Ύποπτη για γυναικομαστία η χρήση κάνναβης

Ύποπτη για γυναικομαστία η χρήση κάνναβης Facebook Twitter
7

Οι έρευνες δεν είναι επίσημα ολοκληρωμένες αλλά οι ενδείξεις είναι παραπάνω αρκετές και σύμφωνα με αυτές η χρήση κάνναβης επηρεάζει και συμβάλλει στο φαινόμενο της γυναικομαστίας η οποία τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει αυξήσει την εμφάνιση της.

Σε τοποθέτηση του στο CNN, o πλαστικός χειρουργός Δρ Anthony Youn, τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την διαπίστωση αυτή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η συστηματική χρήση κάνναβης επηρεάζει κατά πολύ τις αντρικές ορμόνες.

 Η ουσία τετραϋδροκανναβινόλη είναι ικανή να διαταράξει την αναλογία μεταξύ τεστοστερόνης και οιστρογόνων υπέρ των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα το σώμα να αντιδρά αναπτύσσοντας υπερβολικό ιστό στον αντρικό μαστό. 

Aν και η διαδρομή ως τη ταύτιση με την άποψη αυτή είναι ακόμη μεγάλη, μερικά ακόμη στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα πλαστικοί, καταδεικνύουν πως η θεωρία ίσως έχει ισχυρή βάση.

 Σύμφωνα με αυτά, η διαπίστωση αυτή έχει δεκαετίες που συζητιέται ανεπίσημα στους ιατρικούς κύκλους αλλά καμία έρευνα δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω της μη διάθεσης κάνναβης για τέτοια χρήση.

Αυτό που όμως ίσως αποτελεί μια ένδειξη που κάνει ακόμη πιο ισχυρό το θεώρημα, είναι πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στις πολιτείες και τις χώρες που η χρήση κάνναβης είναι ελεύθερη, τα ποσοστά των ανδρών με γυναικομαστία ήταν πάντα μεγάλα.

Παράλληλα υπάρχει αύξηση των ποσοστών σε μέρη που πιο πρόσφατα έγινε αποποινικοποίηση ενώ σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι χιλιάδες άντρες που επιθυμούν και χρειάζονται επέμβαση για αφαίρεση ιστού από το στήθος, πάνω από το 1/3 κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης.

Ο δρ.Youn καθώς και ο συνάδελφός του Adrian Lo, συμπλήρωσαν πως μια από τις πρώτες συμβουλές που δίνουν σε κάθε άντρα που τους επισκέπτεται και επιθυμεί να απαλλαγεί από το επιπλέον στήθος, είναι να διακόψει ή και να σταματήσει οριστικά τη συνήθεια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ