Ραντάρ: Το νέο μπαρ που μας κατεβάζει στην Ηλιούπολη

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Πίσω από τη μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Αν είστε της περιοχής, τότε μπορεί και να είχατε παρατηρήσει σε μια γωνία του δρόμου της Κοτζιά στην Ηλιούπολη ένα παλιό ξυλουργείο, λειτουργούσε επί πενήντα χρόνια ως τέτοιο, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε παρέμενε κλειστό. Μέχρι που οι σημερινοί του ένοικοι πρόλαβαν να δουν το κόντρα πλακέ που έγραφε «ενοικιάζεται» πριν καν τοποθετηθεί στην πρόσοψη του χώρου – μπήκαν, τον είδαν, τον έκλεισαν, ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν καιρό.

Μετά από πολλές εξόδους, ποτά και κουβέντες ο Θανάσης Μπεσίνης, ο Νίκος Αναστασάκος και ο Στέλιος Ράππος, που έχουν φάει την εστίαση με το κουτάλι από διαφορετικά πόστα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Ο Θανάσης είναι ο ειδικός επί της μουσικής, αφού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει παίξει σχεδόν σε όλη την πόλη, ο Νίκος και ο Στέλιος είναι επί του ποτού, οι άνθρωποι της μπάρας – οι τελευταίες από τις οποίες πέρασαν ήταν αυτές του Garage και του Holy Spirit αντίστοιχα.

Ως έμπειρος DJ, λοιπόν, ο Θανάσης έχει αναλάβει τα decks σε πολλά μέρη που μπορεί να είχαν επενδύσει σε άλλα κομμάτια τους αλλά όχι στον ήχο, έτσι φρόντισε αυτός του Ραντάρ να είναι άψογος. Παράλληλα, ο Νίκος και ο Στέλιος έστησαν το μπαρ τους όπως το είχαν φανταστεί, χωρίς επιτήδευση και ύφος, με χαλαρότητα, αλλά με πολύ δουλεμένα ποτά.

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση.

Στήνοντας το εγχείρημά τους στη γειτονιά τους, που δεν έχει κάτι παρόμοιο, συμβαδίζουν με την τάση της εποχής στην εστίαση, που θέλει να είναι όλα προσεγμένα, ακόμα και σε ένα μαγαζί με ολοήμερη λειτουργία. Γι' αυτό ξεκινάνε από το πρωί με specialty καφέ των Cafeistas, ενώ για πρωινό ετοιμάζουν μπέιγκελ με ψαγμένες γεμίσεις.

Η Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Κωτσαλάς έχουν συνδημιουργήσει ένα μικρό, αλλά χορταστικό μενού, ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, χοτ-ντογκ και τάκος που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, hot dogs και tacos που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ-μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σος τσένταρ, crispy onion, ενώ με βάση το ίδιο ψωμί προτείνουν και ένα χοτ-ντογκ με τσάτνεϊ αχλάδι-κρεμμύδι, λευκό λουκάνικο Βαυαρίας και κρέμα καμαμπέρ-παρμεζάνα.

Σε πραγματικές τορτίγιες από μπλε καλαμπόκι προσθέτουν το δικό τους τσάτνεϊ με μάνγκο και τσίλι, γαρίδα μαριναρισμένη σε λάιμ και κόλιανδρο και sour cream, μια πρόταση για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι spicy, ενώ κάνουν και tacos με κοτόπουλο bulgogi (μαριναρισμένο σε σόγια, τζίντζερ, σκόρδο, καρότο) με ανανά, κόλιανδρο, λάιμ, κρεμμύδι και sour cream.

Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει –για έτοιμα σιρόπια και πουρέδες ούτε λόγος–, ενώ κάνουν και τα κλασικά με δικά τους twists. Δοκιμάστε αυτό που κάνουν με τζαμαϊκανό ρούμι, cordial ανανά και τόνκα, τη μαργαρίτα με το σιρόπι από maple syrup, ανανά και sriracha.

Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που θα έπιναν ένα μοχίτο αν το έβρισκαν καλοφτιαγμένο, το Ραντάρ θα σας το προσφέρει στην πιο high end εκδοχή του, από άποψη εκτέλεσης, όχι τιμής. Και το Ζombie τους να παραγγείλετε, και το Μai Τai τους με σπιτικό σιρόπι αμυγδάλου.

Παράλληλα, οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog, ενώ παράλληλα θα φιλοξενούν μικρά ζυθοποιεία από Σκωτία, Λετονία, Αμερική και μερικές δουλειές από Ελλάδα.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ - μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σως τσένταρ, crispy onion. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική και μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Ας πούμε, όταν το Ραντάρ παρτάρει, όπως έκανε το Σάββατο, σε ηλεκτρονικούς και τέκνο ρυθμούς, το φως αυτό είναι κόκκινο.

Πίσω από την μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ, δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί, οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις τουαλέτες παίζει black metal, ό,τι κι αν συμβαίνει μουσικά έξω.

Όλη αυτή η επένδυση που έκαναν στον ήχο τους δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά φαίνεται ότι θα κατεβάσει πολύ κόσμο μέχρι τα νότια από μόνη της. O Θανάσης έχει κάνει μια λίστα με σαράντα πέντε άτομα τα οποία θέλει να επιλέξουν τη μουσική που ξέρουν καλύτερα στο booth που δέχεται μόνο βινύλια. Aν μπορεί να βάλει μόνο μία ταμπέλα στη μουσική που θα ακούμε στο Ραντάρ, αυτή είναι eclectic.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του Blade Runner, και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ, Κοτζιά 22, Ηλιούπολη

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στη μπάρα του Kobra

Γεύση / Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στην μπάρα του Kobra

Με τον Μάνο Σαρρή να έχει αναλάβει το νέο ακομπλεξάριστο μενού του, το Kobra αλλάζει δέρμα, όπως είχε δείξει από την αρχή ότι θέλει συχνά να κάνει. Έτσι, τα πρωινά στη Ναυαρίνου θα τρώμε αυγά με στάκα σε κούπα και τα βράδια θα βουτάμε τηγανητό κοτόπουλο με τα χέρια σε χειροποίητη μαγιονέζα πριν χορέψουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Για ποτό στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν ένα μπαρ με χαλαρή ατμόσφαιρα και απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ