Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art

Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
0

Περισσότεροι από είκοσι διεθνείς καλλιτέχνες εργάστηκαν για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. Αυτό το ανοιχτό "μουσείο" street art βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Vincent Auriol.

Για τους Γάλλους, επομένως, δεν είναι πλέον απαραίτητο να πηγαίνουν σε μουσεία για να θαυμάσουν κορυφαία έργα τέχνης, καθώς αυτό το ανοιχτό "μουσείο" θα είναι δωρεάν για όλους. Αυτή η θαυμάσια γκαλερί με έργα street art που έχει δημιουργηθεί, φιλοξενεί σπουδαίους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο Shepard Fairy, ο Invader, ο C215 και o Hush. 

Έχει τεθεί ως στόχος ο αριθμός των τοιχογραφιών να φτάσει τις 50 μέσα στο 2020 για να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους εραστές της τέχνης.

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή της γκαλερί Itinerrance για την υλοποίηση του παραπάνω πρότζεκτ, καθώς τα τελευταία χρόνια, που έχει την έδρα της στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, έχει δείξει το ενδιαφέρον της για την προώθηση της street art. Εκτός αυτού, στο συγκεκριμένο πρότζεκτ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του APAPUC, μιας ένωσης που ασχολείται με την προώθηση των πλαστικών και αστικών τεχνών. 

Μέσα από αυτές τις ενέργειες, στόχος θεωρείται να γίνει το Παρίσι μια τεράστια βιτρίνα, που να αναδεικνύει τα έργα που υπάρχουν στους τοίχους και στις προσόψεις των κτιρίων. Έτσι, έχει τεθεί ως στόχος ο αριθμός των τοιχογραφιών να φτάσει τις 50 μέσα στο 2020 για να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους εραστές της τέχνης. 

Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
 

Πηγή: Demotivateur

 

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ