Έρευνα: Το τυρί διεγείρει το ίδιο σημείο του εγκεφάλου όπως τα σκληρά ναρκωτικά

Έρευνα: Το τυρί διεγείρει το ίδιο σημείο του εγκεφάλου όπως τα σκληρά ναρκωτικά Facebook Twitter
4

Επιστήμονες του University of Michigan προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί κάποιες τροφές είναι πιο εθιστικές από άλλες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο λόγος που γενικά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τσιμπολογάμε τυρί είναι επειδή περιέχει ένα χημικό το οποίο εντοπίζεται επίσης σε εξαιρετικά εθιστικά σκληρά ναρκωτικά.

Χρησιμοποιώντας την κλίμακα Yale Food Addiction Scale, που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την εξάρτηση σε μία τροφή, οι ερευνητές ζήτησαν από 120 φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα σε 35 τρόφιμα και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο τεστ σε επιπλέον 384 άτομα.  

Αυτό που συμπέραναν είναι πως τα τρόφιμα που βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων περιείχαν όλα τους τυρί. 

Το τυρί περιέχει καζεΐνη, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία διεγείρει του υποδοχείς των οπιοειδών του εγκεφάλου, που με τη σειρά τους συνδέονται με τον εθισμό.

«Η παρούσα μελέτη παρέχει προκαταρκτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν εμπλέκονται εξίσου όλα τα τρόφιμα σε εθιστικές διατροφικές συμπεριφορές. Οι επεξεργασμένες τροφές, που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά με την χρήση ναρκωτικών (π.χ. υπερβολική δόση, ταχύς ρυθμός απορρόφησης), συνδέονται ιδιαιτέρως στενά με τον εθισμό στο φαγητό» εξηγούν οι επιστήμονες. 

* Με πληροφορίες από Independent

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια