Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και, γενικά, φασάρα

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας
0

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για τα «μέρη που μας περιμένουν μετά το θέατρο», για το πού θα φάμε, θα πιούμε και θα σχολιάσουμε την παράσταση που μόλις παρακολουθήσαμε χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ από την περιοχή όπου ήδη βρισκόμαστε.

Συνήθως αυτά τα αφιερώματα γίνονται κατά την περίοδο της χειμερινής θεατρικής σεζόν και είναι λογικό· το καλοκαίρι οι θίασοι περιοδεύουν, οι Αθηναίοι οδηγούν μέχρι την Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα της θερινής σεζόν, αφού πρώτα έχουν ζεσταθεί εντός των ορίων της πόλης, στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 260, όπου ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Μέχρι πέρσι, μετά τη λήξη της παράστασης που είχαμε επιλέξει να δούμε στην Πειραιώς 260, δεν είχαμε κάποια πολύ κοντινή επιλογή εξόδου. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν, έτσι που κάθε βράδυ ο χώρος του Ταύρου θα γίνεται προορισμός και για το μη θεατρικό κοινό. Στο βιομηχανικό περιβάλλον και στο προαύλιο της Πειραιώς 260 αυτό το καλοκαίρι έχει στηθεί ένα σκηνικό το οποίο επιμελείται η ομάδα του six d.o.g.s που το είχε απωθημένο να ετοιμάσει κάτι στον χώρο, όπως λέει.

Aπό αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Αμέσως μετά τη λήξη των παραστάσεων, κάθε βράδυ παίζουν μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα. Στο ανοιχτό κοντέινερ όπου έχει στηθεί ένα impromptu DJ booth θα φιλοξενείται κάθε βράδυ και ένας διαφορετικός DJ από την εγχώρια μουσική σκηνή. Freestyle, balearic, nu jazz, ethnic, disco, folk, είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα είδη μουσικής που θα ακουστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την πρώτη μέρα τα decks ανέλαβε ο Chevy, χθες ανήκαν στους Blue Lagoon και Noff. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Πριν όμως ανοίξει η μουσική, η φάση στην Πειραιώς 260 ξεκινάει αργά το απόγευμα, γύρω στις οκτώ, δηλαδή μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων. Εκείνη την ώρα λειτουργεί ήδη το cocktail bar με zero waste δημιουργίες από τον Μάριο Ηλιόπουλο, head bartender του six d.o.g.s, προσφέροντας επίσης παγωμένη draught μπίρα, ετικέτες μικροζυθοποιών, επιλογές σε ελληνικό κρασί (οινόφιλοι, διαθέτει και μια orange πρόταση).

Όσο για το τι θα τσιμπάμε πίνοντας τα παραπάνω, έχουν ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό food court με πολλές επιλογές που θα ανανεώνονται.

Για αρχή, τρώμε από το Nokela ένα μενού που περιλαμβάνει από τορτίγια με κιμά ξηρών καρπών και hot dog με λουκάνικο Τζουμαγιάς μέχρι lobster loaf και grilled cheese sandwich. Μετά έρχεται το Food Truck με τους trademark γκεζλεμέδες του και σπιτικό παγωτό μηχανής.

Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ προβλέπεται να δοκιμάσουμε ναπολιτάνικη πίτσα από mobile ξυλόφουρνο, ένα νέο και πολυσυζητημένο cheeseburger της πόλης, τραγανό απ’ έξω-ζουμερό από μέσα, fried chicken και πολλά ακόμα. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Έτσι, από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Το six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260 θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου (τις βραδιές που πραγματοποιείται παράσταση στην Πειραιώς 260), από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Τις καθημερινές η μουσική θα σβήνει γύρω στις δύο με δυόμισι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα θα τραβάει μέχρι τις τέσσερις με πέντε το ξημέρωμα, ίσως και πιο αργά. 

Έχουμε να περιμένουμε και guests-έκπληξη στο αυτοσχέδιο booth, locals και μη. 

Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα Facebook Twitter
Φωτ.: Αλέξανδρος Πετσάβας

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Ημέρες λειτουργίας six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260:
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21 και βλέπουμε, μπορεί να υπάρξουν και κάποια extra events.
Όσα έρχονται θα τα μαθαίνετε
εδώ και στο προφίλ του six d.o.g στο Ιnstagram


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2008 – 2020: Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία

ACADDEMIA / Το αθηναϊκό club life από την κρίση ως την πανδημία (2008-2020)

Αντί σε τεράστια clubs η πόλη παρτάρει σε πολυχώρους και στοές, αντί για star DJs έχει πλέον νομάδες που κατεβάζουν νέες ιδέες και μπλέκουν είδη μουσικής. Οι άνθρωποι που έχτισαν με λιγότερα μια άλλη σκηνή μετά την «κρίση» του clubbing μιλούν γι’ αυτή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Νύχτες / Η επιστροφή της αθηναϊκής νύχτας

Μετά από περιορισμούς δύο χρόνων, χωρίς μεγάλα events, πάρτι και ελεύθερη διασκέδαση, οι διοργανωτές και τα μαγαζιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στην κατάσταση πριν από την έναρξη της πανδημίας, με αισιοδοξία και ελπίδα.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ Μ. HULOT, ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Πολιτισμός / «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας»: Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο Πρόσπερο, ο μάγος που προκαλεί την τρικυμία, την παραίσθηση, αυτός που έχει τεράστια δύναμη η οποία ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως τον Άριελ, το αγαθό αυτό πνεύμα, συναντιέται με τη θηριώδη προσωπικότητα του Ουέλς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου στην Πειραιώς 260

Τρεις Ελληνίδες σκηνοθέτιδες και δυο σκηνοθέτες φωτογραφίζονται στους χώρους της Πειραιώς 260 και παρουσιάζουν τις ενδιαφέρουσες θεατρικές τους προτάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM