Πώς είναι να ζεις στο πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο

Πώς είναι να ζεις στο πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο Facebook Twitter
3
Πώς είναι να ζεις στο πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο Facebook Twitter

Το Chateau Louis XIV, 10 λεπτά έξω από το παριζιάνικο Triangle d'Or, κατέχει πλέον επισήμως τον τίτλο για το ακριβότερο σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού η τιμή πώλησής έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η βίλα είναι δημιούργημα της "haute-couture" εταιρίας design Cogemad και την πώλησή της είχε αναλάβει το Christie's International Real Estate. Εικάζεται πως πουλήθηκε σε αγοραστή από την Μέση Ανατολή για περισσότερα από 301 εκατ. δολάρια. Το προηγούμενο ρεκόρ για το ακριβότερο σπίτι κατείχε ένα ρετιρέ στο Λονδίνο που είχε πουληθεί για 221 εκατ. δολάρια. 

Το 2013, η Kim Kardashian είχε σκεφτεί να κάνει στο Chateau το γάμο της με τον Kanye West.

Πώς είναι να ζεις στο πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο Facebook Twitter

Το Chateau, που βρίσκεται στη μέση μιας έκτασης 56 στρεμμάτων, "παντρεύει"το design του 17ου αιώνα με την νέα τεχνολογία, γράφει η Cogemad στο site. Η υψηλή τεχνολογία του υποτίθεται πως δεν ξεχωρίζει από το ντεκόρ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μια αίθουσα διαλογισμού που περικλείεται από ένα ενυδρείο, κινηματογράφο, κελάρι για 3.000 κρασιά, δύο αίθουσες χορού, ένα nightclub, 10 υπνοδωμάτια σε διαστάσεις σουίτας, συντριβάνι με φύλα χρυσού, αντίγραφο του συντριβανιού με τον Απόλλωνα στο Chateau de Versailles, όπου τα αγάλματα είναι καλυμμένα με φύλα χρυσού κι έναν λαβύρινθο από φράχτες στον κήπο.

Πώς είναι να ζεις στο πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο Facebook Twitter
Πώς είναι να ζεις στο πιο ακριβό σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο Facebook Twitter

Στην κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 13 τύποι μάρμαρου και 15.000 φύλλα χρυσού, ενώ λέγεται πως τα ράφια της βιβλιοθήκης εκτείνονται σε 198 μέτρα και είναι γεμάτα δερματόδετα βιβλία.

Παρόλο που δίνει την αίσθηση παλιού, η μεγαλοπρεπής κατοικία χτίστηκε μόλις πρόσφατα, με την Cogemad να υποστηρίζει συγκεκριμένα πως "το Chateau Louis XIV πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο". 

Δείτε το βίντεο με την κατασκευή της έπαυλης και τις φωτογραφίες από το εσωτερικό της:

Design
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ