Στο Λονδίνο διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής με κύριο συστατικό το σπέρμα

Στο Λονδίνο διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής με κύριο συστατικό το σπέρμα Facebook Twitter
7

Στο Λονδίνο αποφάσισαν να διοργανώσουν μαθήματα μαγειρικής με σπέρμα, το οποίο καλούνται να παρέχουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - φρέσκο ή κατεψυγμένο.

Όσοι συμμετάσχουν στα μαθήματα καλούνται να φέρουν το δικό τους σπέρμα -ή του συντρόφου τους- σε μια μυστική τοποθεσία, όπου στη συνέχεια θα μάθουν τρόπους για να προετοιμάσουν ένα γεύμα τριών πιάτων μαζί με ποτά, όλα με το συγκεκριμένο «υλικό». Ο σεφ θα διδάξει όσους παρακολουθήσουν τα μαθήματα πώς να χρησιμοποιούν το σπέρμα ως κεντρικό συστατικό σχεδόν στα πάντα, από ορεκτικά και κύρια πιάτα με κοτόπουλο, για παράδειγμα, μέχρι ροφήματα, όπως παγωμένο τσάι.

Να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη σχετικό βιβλίο μαγειρικής, το "Natural Harvest" του Paul Phoenhauer που είναι γεμάτο με συνταγές βασισμένες στο σπέρμα και στο Amazon έχει βαθμολογηθεί με 4 αστεράκια. 

Ο υπεύθυνος σεφ, παρόλο που χαρακτηρίζει το σπέρμα «θρεπτικό» με «καταπληκτικές μαγειρικές ιδιότητες», εξηγεί πως ο ίδιος δεν το περιλαμβάνει σε όλα του τα φαγητά και πως απλώς είναι μια «αστεία ανατροπή». «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε το πρώτο στα χρονικά μάθημα μαγειρικής BYOS (Bring Your Own Semen), όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν διαφορετικές συνταγές χρησιμοποιώντας το δικό τους σπέρμα (ή του συντρόφου τους). Τα οφέλη του σπέρματος στην υγεία έχουν συζητηθεί εδώ και χρόνια, αλλά για πρώτη φορά, ερασιτέχνες μάγειρες θα διδαχθούν πώς να το χρησιμοποιούν ως βασικό υλικό σε ορεκτικά, κύρια πιάτα, επιδόρπια και ποτά» λέει ο Nelson, ιδρυτής της Wonderush, που εξειδικεύεται σε «περίεργα» μαθήματα μαγειρικής.

Στο Λονδίνο διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής με κύριο συστατικό το σπέρμα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Independent, μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν τα μαθήματα όντως θα πραγματοποιηθούν γιατί σε σχετικό δελτίο τύπου οι υπεύθυνοι εξηγούν πως χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ τουλάχιστον 30 άτομα για να δημιουργηθεί τάξη. 

Ο ειδικός σε θέματα σεξ Alix Fox, που έχει αναλάβει την προώθηση του event, εξηγεί: «Παρόλο που, αναμφίβολα, κάτι τέτοιο είναι απωθητικό για πολύ κόσμο, ορισμένοι θα βρουν την ιδέα του να καταναλώσεις ένα τόσο ιδιαίτερο υλικό απίστευτα ερεθιστική. Νομίζω πως, αν σκεφτείς ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά αυγά, τα οποία είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της έμμηνου ρύσης της κότας, το να φας σπέρμα του συντρόφου σου ίσως δεν είναι τελικά και τόσο ακραίο». 

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν πως όσο πιο φρέσκο είναι το σπέρμα τόσο το καλύτερο, αλλά μπορεί κάποιος να φέρει και κατεψυγμένο, αν και σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να έχει αλλοιωθεί η γεύση και η περιεκτικότητά του. 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM
Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Η πραγματική καινοτομία βέβαια θα ήταν να πιάνεις και παιδί. Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της η... βιολογική γαστρονομία. Προτάσεις για συνταγές: Σπέρμ-μπρουλέ, προσπερματόλ και cheesecake. Η απόλυτη αηδία στο πιάτο σας (ενδείκνυται το σερβίρισμα σε πλαστικό πιάτο).
Α, καλάάά...Από την παραγωγή στην κατανάλωση...Να μην πάει τίποτα χαμένο...Εφόσον τίποτα δεν με εκπλήσσει πια έχω μόνο μια απορία: έλεγχο κάνουν στην πρώτη "ύλη"??? Όπως γίνεται στα αυγά που αναφέρονται στο άρθρο...