(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι: Τα νέα στέκια στην πιο ωραία γειτονιά του Κέντρου!

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Στην μπάρα του Απεριτίφ θα βρείτε συνήθως τον Κίμωνα Μπιτσάκο που πιστεύει πως το να πίνεις τσιμπώντας κάτι και να επιστρέφεις νωρίς σπίτι είναι η τέλεια φόρμουλα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Ακόμα και σε μία από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου, τη Bενετία, μπορεί κανείς να βρει εκείνο το κομμάτι της που απευθύνεται στους ντόπιους κατοίκους, αρκεί να περπατήσει περίπου είκοσι λεπτά έξω από το κέντρο της.

Στο βορειότερο από τα έξι sestieri που αποτελούν την πόλη, στη συνοικία του Καναρέτζιο, πίνουν τα spritz τους τα λοκάλια, σε μέρη με πιστόλια σόδας και μεγάλες βιτρίνες γεμάτες cicchetti, δηλαδή μικρά ψωμένια σνακ που συνοδεύουν τα δροσιστικά, απογευματινά ποτά με τους χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς που έμαθαν στον κόσμο οι Ιταλοί. 

Θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχει η Βενετία με το Παγκράτι, και θα έχετε δίκιο. Αλλά πλέον, σε μια μικρή γωνιά του, βγάζοντας τραπέζια κάτω από την παχιά σκιά που δημιουργεί ένας πλάτανος, τρεις φίλοι ήθελαν να μεταφέρουν κάτι από τη μαγική για εκείνους εικόνα του Καναρέτζιο, μια δόση Ιταλίας.

Και παρότι αντί για κανάλι περνάει μπροστά από το μαγαζί ο κεντρικός δρόμος της Υμηττού, το κλίμα του μικροσκοπικού Απεριτίφ (Δικαιάρχου 57Α) με την επηρεασμένη από την αρ ντεκό αισθητική είναι τόσο χαλαρωτικό που μας κάνει να ξεχνάμε για λίγο ότι βρισκόμαστε στο κέντρο-απόκεντρο της Αθήνας. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Όταν επισκεφθείτε το Απεριτίφ, δεν θα σας τρατάρουν πατατάκια ή ξηρούς καρπούς με το ποτό σας, θα σας βγάλουν cicchetti με ψωμί από το Τρομερό Παιδί των Ιλισίων, με αλλαντικά από το Benito και τυριά από τον Αλεξανδρή. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στην μπάρα του θα βρείτε συνήθως τον έναν από τους τρεις, τον Κίμωνα Μπιτσάκο, που, έχοντας εργαστεί στις πωλήσεις εταιρειών ποτού τα τελευταία έξι χρόνια, γύρισε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Κάπως έτσι συνάντησε αυτό το μαγαζί των μόλις δεκαεννέα τετραγωνικών και αποφάσισε να καλέσει τον αριθμό που αναγραφόταν στο ξεθωριασμένο «Ενοικιάζεται». Κατά τoν ίδιο, τα απογευματινά ποτά, η φιλοσοφία τού να πίνεις τσιμπώντας κάτι και να επιστρέφεις νωρίς σπίτι, είναι η τέλεια φόρμουλα. 

Όταν, λοιπόν, επισκεφθείτε το Απεριτίφ, δεν θα σας τρατάρουν πατατάκια ή ξηρούς καρπούς με το ποτό σας, θα σας βγάλουν cicchetti με ψωμί από το Τρομερό Παιδί των Ιλισίων, με αλλαντικά από το Benito και τυριά από τον Αλεξανδρή: ένα με μαρμελαδα σύκου, κατσικίσιο τσαλαφούτι και προσούτο δωδεκάμηνης ωρίμανσης, ένα με chevre, προσούτο και πέστο γλυκοκαυτερής πιπεριάς Φλωρίνης, ένα με μορταδέλα, πάστα ελιάς και μια πούδρα ντομάτας, και ένα με ταραμοσαλατα και  καπνιστο τόνο ή γαύρο μαρινάτο και πούδρα πορτοκαλιού.

Από Σεπτέμβρη, με τη βοήθεια του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα του επίσης παγκρατιώτικου  Άλφicon, θα ετοιμάσουν κι άλλους τέτοιους μεζέδες, ακόμα πιο ψαγμένους. Μπορεί να συναντήσετε ανοιχτό μπουφέ με αυτά, γνωστούς μάγειρες της Αθήνας που θα αναλαμβάνουν για μια μέρα να παρουσιάζουν τα δικής τους έμπνευσης cicchetti. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Το Απεριτίφ ευνοεί τις συζητήσεις και τα ραντεβού που δίνονται από νωρίς. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Όσο για τα ποτά, πέρα από τα κλασικά και πλέον πολύ γνωστά spritz με Campari και Aperol, o κατάλογος που έχει διαμορφώσει ο Νίκος Τριανταφύλλου (Scorpios Mykonos)  έχει signature spritz και πέντε διαφορετικές εκδοχές Νεγκρόνι, μεταξύ των οποίων είναι το λευκό, που φοριέται πολύ τελευταία, το ελληνικό, που παντρεύει τη μαστίχα με το παλαιωμένο τσίπουρο, το Giapponese, που, αντί για τζιν, έχει σάκε και ένα ακόμα, που αντικαθιστά το τζιν με μεσκάλ.

Το Απεριτίφ ευνοεί τις συζητήσεις και τα ραντεβού που δίνονται από νωρίς. Θα χαλαρώσετε, θα πιείτε ωραία ποτά χωρίς να ψάχνετε πού θα φάτε μετά και σίγουρα θα επιστρέψετε. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Κόνιαρης είναι ένας νεαρός ζαχαροπλάστης με δυνατό βιογραφικό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΒΗΜΑΤΑ πιο πέρα, στον δρόμο της Πύρρωνος ή στο στενό της Σπονδής, όπως είναι πιο γνωστός, το Παγκράτι απέκτησε ένα ακόμα new age ζαχαροπλαστείο, μετά τις τελευταίες αφίξεις του Noble Pastry και του Antonis Selekos Conceptual Dessert. Στο όνομα του Φίλινγκς συναντιούνται τα συναισθήματα που μας προκαλεί μια βιτρίνα με γλυκά αλλά και οι στρώσεις, τα επίπεδα που έχει ένα γλυκό εστιατορικού επιπέδου, που όμως προσφέρεται στην πιο λιτή του μορφή. 

Ο Αλέξανδρος Κόνιαρης είναι ένας νεαρός ζαχαροπλάστης με δυνατό βιογραφικό. Μέχρι τα τριάντα του έχει βρεθεί στο «The Fat Duck Group» του κορυφαίου Heston Blumenthal, στα μονάστερα «Hinds Head» και «Trinity» στο Λονδίνο, στο (τότε διάστερο) «Marcus» του Marcus Wareing, ενώ, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άρχισε να συνεργάζεται με ηχηρά ονόματα της δικής μας γαστρονομικής σκηνής, τον Τάσο Μαντή, τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Lost Athens, τον Μπάμπη Ζιντίλη, τον Δήμο Μπαλόπουλο και τον Νίκο Θωμά, ενώ έχει επιμεληθεί και τα γλυκά του «Warehouse Assemblage» στην πλατεία Μητροπόλεως. 

Έχοντας ήδη συνεργασίες με σημαντικούς σεφ και εστιατόρια, αρχικά ήθελε να αποκτήσει μόνο ένα εργαστήριο, ενώ παράλληλα ζήτησε από μια φίλη του γραφίστρια να δημιουργήσει μια ταυτότητα την οποία ανέβασε ως λογαριασμό στο Instagram.

Όταν άρχισαν να τον συγχαίρουν και να τον ρωτάνε πότε μπορούν να επισκεφτούν το νέο του εγχείρημα, πιστεύοντας ότι ανοίγει μαγαζί, αποφάσισε να βάλει και μια μικρή βιτρίνα στα σχέδια του χώρου, η οποία φιλοξενεί αυτήν τη στιγμή το πολύ έξι-εφτά διαφορετικά γλυκά. Θα ακολουθεί την εποχικότητα σε αυτά, θα έχει και ένα καρότσι με είδη βιενουαζερί, με πρωινά σαν αυτά που έχει συναντήσει στο Λονδίνο και τη Δανία. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ετοιμάζει δύο buns, ένα cinnamon και ένα με πραλίνα και σοκολάτα, διπλοψημένα κρουασάν όπως αυτό με μπέικον-maple syrup που είναι όνειρο, ένα πληθωρικό με ham & cheese και ένα με κρέμα φιστίκι, πέστο και μορταδέλα. Επιστρέφοντας από τις διακοπές, θα κάνει ένα blueberry muffin, ένα σάντουιτς με ψωμί σαν λαδένια και παστράμι.

Έχοντας περάσει την καραντίνα στο Λονδίνο, έπαιρνε το ποδήλατο και γυρνούσε την πόλη για να επισκεφθεί τους φούρνους που ήταν μακριά από το σπίτι του, δούλεψε μάλιστα part-time σε έναν τέτοιο, πειραματίστηκε και εκείνος με τα ψωμιά και τις ζύμες, όπως κάναμε κι εμείς στο σπίτι, και τώρα σκοπεύει να επενδύσει πολύ στις ζύμες και τα φουρνίσματα του Φίλινγκς. 

Το choux φιστίκι βερίκοκο είναι εξαιρετικό, η τάρτα λεμόνι είναι από τα must eat – την έμαθε στην κουζίνα του Blumenthal, μόνο που εκείνος άλλαξε το τυρί με ελληνικό πρόβειο γιαούρτι.

Θα προσφέρει και λιχουδιές με βρόμη και φιστικοβούτυρο κατάλληλες για σκύλους, σχεδιάζει pop-ups με γνωστούς σεφ τα Σαββατοκύριακα, οπότε ο ίδιος θα φτιάχνει τα μπριός ή τις σφολιάτες και εκείνοι θα κάνουν τις γεμίσεις – γενικά, έχει διάφορα ενδιαφέροντα σχέδια για τη νέα σεζόν. Μπαίνοντας για να προμηθευτείτε το γλυκό ή τη σφολιάτα σας, θα ακούσετε να παίζει ΛΕΞ, Metallica και AC/DC. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
H oμάδα του Abstract Athens (Αρκτίνου 10) έστησε την μπάρα της σε έναν σκιερό πεζόδρομο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ στην άφιξη που ως κάτοικος της περιοχής αναμένω εδώ και καιρό και, όπως και οι υπόλοιπες, έχει στηθεί έξω από τις ήδη γνωστούς δρόμους-δομημένες πιάτσες της περιοχής.

Στο Κάτω Παγκράτι, μια ανάσα από το Καλλιμάρμαρο, η ομάδα του Abstract Athens (Αρκτίνου 10) έστησε την μπάρα της σε έναν σκιερό πεζόδρομο, κοντά στο πιο γαστρονομικό κομμάτι της περιοχής, εκεί όπου σερβίρουν τα πιάτα τους το Alficon και το Cupola.

Με έμπνευση από το μοντέρνο καλλιτεχνικό κίνημα που δεν το αφορά η φυσική απεικόνιση της πραγματικότητας (θα το εντοπίσετε από τα ποτήρια τους μέχρι και τις ετικέτες μπίρας που έχουν επιλέξει) αλλά και από τη φιλοσοφία του κινήματος των νεο-μπιστρό που ξεκίνησε από τη γενιά των Γάλλων σεφ, η οποία κουράστηκε να κυνηγάει Μισελέν κλεισμένη στην κουζίνα καθωσπρέπει εστιατορίων, αυτό το νέο μαγαζί του Παγκρατίου έχει όλα τα φόντα για να γίνει προορισμός ακόμα και για εκείνους που μένουν μακριά. 

Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο Κωνσταντίνος Τζιρίτας, ο Χρήστος Αξαρλής και ο Γιώργος Αρκούδας –όλοι τους με σημαντική πορεία στον χώρο του ποτού– ήθελαν να απέχουν «από τον κόσμο του ρεαλιστικού», όπως λένε, να δουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά κι έτσι έφτιαξαν έναν χώρο φωτεινό, με χρώμα, που θα σας κάνει να στρέψετε το βλέμμα σας να τον κοιτάξετε ακόμα και αν είστε απλώς περαστικοί, ένα μέρος που μπορεί να σας ανεβάσει τη διάθεση.

Ξεκινάνε από νωρίς το πρωί με specialty καφέ από τους Έλληνες roasters της Area 51, ενώ το μενού τους είναι δύο ταχυτήτων: το πρωινό αποτελείται από σκανδιναβικά ανοιχτά σάντουιτς με ψωμί από σίκαλη, από ένα απλό με μοτσαρέλα και ντοματίνι μέχρι ένα με καπνιστό χέλι με κόκκινα φρούτα. Το βράδυ το μενού έχει χοτ-ντογκ, το απόλυτο bar food δηλαδή στην πιο κλασική του μορφή με χοιρινό λουκάνικο, αλλά και ένα με μοσχαρίσιο ταρτάρ, ένα με γαρίδα και ένα vegan σε συνταγές του Γιάννη Γούτσιου και του Χρήστου Τσακίρη.

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Tο Abstract Athens δουλεύει με την αυθεντική συνταγή του 1934 για να φτιάξει το δικό του Ζombie, στο οποίο προσθέτουν έξτρα θρυμματισμένο πάγο έτσι ώστε όσο το ανακατεύουμε να γίνεται frozen. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στα κοκτέιλ τους, που είναι και το πιο δυνατό τους χαρτί, ο κατάλογος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να εκπροσωπούνται τα βασικά είδη της αφηρημένης τέχνης, όπως ο σουρεαλισμός, ο κυβισμός και η ζωγραφική σφραγίδα του Τζάκσον Πόλοκ.

Αποδομώντας και ξαναφτιάχνοντας ποτά-σταθερές αξίες, το Abstract Athens δουλεύει με την αυθεντική συνταγή του 1934 για να φτιάξει το δικό του Ζombie, στο οποίο προσθέτουν έξτρα θρυμματισμένο πάγο, έτσι ώστε όσο το ανακατεύουμε να γίνεται frozen, και το σερβίρει σε ένα ποτήρι, το σχέδιο του οποίου κάνει το δικό του κοινωνικό σχόλιο. Το Νegroni τους είναι λευκό, μαγειρεμένο με ζυμωμένο μάνγκο και θυμάρι. Με λευκή τεκίλα και ένα cordial από αγαύη, με σόγια, φρέσκο κόλιανδρο, thai chili και ένα αλμυρό γλάσο από καπνιστά παντζάρια, εσπεριδοειδή και σησαμέλαιο στο ποτήρι αντί για αλάτι, που φέρνει γευστικά σε leche de tigre, η splatter margarita που θα πιείτε εκεί θα σας κάνει σίγουρα εντύπωση, είτε είναι στις γεύσεις σας είτε όχι. Προσωπικά, τη θεωρώ την πιο ωραία που θυμάμαι να ήπια τελευταία στην πόλη. Το σίγουρο είναι ότι στο Abstract Athens δεν μπορούν να κάνουν αδιάφορα ποτά.

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
O Πάνος Σαγιάς άρχισε να προσελκύει κόσμο στο κρυφό στενό της Αγίας Παρασκευής (του Χαλανδρίου) με το μπαρμπέρικο The Blind Dandies που γνωρίζει και προσφέρει όλες τις τρέχουσες τάσεις του σύγχρονου αντρικού grooming. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, στην περιοχή του Χαλανδρίου η φήμη του Βlind Spot άρχισε να διαδίδεται χάρη στη δική του εκδοχή για το cinnamon roll. Αλλά, για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Πάνος Σαγιάς ξεκίνησε να προσελκύει κόσμο στο κρυφό στενό της Αγίας Παρασκευής (του Χαλανδρίου) με το μπαρμπέρικο «The Blind Dandies» που γνωρίζει και προσφέρει όλες τις τρέχουσες τάσεις του σύγχρονου αντρικού grooming, μέχρι που αναρώτηθηκε «αν οι Dandies ήθελαν να απολαύσουν ένα brunch, πού θα πήγαιναν; Τι είδους καφέ θα έπιναν;». Έτσι, δημιούργησε έναν ακόμα χώρο ακριβώς απέναντι με specialty coffee και πρωινές προτάσεις φαγητού, από αυτές που μπορούμε να καταναλώνουμε όλη μέρα.

Πλέον, αυτά τα δύο μαγαζιά ενώθηκαν σε έναν χώρο στο Παγκράτι που, έχοντας απ' άκρη σ' άκρη τζαμαρίες, είναι η χαρά όσων απολαμβάνουν να βρίσκονται σε μέρη που τα λούζει το φυσικό φως. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πλέον, οι Παγκρατιώτες μυημένοι «Dandies» δεν χρειάζεται να τρέχουν μέχρι το Χαλάνδρι κάθε φορά που έχουν ραντεβού, αφού μπορούν απλώς να περάσουν μέσα από το δεύτερο The Blind Spot (Ευφράνορος 22 & Κρησίλα) για να περιποιηθούν τον εαυτό τους, όσο στο ισόγειο κόσμος απολαμβάνει το πρωινό του, το μεσημεριάνο του, έχοντας δημιουργήσει ένα γραφείο έξω από το γραφείο – θα δείτε αρκετούς να εργάζονται με το λάπτοπ τους εκεί.

Σε περίπτωση που ψάχνετε να μπραντσάρετε στην περιοχή, το Blind Spot είναι το μέρος που θα σας προσφέρει ποιοτικό καφέ από την Area 51, αυγά σε διάφορες εκδοχές, μπέιγκελ, ελαφριά, ολοκληρωμένα γεύματα σε bowls με ρύζι ή noodles και τα φημισμένα τους cinnamon rolls. Θα πιείτε και σωστά κοκτέιλ, απεριτίβο και πειραγμένες κλασικές συνταγές από τον Γιώργο Καϊνανά. 

(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι Facebook Twitter




 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λινού Σουμπάσης & ΣΙΑ

Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα στην Αθήνα!

Για τη μόδα και τις τάσεις της σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν τους αφορούν, και να το εννοούν. Συμβαίνει όμως το ίδιο με το φαγητό; Μάλλον όχι. Αυτές είναι οι 23 τάσεις που ορίζουν τώρα το πώς τρώμε στην Αθήνα (και όχι μόνο), και μας αρέσουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ