές μαύρες φακές και μπέικον, που της χαρίζει διακριτικό κάπνισμα (€16,50). Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Ubu είναι μέρος ενός δισυπόστατου εστιατορίου, του Pere Ubu. Αναδημιουργημένο πλήρως με ποιοτικά υλικά και διακοσμημένο με άφθονο γούστο, το Ubu προσφέρει μια διαφορετική πρόταση.

☛ Ubu, Κύπρου 74, Γλυφάδα, 21 08941450

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
Το μενού, επιμελημένο από τον Κώστα Τσίγκα και υλοποιημένο από τον Νίκο Βλαχάκη, φτιάχνει ένα κατάλογο που τον διαβάζεις με πολύ ενδιαφέρον και τον δοκιμάζεις αντλώντας περίσσια ευχαρίστηση.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ