Η κλιματική αλλαγή έχει αντίκτυπο στον τρόπο που πίνουμε τον καφέ μας

Η κλιματική αλλαγή έχει αντίκτυπο στον τρόπο που πίνουμε τον καφέ μας Facebook Twitter
Τι πρέπει να προσέχουμε κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να καταναλώσουμε τον αγαπημένο μας καφέ;
0


Ο ΚΑΦΕΣ ΔΕΝ είναι απλώς ένα ρόφημα αλλά μέρος της ζωής μας. Μια συνήθεια που δύσκολα θα αλλάξει, καθώς από τη μία αποτελεί «καύσιμο» για τη λειτουργία του οργανισμού μας και από την άλλη μια γευστική επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, όπως και τα περισσότερα αγαθά που παράγονται στη Γη, έτσι και ο καφές προκαλεί εξίσου επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Στην «πράσινη» εποχή που διανύουμε όλοι μας οφείλουμε να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την έννοια της βιωσιμότητας για κάθε συνήθεια της καθημερινότητάς μας. Όπως είναι λογικό, ο καφές δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Τι πρέπει να προσέχουμε κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να καταναλώσουμε τον αγαπημένο μας καφέ λοιπόν;

Πέρα, λοιπόν, από την ανώτερη ποιότητα και τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως καταναλώνουμε ένα προϊόν που δεν επιβαρύνει αρνητικά το περιβάλλον, βάζοντας με τη σειρά μας το δικό μας λιθαράκι στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας. 

Τι πρέπει να προσέχουμε κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να καταναλώσουμε τον αγαπημένο μας καφέ λοιπόν;

Για καφέ στο χέρι

Η απόλαυση του καφέ on the go, δηλαδή στο χέρι, είναι από τις βασικότερες συνήθειες της καθημερινότητας. Εάν θέλουμε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, μπορούμε, κατά την παραγγελία, να έχουμε μαζί μας ένα μεταλλικό ή οποιοδήποτε άλλο βιώσιμο δοχείο ή ποτήρι-θερμός προκειμένου να μη μας τον σερβίρουν σε κάποια συσκευασία του μαγαζιού, έτσι δεν θα επιβαρύνουμε το περιβάλλον με έξτρα απόβλητα.  

Εάν, πάλι, δεν είναι δυνατό αυτό, η επόμενη λύση είναι να παραγγέλνουμε από καφετέρια που γνωρίζουμε ότι σερβίρει καφέ σε χάρτινες συσκευασίες και όχι πλαστικές.

Τέλος, μπορούμε να έχουμε μαζί μας μεταλλικό καλαμάκι και να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικού ή χάρτινου.

Η κλιματική αλλαγή έχει αντίκτυπο στον τρόπο που πίνουμε τον καφέ μας Facebook Twitter
Στην «πράσινη» εποχή που διανύουμε όλοι μας οφείλουμε να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την έννοια της βιωσιμότητας για κάθε συνήθεια της καθημερινότητάς μας.

Για καφέ στο σπίτι

Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι η συσκευασία το πρόβλημα αλλά η επιλογή του καφέ. Γι’ αυτό, λοιπόν, επιλέγουμε έναν καφέ που, πέρα από την ποιότητά του, σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην παραγωγή του. Αναζητούμε πάνω στη συσκευασία το σύμβολο για το Δίκαιο Εμπόριο που εξασφαλίζει ότι όσοι συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον, χρησιμοποιούν μέσα φιλικά προς το περιβάλλον και αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς. 

Επίσης, διαβάζοντας το QR code της συσκευασίας μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία του ταξιδιού του καφέ που απολαμβάνουμε και να ανακαλύψουμε τους ανθρώπους και τα μέρη που συνέβαλαν στην παραγωγή του. Τέλος, αν έχουμε κάψουλες, φροντίζουμε να τις επιστρέψουμε για ανακύκλωση.

Living
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM