Ο καφές πάει με όλα

Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Στην καρδιά του κέντρου, στο In Love Again (Κλειτίου 3, 210 3242627), συνδυάζουν τον ποιοτικό καφέ με τα πρωτότυπα γλυκά και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Νομίζω συμφωνούμε όλοι οι Αθηναίοι στο ότι είναι σχεδόν αδύνατο να την πατήσουμε με τον καφέ πια σε αυτή την πόλη, είναι κομματάκι δύσκολο να πιούμε πολύ κακό. Τα μαγαζιά που έχουν επικεντρωθεί στον specialty coffee είναι πλέον αμέτρητα, κάθε γειτονιά έχει το δικό της, κάθε γωνιά του κέντρου διαθέτει από ένα τουλάχιστον, ενώ ακόμα και οι μεγάλες αλυσίδες έχουν αναβαθμίσει το προϊόν που μας προσφέρουν, ακολουθώντας την τάση της εποχής, αυτή που υπαγορεύει ότι ο καφές πρέπει να προσφέρεται ποιοτικός δηλαδή.

Ανάμεσά μας υπάρχουν αρκετοί που επιδίδονται σε γευσιγνωσίες καφέ, όπως κάνουν άλλοι με το κρασί, και ξέρουν να αναλύουν τα «κύματά» του, που μπορούν να μιλήσουν για τα χαρακτηριστικά εκείνου που προέρχεται από την Αιθιοπία και να τον ξεχωρίσουν από αυτόν που είναι από τη Βραζιλία, γνωρίζουν από φάρμες και υψόμετρα, χωρίς να είναι απαραίτητα επαγγελματίες του είδους, αφού δεν λείπουν εκείνοι οι σπιτικοί connoisseurs που έχουν επενδύσει σε μύλο άλεσης, βραστήρα barista και V60 dripper. 

Πίνουμε πάνω από έναν καφέ τη μέρα, και όχι μόνο το πρωί. Είμαστε μία από τις χώρες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στον κόσμο – και αν δεν είμαστε μέσα στην πρώτη δεκάδα, δεν πέφτουμε ποτέ κάτω από την πρώτη εικοσάδα. Γι’ αυτό και ο καφές είναι παντού γύρω μας και απ’ ό,τι φαίνεται πάει με όλα. Τι εννοώ: υπάρχει ακόμα μία τάση, αυτή που θέλει πολλά από τα νέα μαγαζιά της Αθήνας να έχουν διπλή ζωή, παραπάνω από μία λειτουργίες, που συνδυάζουν σε έναν χώρο πράγματα που αγαπούν οι κάτοικοι της πόλης (και οι επισκέπτες της, προφανώς) και κάποτε μπορεί να έμοιαζαν ετερόκλητα, δεν θα τα έβαζε κάποιος μαζί στον ίδιο χώρο. 

Πολλά από τα νέα μαγαζιά της Αθήνας έχουν διπλή ζωή, παραπάνω από μία λειτουργίες, συνδυάζουν πράγματα που κάποτε μπορεί να έμοιαζαν ετερόκλητα, προσφέρουν καφέ και κάτι ακόμα.

Φέτος εμφανίστηκε το πρώτο καφέ για σκύλους στην Αθήνα. Από κει που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να δώσουν ένα χαλαρό ραντεβού έξω ή για να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά και υγιεινά treats για τα κατοικίδιά τους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για τους ίδιους. Το Ris Project του Παγκρατίου (Ερατοσθένους 27, 6937 006540) είναι ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο στο οποίο φτιάχνονται χειροποίητες υγιεινές λιχουδιές, energy balls, donuts και cupcakes με φυσικά συστατικά και φρέσκα υλικά, χωρίς πρόσθετα και χρωστικές, ποπκόρν χωρίς βούτυρο και αλάτι, τούρτες γενεθλίων χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα, και όλα αυτά είναι κατάλληλα για σκύλους. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα μέρος όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας τρώγοντας το γλυκό σας, carrot cake ή vegan peanut butter, που πρέπει να δοκιμάσετε. 

Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Το Ris Project του Παγκρατίου (Ερατοσθένους 27, 6937 006540) είναι ένα «human friendly» μαγαζί.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ένα καφέ αφιερωμένο στις γάτες. Τo Cat Cafe Athens θα λειτουργεί στο Θησείο και μπορεί να μην έχει κοινοποιηθεί ακόμα η διεύθυνσή του, όμως οι δημιουργοί του εξηγούν ότι στόχος τους είναι να προσφέρουν «μια χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες μας, ενημερώνοντάς τους για τις συνθήκες ευζωίας των γατών και εκπαιδεύοντας γενικότερα το κοινό σχετικά με την υπεύθυνη υιοθεσία, ιδιοκτησία και φροντίδα των γατών. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε την αποστολή μας, συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις που σκοπό έχουν την προστασία και την υιοθεσία των γατών, και όχι με μεμονωμένους ιδιώτες. Φυσικά, το καφέ μας είναι για το γατόφιλο κοινό, είτε θέλουν να υιοθετήσουν, είτε απλώς να παίξουν με τις γατούλες, ακόμα και για όσους δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μια γατούλα σε ασφαλές και καθαρό περιβάλλον». 

Για τους βιβλιόφιλους υπάρχουν διάφορα μέρη στα οποία μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους διαβάζοντας το βιβλίο τους, επιλέγοντας ένα καινούργιο και, ποιος ξέρει, μπορεί να πέσουν και πάνω σε κάποιον με κοινά αναγνωστικά γούστα και να συζητήσουν. Προσωπικά, πιο ατμοσφαιρικό από τα βιβλιοκαφέ της Αθήνας βρίσκω το Zatopek (Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, 211 7351013) και, όπως λένε ο Δημήτρης Ανανιάδης και η Εύη Γεροκώστα, που έστησαν το 2012 ένα μικρό βιβλιοπωλείο με τίτλους-προτάσεις κυρίως από την πρόσφατη και μερικώς από την παλαιότερη εκδοτική παραγωγή, «συνδυάζει το βιβλίο με την κοινωνική επαφή, την πρωινή ή βραδινή έξοδο, αλλά και εκδηλώσεις βιβλιοφιλικού, μουσικού και γενικότερα πολιτιστικού περιεχομένου». Φρέσκο και ιδιαίτερα hip είναι το Κομπραί (Διδότου 34), το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που άνοιξαν οι Δήμητρα Τσιούρβα και  Βικτόρια Μποντουριάν μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου, εκεί όπου πίνουμε καφέ και μελετάμε στο πατάρι τους αλλά και στην μπάρα που έχουν φτιάξει εντός και εκτός του χώρου. Επίσης, σταθερή αξία σε αυτή την κατηγορία αποτελεί το Little Tree Books And Coffee (Καβαλλότι 2, 210 9243762) του Κουκακίου. 

Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Προσωπικά, πιο ατμοσφαιρικό από τα βιβλιοκαφέ της Αθήνας βρίσκω το Zatopek (Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, 211 7351013). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Φρέσκο και ιδιαίτερα hip είναι το Κομπραί (Διδότου 34). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Όπως ανέφερα πριν, για κάποιους οι δοκιμές καφέ είναι όπως για κάποιους άλλους οι δοκιμές του κρασιού. Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που ενδιαφέρονται και για τις δύο και το Warehouse Assemblage (πλ. Μητροπόλεως 8) σε αυτούς απευθύνεται. Στις παρυφές της Πλάκας, σε έναν πολυχώρο 540 τετραγωνικών μέτρων, προσφέρεται ποιοτικός καφές και γλυκό, έχει στηθεί μια πλούσια οινική (και όχι μόνο) κάβα και ένα ντελικατέσεν, από τα τυριά και τα αλλαντικά του οποίου μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πλατό για να συνοδεύσετε το κρασί σας.

Το συγκεκριμένο Warehouse λειτουργεί ως retail, προσφέροντας υψηλής ποιότητας και premium προϊόντα, ως wine bar, αφού περιλαμβάνει dispensers προκειμένου να μπορέσετε να δοκιμάσετε ή να καταναλώσετε επί τόπου σπάνια κρασιά, εκατοντάδες ετικέτες από όλο τον κόσμο, καθώς και ως καφέ με specialty blends και μονοποικιλιακές προτάσεις από τη Wisecup, αλλά και με γλυκά με την υπογραφή του pastry chef Αλέξανδρου Κόνιαρη. Στον χώρο θα βρείτε και προϊόντα της Loveramics, της οποίας είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι. Κεραμικά, αξεσουάρ καθημερινής χρήσης και ξεχωριστά αντικείμενα από Έλληνες designers, μαζί με specialty καφέ και brunch, θα βρείτε και στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, στο Santo Beltο (Αγίας Ζώνης 21, 211 7151755). Και εκεί, από το απόγευμα ο κόσμος μοιράζεται κρασιά στα τραπέζια. 

Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Για κάποιους οι δοκιμές καφέ είναι όπως για κάποιους άλλους οι δοκιμές του κρασιού. Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που ενδιαφέρονται και για τις δύο και το Warehouse Assemblage (πλ. Μητροπόλεως 8) σε αυτούς απευθύνεται. Φωτ.: Θέμις Δ. Κατσιμίχας

Concept store για όσους ψάχνονται με τα μικρά ανεξάρτητα brands είναι και το ΕRE Athens (Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, 210 9236622) που, μαζί με τις δουλειές διαφόρων artisans και τη συλλογή από lifestyle objects που επιμελείται η Ντόρα Καλόγηρου και περιλαμβάνει από προϊόντα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες και ξένους artisans μέχρι αναδυόμενα διεθνή brands, προσφέρει καφέ της Samba Coffee Roasters. Μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτόν τα διάφορα cheesecakes της Γεωργίας Ρωμάνου που έχει περάσει από καφέ και pastry labs της Αγγλίας και της Γερμανίας και εδώ και λίγο καιρό προσφέρει τα ανάλαφρα γλυκά της σε ένα ημιυπόγειο φωτεινό μαγαζί στη σκιά της Ακρόπολης. 

Στην καρδιά του κέντρου, στο In Love Again (Κλειτίου 3, 210 3242627), συνδυάζουν τον ποιοτικό καφέ με τα πρωτότυπα γλυκά και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ακριβώς απέναντι από το κορυφαίο μπαρ του Baba Au Rum, ο Θάνος Προυναρούς δημιούργησε ένα μαγαζί με τριπλό χαρακτήρα, έναν χώρο που συγκεντρώνει όλες τις νέες αγάπες της hip Αθήνας. Η Taf καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ απ’ όλο τον κόσμο αποκλειστικά για το μαγαζί, ενώ μια girl power ομάδα, η pastry chef Φάνια Ανδρεάδη και η vegan pastry chef Κατερίνα Θωμαΐδη, δημιουργεί μοντέρνα γλυκά για όλους με υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα. Από εκεί θα φύγετε με το νέο φυτό που θα στολίζει το σπίτι σας, συν του ότι, αν ζηλέψετε τα σκεύη του μαγαζιού, μπορείτε να τα αγοράσετε. Είναι χειροποίητα και κεραμικά, ζωγραφισμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι και εμπνευσμένα από τον μοντερνισμό, και έχουν την υπογραφή της Antigone Ceramics. 

Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Concept store για όσους ψάχνονται με τα μικρά ανεξάρτητα brands είναι και το ΕRE Athens (Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, 210 9236622). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο εμπορικό τρίγωνο, το Τhe Makers (Πραξιτέλους 37, 210 3311372) λειτουργεί ως concept store, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε τις ποδιές του brand που η Τέτη Χαρίτου και ο Γιώργος Μπάρλας δημιούργησαν αρχικά για ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ με οικολογικό βαμβάκι. Eκτός από τις διπλής όψης ποδιές, θα βρείτε Τ-shirts και tote bags και θα απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του συνδημιουργού του και σεφ Ηλία Σταυρόπουλου. Μαζί με τον καφέ σας προτείνω να δοκιμάσετε την κρέπα σπανακόπιτα με βιολογικό αυγό μάτι, σπανάκι, φέτα, μαύρο σουσάμι, φρέσκα μυρωδικά, γραβιέρα και μαραθόσπορο. Λίγο πιο πάνω, για καφέ και shopping λειτουργεί το Anamesa spot (Νίκης 24, 210 3254930), από το οποίο μάλιστα μπορείτε να παραγγείλετε καφέ μέσω Wolt και να σας φέρουν και ένα scrunchie για τα μαλλιά σας, ενώ στην Κυψέλη αυτό το μέρος είναι το Kick (Σποράδων 24, 2111190369), που πλέον προσφέρει και ένα πολύ ενδιαφέρον brunch που βασίζεται στα δικά του προζυμένια ψωμιά. 

Κάποτε καφέ στα εστιατόρια πίναμε μετά το γεύμα – και το κάνουμε ακόμα, πολλοί ζητούν ένα εσπρεσάκι για το φινάλε. Πλέον, όμως, κάποια από τα πιο επιτυχημένα νέα εστιατόρια της πόλης έχουν και πρωινή λειτουργία, προσφέροντας πιάτα, πίτες και σάντουιτς για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, τα οποία φυσικά συνάδουν με τη μαγειρική τους φιλοσοφία, με όσα τρώμε σε αυτά το μεσημέρι και το βράδυ. Τα εστιατόρια που έχω στο μυαλό μου βρίσκονται και τα δύο στην περιοχή του Παγκρατίου, είναι το Lost (Αρχελάου 7, 210 7230832) και το Άκρα (Αμύντα 12, 2107251116). 

Και αν σας βγάλει ο δρόμος στη Θεσσαλονίκη, το πιο ωραίο καφέ της πόλης αυτήν τη στιγμή για μένα είναι εκείνο των Beetroot (Συγγρού 8, 2310 801409). Η ομάδα οπτικής επικοινωνίας και δημιουργικού σχεδιασμού αποφάσισε να γίνει πιο εξωστρεφής, συνδυάζοντας το design, την τέχνη και τη γαστρονομία σε ένα κτίριο με (γνωστή τουλάχιστον) ιστορία από το 1905. Έτσι, στο κάποτε ιστορικό εμπορικό κέντρο των μπαχαράδικων και των υφασματάδικων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλά, πίνουμε καφέ στον χώρο όπου φιλοξενείται το πωλητήριο αντικειμένων design του πολυβραβευμένου γραφείου. 

Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Tο Άκρα (Αμύντα 12, 2107251116). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ο καφές πάει με όλα Facebook Twitter
Και αν σας βγάλει ο δρόμος στη Θεσσαλονίκη, το πιο ωραίο καφέ της πόλης αυτήν τη στιγμή για μένα είναι εκείνο των Beetroot (Συγγρού 8, 2310 801409). Φωτ.: Beetroot Design Group

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας

Γεύση / ĒRE Athens: Ένα νέο concept store για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes

Δύο φίλες επέστρεψαν συμπτωματικά από το εξωτερικό έχοντας εντελώς διαφορετικά σχέδια για το τι θέλουν να κάνουν στην Αθήνα. Τελικά ένας χώρος στη σκιά της Ακρόπολης χώρεσε την αγάπη της Γεωργίας για τη ζαχαροπλαστική και την έρευνα που έχει κάνει η Ντόρα πάνω στους Έλληνες και ξένους artisans.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ