Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO
0

Η άνοιξη έφτασε, οι συνδρομές στα γυμναστήρια ανανεώνονται και η σαλάτα, ως κυρίως γεύμα, έχει αρχίσει να φαντάζει σαν την τέλεια λύση όταν θέλουμε να χάσουμε τα κιλά του χειμώνα. Προτού γκρινιάξεις, όπως έκανα κι εγώ, σκέψου ότι υπάρχουν πάντα νόστιμες λύσεις. Μπορείς, μάλιστα, να τις παραγγείλεις και στο γραφείο.

Διανύουμε την εποχή που θυμόμαστε όλοι ότι καλό θα ήταν να πηγαίνουμε στο γραφείο με το φαγητό που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, έτσι ώστε να είναι υγιεινό, ελαφρύ και μετρημένο στις θερμίδες του. Τα τάπερ εμφανίζονται στα κουζινάκια των εταιρειών και τα ψητά, άνοστα κοτόπουλα συναγωνίζονται τις «χάρτινες» σαλάτες με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο. Η κατάσταση αποπνέει λίγη απόγνωση, χωρίς καθόλου γεύση, και πολύ εκνευρισμό και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για όλους τους πεινασμένους της χώρας είναι επιτακτική.

Σε μια τέτοια στιγμή της ζωής μου περνούσα έξω από το Salad Up στο Κολωνάκι και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Κρατούσα μικρό καλάθι, βέβαια. Άλλωστε, πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια σαλάτα και πόσο θα μπορούσε να με «κρατήσει» μια εργάσιμη μέρα;

Στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου διαλύθηκαν με το που βρέθηκα μπροστά στο μεγάλο ψυγείο όπου βρισκόντουσαν καθαρά και τακτοποιημένα όλα τα υλικά. Με την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν πάρει τη σαλάτα πολύ σοβαρά.


Συγκεκριμένα, στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Για να μπορέσω να αποκτήσω σωστή άποψη αλλά και να ξέρω αν το Salad Up θα αναλάμβανε μέρος της καθημερινής μου διατροφής, δοκίμασα τρεις διαφορετικές σαλάτες. Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φρέσκα, κρατσανιστά λαχανικά, ζουμερό κοτόπουλο και ώριμο, εύγεστο αβοκάντο συνέθεταν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO

Συνέχισα με την Blackened Chicken, που η βάση της έχει κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Αν και ορκισμένη εχθρός της κινόα, αυτή η σαλάτα κατάφερε να με κερδίσει. Όχι μόνο ήταν νόστιμη αλλά ήταν τόσο πλούσια και γενναιόδωρη στα υλικά της, που με έκανε να πιστέψω ότι μαζί της μπορώ να περάσω πολλές ώρες, χωρίς καν να σκεφτώ κάποιο σνακ ή γλυκό.

Για τελευταία άφησα τη σαλάτα με τις λίγες θερμίδες. Την έβαλα μπροστά μου και αποφάσισα να είμαι σκληρή μαζί της. Τελικά, η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι πρόκειται για μια σαλάτα που προτείνεται σε κάποιον που κάνει μαζεμένη διατροφή.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Blackened Chicken έχει ως βάση της την κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Στο μενού του Salad Up βρίσκεις ακόμα ζεστά ζυμαρικά, πεντανόστιμα κρύα ή ζεστά wraps, μπέιγκελ, αυγά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, healthy pancakes, φρουτοσαλάτες με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κρέμες τσία και βρόμης και τονωτικά smoothies. Με απλά λόγια, το Salad Up έχει όλα εκείνα που θα ήθελες να έχει το ταπεράκι που φτιάχνεις κάθε πρωί στο σπίτι σου και ελπίζεις να μη σε προδώσει μέχρι το τέλος της ημέρας.


Στα καταστήματα του Salad Up μπορείς να κάτσεις άνετα και ωραία από το πρωί έως στις 11 το βράδυ. Αν, πάλι, το πρόγραμμά σου είναι δύσκολο, μπορείς να παραγγείλεις το φαγητό σου και να το απολαύσεις στο γραφείο ή στο σπίτι. Είδες που υπάρχει λύση για όλα;

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Salad Up – www.saladup.gr

Λουκιανού 12, Κολωνάκι, 210 7296486

Κ. Βάρναλη 2-4, Χαλάνδρι, 210 6894008

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 210 8941362

Facebook, instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Σήμερα δοκιμάζουμε / Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Ένα νέο vegan εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα και ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε μια γεύση από την κουζίνα του. Δημιουργημένο για να παρασύρει στα τραπέζια του ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς των ζωικών εδεσμάτων, το Winners φαίνεται να έχει κάνει focus στην τέλεια γεύση και στις παραπλανητικές της ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM