Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για τα «μέρη που μας περιμένουν μετά το θέατρο», για το πού θα φάμε, θα πιούμε και θα σχολιάσουμε την παράσταση που μόλις παρακολουθήσαμε χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ από την περιοχή όπου ήδη βρισκόμαστε.
Συνήθως αυτά τα αφιερώματα γίνονται κατά την περίοδο της χειμερινής θεατρικής σεζόν και είναι λογικό· το καλοκαίρι οι θίασοι περιοδεύουν, οι Αθηναίοι οδηγούν μέχρι την Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα της θερινής σεζόν, αφού πρώτα έχουν ζεσταθεί εντός των ορίων της πόλης, στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 260, όπου ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.
Μέχρι πέρσι, μετά τη λήξη της παράστασης που είχαμε επιλέξει να δούμε στην Πειραιώς 260, δεν είχαμε κάποια πολύ κοντινή επιλογή εξόδου. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν, έτσι που κάθε βράδυ ο χώρος του Ταύρου θα γίνεται προορισμός και για το μη θεατρικό κοινό. Στο βιομηχανικό περιβάλλον και στο προαύλιο της Πειραιώς 260 αυτό το καλοκαίρι έχει στηθεί ένα σκηνικό το οποίο επιμελείται η ομάδα του six d.o.g.s που το είχε απωθημένο να ετοιμάσει κάτι στον χώρο, όπως λέει.
Aπό αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.
Αμέσως μετά τη λήξη των παραστάσεων, κάθε βράδυ παίζουν μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα. Στο ανοιχτό κοντέινερ όπου έχει στηθεί ένα impromptu DJ booth θα φιλοξενείται κάθε βράδυ και ένας διαφορετικός DJ από την εγχώρια μουσική σκηνή. Freestyle, balearic, nu jazz, ethnic, disco, folk, είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα είδη μουσικής που θα ακουστούν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την πρώτη μέρα τα decks ανέλαβε ο Chevy, χθες ανήκαν στους Blue Lagoon και Noff.
Πριν όμως ανοίξει η μουσική, η φάση στην Πειραιώς 260 ξεκινάει αργά το απόγευμα, γύρω στις οκτώ, δηλαδή μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων. Εκείνη την ώρα λειτουργεί ήδη το cocktail bar με zero waste δημιουργίες από τον Μάριο Ηλιόπουλο, head bartender του six d.o.g.s, προσφέροντας επίσης παγωμένη draught μπίρα, ετικέτες μικροζυθοποιών, επιλογές σε ελληνικό κρασί (οινόφιλοι, διαθέτει και μια orange πρόταση).
Όσο για το τι θα τσιμπάμε πίνοντας τα παραπάνω, έχουν ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό food court με πολλές επιλογές που θα ανανεώνονται.
Για αρχή, τρώμε από το Nokela ένα μενού που περιλαμβάνει από τορτίγια με κιμά ξηρών καρπών και hot dog με λουκάνικο Τζουμαγιάς μέχρι lobster loaf και grilled cheese sandwich. Μετά έρχεται το Food Truck με τους trademark γκεζλεμέδες του και σπιτικό παγωτό μηχανής.
Μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ προβλέπεται να δοκιμάσουμε ναπολιτάνικη πίτσα από mobile ξυλόφουρνο, ένα νέο και πολυσυζητημένο cheeseburger της πόλης, τραγανό απ’ έξω-ζουμερό από μέσα, fried chicken και πολλά ακόμα.
Όλη αυτή η εμπειρία έχει στηθεί ανάμεσα στα custom τραπέζια που έχει σχεδιάσει η βραβευμένη σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη. Έτσι, από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου θα ζήσουμε την Πειραιώς 260 όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.
Το six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260 θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου (τις βραδιές που πραγματοποιείται παράσταση στην Πειραιώς 260), από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Τις καθημερινές η μουσική θα σβήνει γύρω στις δύο με δυόμισι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα θα τραβάει μέχρι τις τέσσερις με πέντε το ξημέρωμα, ίσως και πιο αργά.
Έχουμε να περιμένουμε και guests-έκπληξη στο αυτοσχέδιο booth, locals και μη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ημέρες λειτουργίας six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260:
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21 και βλέπουμε, μπορεί να υπάρξουν και κάποια extra events.
Όσα έρχονται θα τα μαθαίνετε εδώ και στο προφίλ του six d.o.g στο Ιnstagram.