Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Το κρέας ξέραμε ότι θα είναι καλής ποιότητας, με προσεγμένες κοπές και έντονη γεύση.
0



ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ πηγαίνουμε στη θάλασσα και μετά να τρυπώνουμε σε μια ψαροταβέρνα και να απολαμβάνουμε θαλασσινά και ψαρομεζέδες. Υπάρχει σίγουρα μια λογική σε αυτή την ιεροτελεστία, ειδικά όταν συμβαίνει να είμαστε «πεινασμένοι» για διακοπές και αναζητούμε μανιωδώς τη γεύση της.

Βέβαια, λόγω αυτής της συνήθειας έχουν συμβεί διάφορες αναποδιές σε όλους μας: οι ταβέρνες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, η εποχή ή το φεγγάρι δεν δίνουν ψάρι, τα κατεψυγμένα δίνουν και παίρνουν και οι απογοητεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη.


Ίσως γι' αυτό, μια σοφή επιλογή θα ήταν, μετά τη θάλασσα, να πηγαίναμε για κρέας και όχι για ψάρι. Τουλάχιστον, αυτή θα ήταν μια πρόταση-ανατροπή, που μπορεί να μας έβγαινε σε καλό. Έτσι κάπως σκεφτήκαμε και επιλέξαμε να επισκεφτούμε το Kasap. Δεν πέσαμε έξω.

Από το Kasap φύγαμε χορτάτοι και ευτυχείς. Έτσι όπως θα θέλαμε να τελειώσει μια μέρα με θάλασσα, ησυχία και καλό φαγητό.


Φτιαγμένο πάνω στο λιμανάκι του Πόρτο-Ράφτη, αν και όχι πάνω στο κύμα, το Kasap δημιουργήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών του για το κρέας αλλά και για την ανατολίτικη κουζίνα.

Η μικρή ιστορία τους θέλει τον Νίκο Καραμολέγκο, που η κύρια ενασχόλησή του είναι τα ναυτιλιακά και ταξιδεύει συχνά στη γείτονα χώρα, να επισκέπτεται συχνά το κρεοπωλείο που διατηρούν οι αδερφοί Αλιφαντή και να ψάχνει μανιωδώς το ιδανικό κομμάτι κρέας για τα μαγειρέματά του. Μετά από πολλά και αφού οι τέσσερις τους συνειδητοποίησαν το κοινό τους πάθος, άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά τη δημιουργία ενός εστιατορίου αφιερωμένο στο καλό κρέας. Στην ομάδα μπήκε και ο Θάνος Δανέζης, που είχε τις ίδιες ανησυχίες. Έτσι, πριν από περίπου έναν χρόνο το Kasap έφτασε στο λιμανάκι.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Ψωμάκια με κρύες σάλτσες που ξεχώριζαν για την ανατολίτικη καταγωγή τους.


Το πρώτο που ζητήσαμε να έρθει στο τραπέζι ήταν ψωμάκια με κρύες σάλτσες που ξεχώριζαν για την ανατολίτικη καταγωγή τους. Μπροστά μας έφτασαν ένα καλάθι με ζεστές πίτες, ζυμωμένες στην κουζίνα και ψημένες στον φούρνο, με μια mouhamara από πάστα ψητής πιπεριάς, καρύδι και ρόδι, μια μελιτζανοσαλάτα moutabal με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι και ένα κλασικό ezme με σουμάκ, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Και οι τρεις επιλογές είχαν πλούσια γεύση, αλλά διαφορετικό ρόλο η καθεμία. Η ezme μας δρόσισε, η moutabal μας χαλάρωσε και η mouhamara μας εισήγαγε στις επόμενες γεύσεις.


Η συνέχεια έγινε με ένα λαχματζούν κι ένα flat bread. Και τα δύο με βασικό συστατικό το αρνί, είχαν προσεγμένο καρύκευμα και ιδανικό ψήσιμο. Το flat bread, που είναι νέα προσθήκη στο μενού, κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος ήταν το προσούτο από πρόβατο, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει, αλλά και το κατσικίσιο τυρί που έδενε τέλεια με την πάστα μελιτζάνας και τη χαρακτηριστική γεύση του zaatar, ενός μείγματος μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην αραβική κουζίνα και νοστιμίζει κρέατα και πίτες.


Κάποιος από την παρέα δεν άντεξε να μην παραγγείλει κεμπάπ κι έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και τα δύο είδη, το πρώτο με αρνίσιο κιμά και το δεύτερο με προσθήκη φιστίκι (Αιγίνης) στη γέμιση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο, καθώς το φιστίκι έχει έναν μαγικό τρόπο να ισορροπεί τη γεύση του αρνιού και να τη μεταφέρει πιο απαλά στο στόμα. Καλοψημένα και τα φαλάφελ, που θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι, γιατί ήδη είχαμε αρχίσει να χορταίνουμε και θέλαμε να φυλάξουμε δυνάμεις για το κρέας, που ήταν και ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά και το άλλο με προσθήκη φιστίκι (Αιγίνης) στη γέμιση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο...


Και το κρέας ήρθε. Ξέραμε ότι θα είναι καλής ποιότητας, με προσεγμένες κοπές και έντονη γεύση. Όπως ξέραμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να προέρχεται το μοσχάρι από την Ελλάδα. Οι Αλιφαντήδες, που έχουν το κρεοπωλείο Butcher Family, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ξέρουν πού μπορούν να βρουν καλό κρέας, είτε προέρχεται από φάρμες του εξωτερικού είτε από ντόπιες. Όπως ο Νίκος ξέρει από καλό ψήσιμο και στην κουζίνα υπάρχει σίγουρα κάποιος μάστορας της σχάρας.


Και οι δύο επιλογές μας ήταν τρυφερές και νόστιμες. Η μπριζόλα, μοσχαρίσια ωρίμανσης απευθείας από το ειδικό ψυγείο που διαθέτει το Kasap για να ελέγχει απόλυτα τα κρέατά του, ψημένη medium rare, συνοδευόταν από ανθό αλατιού και το μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο άψογα και γεμάτο από τους χυμούς του, δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να το απολαύσουμε όπως του έπρεπε.


Από το Kasap φύγαμε χορτάτοι και ευτυχείς. Έτσι όπως θα θέλαμε να τελειώσει μια μέρα με θάλασσα, ησυχία και καλό φαγητό. Το δε Πόρτο-Ράφτη είναι πολύ κοντά για να το επισκεπτόμαστε συχνά και έχει καλά κρυμμένα μυστικά στην παραλία του.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Το flat bread, που είναι νέα προσθήκη στο μενού, κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος ήταν το προσούτο από πρόβατο, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει.


Κολοκοτρώνη 2, Πόρτο Ράφτη

Τηλ. 2299 086686

Fb page: Kasap Steak House

Instagram: kasap.steakhouse

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT