Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα

Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Το ειρωνικό mural του ΙΝΟ που λέγεται «Χωρίς ελπίδα» σε κάνει να αναρωτηθείς εάν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον.
0

Με ένα έργο μεγάλων διαστάσεων με τον ειρωνικό τίτλο «Hopeless» (Χωρίς ελπίδα) ο Έλληνας street artist ΙΝΟ συμμετείχε στην όγδοη έκδοση του φεστιβάλ BLOOP στην Ίμπιζα, ενός πρότζεκτ που τρέχει εδώ και καιρό και έχει σκοπό να αλλάξει το αστικό περιβάλλον ολόκληρου του νησιού.

Το φετινό θέμα του πρότζεκτ που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει συμμετοχές από σχεδόν 30 καλλιτέχνες (με murals και installations) ήταν «Hope», ελπίδα.

Ο ΙΝΟ ζωγράφισε ένα μικρό κορίτσι που προσεύχεται για χρήματα, με το οποίο κάνει κριτική στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου η ευτυχία συνδέεται με με τα υλικά αγαθά.

«Η διαφήμιση στοχεύει στις νεαρές ηλικίες, το πιο ευάλωτο target group από όλα» εξηγεί. «Οι μεγάλες εταιρίες με τα τεράστια κονδύλια για μάρκετινγκ μπορούν να χειρίζονται τα χρήματά τους με απόλυτη ελευθερία και να τα διαθέτουν όπου θέλουν χωρίς καμία ευθύνη και επίπτωση».

Το ειρωνικό mural που λέγεται «Χωρίς ελπίδα» σε κάνει να αναρωτηθείς εάν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον. Και είναι άλλο ένα εξαιρετικό mural του ΙΝΟ.

Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter

Info:

www.bloop-festival.com @/#bloopfestival

www.ino.net @/#inoexpo

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Newsroom / Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Τρώγλες προς ενοικίαση, παλάτια στο Airbnb. Ποιοι είναι οι λόγοι που το κόστος στέγασης στην Αθήνα έχει ξεφύγει; Γιατί η Αθήνα είναι πλέον μια υπερβολικά ακριβή πόλη για να ζήσεις; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Ντίνα Καράτζιου και τον Θοδωρή Αντωνόπουλο τις αιτίες και τις λύσεις της στεγαστικής κρίσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ