Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art

Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
0

Περισσότεροι από είκοσι διεθνείς καλλιτέχνες εργάστηκαν για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. Αυτό το ανοιχτό "μουσείο" street art βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Vincent Auriol.

Για τους Γάλλους, επομένως, δεν είναι πλέον απαραίτητο να πηγαίνουν σε μουσεία για να θαυμάσουν κορυφαία έργα τέχνης, καθώς αυτό το ανοιχτό "μουσείο" θα είναι δωρεάν για όλους. Αυτή η θαυμάσια γκαλερί με έργα street art που έχει δημιουργηθεί, φιλοξενεί σπουδαίους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο Shepard Fairy, ο Invader, ο C215 και o Hush. 

Έχει τεθεί ως στόχος ο αριθμός των τοιχογραφιών να φτάσει τις 50 μέσα στο 2020 για να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους εραστές της τέχνης.

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή της γκαλερί Itinerrance για την υλοποίηση του παραπάνω πρότζεκτ, καθώς τα τελευταία χρόνια, που έχει την έδρα της στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, έχει δείξει το ενδιαφέρον της για την προώθηση της street art. Εκτός αυτού, στο συγκεκριμένο πρότζεκτ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του APAPUC, μιας ένωσης που ασχολείται με την προώθηση των πλαστικών και αστικών τεχνών. 

Μέσα από αυτές τις ενέργειες, στόχος θεωρείται να γίνει το Παρίσι μια τεράστια βιτρίνα, που να αναδεικνύει τα έργα που υπάρχουν στους τοίχους και στις προσόψεις των κτιρίων. Έτσι, έχει τεθεί ως στόχος ο αριθμός των τοιχογραφιών να φτάσει τις 50 μέσα στο 2020 για να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους εραστές της τέχνης. 

Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό «μουσείο» street art Facebook Twitter
Φώτο: boulevardparis13.com
 

Πηγή: Demotivateur

 

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ