ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Έρευνα υποστηρίζει ότι ο σκέτος καφές είναι ένδειξη ψυχοπάθειας

Έρευνα υποστηρίζει ότι ο σκέτος καφές είναι ένδειξη ψυχοπάθειας Facebook Twitter
12

Οι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι πιθανό να παρουσιάζουν κακόβουλα χαρακτηριστικά, έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας.

Η μελέτη που έγινε σε  περίπου 1.000 άτομα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς συσχετίζει τις πικρές γεύσεις με την αντικοινωνική συμπεριφορά και αποδίδει σε όσους  απολαμβάνουν τα ποτά και τα τρόφιμα με μια πικρή γεύση  μεγάλη πιθανότητα να έχουν χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό.

Εκτός από τον σκέτο καφέ, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που επιτίθενται με σφοδρότητα στους ερευνητές, όπως το slate.fr. που επισημαίνει ότι αν διαβάσει κανείς την έρευνα, η λέξη «καφέ» είναι γραμμένη μόνο πέντε φορές στις σαράντα σελίδες της μελέτης και οι ερευνητές δεν ρώτησαν καν τους υποψηφίους πώς πίνουν τον καφέ τους. Για να έχουν την ιδέα του «πικρού» ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη γεύση του καφέ και άλλων τροφίμων και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες διαφώνησαν μαζί τους σχετικά με την πικρία ορισμένων τροφίμων. " Παρά αυτήν την μεγάλη διαφωνία, οι ερευνητές διατήρησαν το σύστημα αξιολόγησης, τονίζει το σάιτ που έχει κι έναν ακόμη λόγο να αμφισβητεί τα αποτελέσματα. «Αν δεί κανείς την αποζημίωση που πήραν οι εθελοντές βλέπει ότι είναι μερικά δολάρια. Πόσο σοβαρά να απαντήσει κανείς πίσω από τον υπολογιστή του;», αναρωτιέται, σημειώνοντας επίσης ότι κάποια από τα ερωτήματα δεν είχαν καμία προφανή απάντηση.

12

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες έρευνες είναι γτπ.Η μία έρευνα λέει ότι όσοι πίνουν σκέτου καφέ έχουν ψυχολογικά.Η άλλη έρευνα λέει όμως ότι όσοι ξυπνάνε νωρίς είναι οι πιο ψυχικά υγιείς. Μια τρίτη έρευνα λέει ότι όποιος τρώει ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.Εγώ ανήκω και στις 3 κατηγορίες.Γιατρέ μου τι έχω τελικά;
Εμενα παλι μου αρεσουν τα γλυκα μπορω να ζω μονο με γλυκα αλλα τον καφε μου τον πινω σκετο αν εχει εστω και ενα κοκκο ζαχαρης δεν μπορω να τον πιω με βαση ολα αυτα τι εχω;
Ωχ μας ξεσκεπάσανε ....Το να θες να πιείς απλά καφέ ,πχ ενα pure espressaki βρε αδερφέ σε κάνει ψυχασθενή ????Και έπειτα αναρωτίέμαι με το άρρωστο μυαλό μου είναι δηλαδή πιο υγιές να πας να πιείς αυτά τα σκευάσματα που καφέδες δεν τα λες που είναι κάτι σε τούρτα στο μπλέντερ με 1800 θερμίδες το καθένα ??ΑΣΕ ... προτιμώ ψυχοπάθεια παρά φραγμένες αρτηρίες ...
ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό.Αδυνατον... πατε να μας βγαλετε τρελους... γιαυτο κι εγω θα ερθω με τον φτερωτο μου μονοκερο και θα σας βασανισω γελωντας καθως θα κοιταζω στον καθρεφτη το υπεροχο κορμι μου και θα σκεφτομαι πως θα ανελθω στην εξουσια με οποιοδηποτε κοστος...
Να σημειωθεί οτι στην οποιαδήποτε σοβαρή ψυχολογική έρευνα, και ιδίως σε αυτές που αφορούν ψυχοπάθεια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όσα γράφονται και όσα συμπερένουμε. Η συνδεσιμότητα των πικρών γέυσεων με ψυχοπάθεια μου ακούγεται σαν ένα πολύ (μα πάρα πολύ) πρόχειρο συμπέρασμα που βασικό στόχο δεν έχει την ενημέρωση αλλά το γνώστο ρητό "συζήτηση να γίνεται".