Έρχεται το τέλος για το «σωσίβιο» στην κοιλιά;

Έρχεται το τέλος για το «σωσίβιο» στην κοιλιά; Facebook Twitter
3

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον τρόπο για να διαλύσουν το «περίσσευμα» ενέργειας στην κοιλιά με θερμότητα και να εξαφανίσουν έτσι το περίσσευμα λίπους που συγκεντρώνεται στην περιοχή.

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο περιοδικό Nature, πιστεύουν, σύμφωνα με την  MailOnline, ότι ανακάλυψαν ένα τρόπο για να «λιώνουν» το περίσσιο «λευκό» λίπος, μετατρέποντάς το σε «καφέ», καθώς αυτά έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν την ενέργεια σε θερμότητα.

Συγκεκριμένα, μετά από πειράματα σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο χρήσης της αδενοσίνης, μιας ουσίας που ενεργοποιεί τα καφέ λιπώδη κύτταρα και απελευθερώνεται όταν το άτομο νιώθει στρες.


 «Αν μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα καφέ λιποκύτταρα ή να μετατρέψουμε τα λευκά λιποκύτταρα σε καφέ, τότε ίσως να είναι δυνατό να απλοποιήσουμε τη διαδικασία “λιωσίματος” της περίσσειας λίπους στον οργανισμό» είπε ο καθηγητής Alexander Pfeifer από το Ινστιτούτο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

2 σχόλια