Η ψυχολογία των οργασμών: Γιατί το να προσποιείσαι μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σου ζωή

Η ψυχολογία των οργασμών: Γιατί το να προσποιείσαι μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σου ζωή Facebook Twitter
0

Πολλές είναι οι γυναίκες που προσποιούνται οργασμό, κάτι που ωστόσο οι περισσότεροι άντρες εξακολουθούν να μην το αντιλαμβάνονται καν. 

Μελετώντας 1.683 ετερόφυλους νεόνυμφους, ερευνητές του Brigham Young University των ΗΠΑ διαπίστωσαν πως το 43% των συζύγων «παρεξηγούσαν» το πόσο συχνά φτάνουν σε οργασμό οι γυναίκες τους. Την ίδια στιγμή ποσοστό 87% των αντρών βίωνε οργασμό στη διάρκεια του σεξ. Στις γυναίκες το ποσοστό ήταν 49%- αλλά το 25% των αντρών πίστευαν πως οι γυναίκες τους έρχονταν σε οργασμό συχνότερα. 

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό, σημειώνει η Kate Moyle, ψυχοθεραπεύτρια σε θέματα που φορούν το σεξ και ζευγάρια. «Όλη η έμφαση δίνεται στη συνουσία και λιγότερο στην διέγερση της κλειτορίδας. Βέβαια πλέον έχουμε καλύτερη ενημέρωση γύρω από το ζήτημα», εξηγεί. 

Παρόμοια έρευνα του 2014 δημιούργησε την «Faking Orgasm Scale for Women» [σ.σ. Κλίμακα για την προσποίηση οργασμού των γυναικών], η οποία αναφέρει ως κίνητρα των γυναικών για την προσποίηση τέσσερις παράγοντες: το να τελειώσει το σεξ, το να αυξήσουν την προσωπική τους διέγερση, το να αποφύγουν τον «φόβο» και την «ανασφάλεια» πως δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό και, συνηθέστερα, το να μην πληγώσουν τα αισθήματα του συντρόφου τους. 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Moyle, είναι το εξής: «Αν ξεκινήσεις να προσποιείσαι οργασμούς, μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να το συνεχίσεις και αυτό υψώνει έναν τοίχο σε επίπεδο επικοινωνίας σχετικά με το τι έχει ωραία αίσθηση και τι όχι. Η γυναίκα σύντροφος μπορεί να σκεφτεί: "Δεν μπορώ να του πω πως ποτέ δεν είχα οργασμό και πως πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό". Αυτός, από την άλλη, πιστεύει πως εκείνη περνάει καλά και πως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα διαφορετικό». 

Η νέα μελέτη διαπίστωσε πως το 17% των συζύγων υποτιμά την απόλαυση και τη διασκέδαση των γυναικών τους. Η Moyle θεωρεί πως αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη εκπαίδευσης. «Δεν διδασκόμαστε για την γυναικεία ικανοποίηση», τονίζει. 

Επίσης η πορνογραφία μπορεί να παρουσιάζει τους γυναικείους οργασμούς ως κάτι που εκδηλώνεται με φωνές και είναι πασιφανές, αλλά δεν συμβαίνει έτσι σε κάθε γυναικεία σεξουαλική εμπειρία. «Αν η γυναίκα σας έχει οργασμό αλλά δεν έχει την εικόνα που ίσως δείτε σε ένα πορνό στο ίντερνετ, τότε μπορεί να μπερδευτείτε ή να το υποτιμήσετε», εξηγεί η Moyle. 

Η ειλικρινής επικοινωνία από την αρχή είναι απαραίτητη και ιδανική, αλλά τι γίνεται όταν έχουν περάσει ήδη μήνες ή και χρόνια που προσποιείται μια γυναίκα οργασμό; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το «αποκαλύψει»; Σε αυτό η Kate Moyle, απαντά πως η καλύτερη στιγμή να μιλήσεις για το σεξ είναι όταν δεν κάνεις σεξ. 

Προσεγγίστε το θέμα με θετική διάθεση, παρά μέσα από μια επικριτική συζήτηση. «Κουβεντιάστε στο πλαίσιο του "Θα ήθελα να δοκιμάσουμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό", παρά λέγοντας "Όταν κάνουμε σεξ, δεν κάνεις αυτό". Θα είναι πολύ πιο ωφέλιμο και για εσάς και για την σχέση σας», καταλήγει η Moyle. 

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ