Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO
0

Η άνοιξη έφτασε, οι συνδρομές στα γυμναστήρια ανανεώνονται και η σαλάτα, ως κυρίως γεύμα, έχει αρχίσει να φαντάζει σαν την τέλεια λύση όταν θέλουμε να χάσουμε τα κιλά του χειμώνα. Προτού γκρινιάξεις, όπως έκανα κι εγώ, σκέψου ότι υπάρχουν πάντα νόστιμες λύσεις. Μπορείς, μάλιστα, να τις παραγγείλεις και στο γραφείο.

Διανύουμε την εποχή που θυμόμαστε όλοι ότι καλό θα ήταν να πηγαίνουμε στο γραφείο με το φαγητό που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, έτσι ώστε να είναι υγιεινό, ελαφρύ και μετρημένο στις θερμίδες του. Τα τάπερ εμφανίζονται στα κουζινάκια των εταιρειών και τα ψητά, άνοστα κοτόπουλα συναγωνίζονται τις «χάρτινες» σαλάτες με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο. Η κατάσταση αποπνέει λίγη απόγνωση, χωρίς καθόλου γεύση, και πολύ εκνευρισμό και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για όλους τους πεινασμένους της χώρας είναι επιτακτική.

Σε μια τέτοια στιγμή της ζωής μου περνούσα έξω από το Salad Up στο Κολωνάκι και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Κρατούσα μικρό καλάθι, βέβαια. Άλλωστε, πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια σαλάτα και πόσο θα μπορούσε να με «κρατήσει» μια εργάσιμη μέρα;

Στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου διαλύθηκαν με το που βρέθηκα μπροστά στο μεγάλο ψυγείο όπου βρισκόντουσαν καθαρά και τακτοποιημένα όλα τα υλικά. Με την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν πάρει τη σαλάτα πολύ σοβαρά.


Συγκεκριμένα, στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Για να μπορέσω να αποκτήσω σωστή άποψη αλλά και να ξέρω αν το Salad Up θα αναλάμβανε μέρος της καθημερινής μου διατροφής, δοκίμασα τρεις διαφορετικές σαλάτες. Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φρέσκα, κρατσανιστά λαχανικά, ζουμερό κοτόπουλο και ώριμο, εύγεστο αβοκάντο συνέθεταν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO

Συνέχισα με την Blackened Chicken, που η βάση της έχει κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Αν και ορκισμένη εχθρός της κινόα, αυτή η σαλάτα κατάφερε να με κερδίσει. Όχι μόνο ήταν νόστιμη αλλά ήταν τόσο πλούσια και γενναιόδωρη στα υλικά της, που με έκανε να πιστέψω ότι μαζί της μπορώ να περάσω πολλές ώρες, χωρίς καν να σκεφτώ κάποιο σνακ ή γλυκό.

Για τελευταία άφησα τη σαλάτα με τις λίγες θερμίδες. Την έβαλα μπροστά μου και αποφάσισα να είμαι σκληρή μαζί της. Τελικά, η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι πρόκειται για μια σαλάτα που προτείνεται σε κάποιον που κάνει μαζεμένη διατροφή.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Blackened Chicken έχει ως βάση της την κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Στο μενού του Salad Up βρίσκεις ακόμα ζεστά ζυμαρικά, πεντανόστιμα κρύα ή ζεστά wraps, μπέιγκελ, αυγά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, healthy pancakes, φρουτοσαλάτες με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κρέμες τσία και βρόμης και τονωτικά smoothies. Με απλά λόγια, το Salad Up έχει όλα εκείνα που θα ήθελες να έχει το ταπεράκι που φτιάχνεις κάθε πρωί στο σπίτι σου και ελπίζεις να μη σε προδώσει μέχρι το τέλος της ημέρας.


Στα καταστήματα του Salad Up μπορείς να κάτσεις άνετα και ωραία από το πρωί έως στις 11 το βράδυ. Αν, πάλι, το πρόγραμμά σου είναι δύσκολο, μπορείς να παραγγείλεις το φαγητό σου και να το απολαύσεις στο γραφείο ή στο σπίτι. Είδες που υπάρχει λύση για όλα;

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Salad Up – www.saladup.gr

Λουκιανού 12, Κολωνάκι, 210 7296486

Κ. Βάρναλη 2-4, Χαλάνδρι, 210 6894008

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 210 8941362

Facebook, instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Σήμερα δοκιμάζουμε / Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Ένα νέο vegan εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα και ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε μια γεύση από την κουζίνα του. Δημιουργημένο για να παρασύρει στα τραπέζια του ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς των ζωικών εδεσμάτων, το Winners φαίνεται να έχει κάνει focus στην τέλεια γεύση και στις παραπλανητικές της ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ