Στο Λονδίνο διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής με κύριο συστατικό το σπέρμα

Στο Λονδίνο διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής με κύριο συστατικό το σπέρμα Facebook Twitter
7

Στο Λονδίνο αποφάσισαν να διοργανώσουν μαθήματα μαγειρικής με σπέρμα, το οποίο καλούνται να παρέχουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - φρέσκο ή κατεψυγμένο.

Όσοι συμμετάσχουν στα μαθήματα καλούνται να φέρουν το δικό τους σπέρμα -ή του συντρόφου τους- σε μια μυστική τοποθεσία, όπου στη συνέχεια θα μάθουν τρόπους για να προετοιμάσουν ένα γεύμα τριών πιάτων μαζί με ποτά, όλα με το συγκεκριμένο «υλικό». Ο σεφ θα διδάξει όσους παρακολουθήσουν τα μαθήματα πώς να χρησιμοποιούν το σπέρμα ως κεντρικό συστατικό σχεδόν στα πάντα, από ορεκτικά και κύρια πιάτα με κοτόπουλο, για παράδειγμα, μέχρι ροφήματα, όπως παγωμένο τσάι.

Να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη σχετικό βιβλίο μαγειρικής, το "Natural Harvest" του Paul Phoenhauer που είναι γεμάτο με συνταγές βασισμένες στο σπέρμα και στο Amazon έχει βαθμολογηθεί με 4 αστεράκια. 

Ο υπεύθυνος σεφ, παρόλο που χαρακτηρίζει το σπέρμα «θρεπτικό» με «καταπληκτικές μαγειρικές ιδιότητες», εξηγεί πως ο ίδιος δεν το περιλαμβάνει σε όλα του τα φαγητά και πως απλώς είναι μια «αστεία ανατροπή». «Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε το πρώτο στα χρονικά μάθημα μαγειρικής BYOS (Bring Your Own Semen), όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν διαφορετικές συνταγές χρησιμοποιώντας το δικό τους σπέρμα (ή του συντρόφου τους). Τα οφέλη του σπέρματος στην υγεία έχουν συζητηθεί εδώ και χρόνια, αλλά για πρώτη φορά, ερασιτέχνες μάγειρες θα διδαχθούν πώς να το χρησιμοποιούν ως βασικό υλικό σε ορεκτικά, κύρια πιάτα, επιδόρπια και ποτά» λέει ο Nelson, ιδρυτής της Wonderush, που εξειδικεύεται σε «περίεργα» μαθήματα μαγειρικής.

Στο Λονδίνο διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής με κύριο συστατικό το σπέρμα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Independent, μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν τα μαθήματα όντως θα πραγματοποιηθούν γιατί σε σχετικό δελτίο τύπου οι υπεύθυνοι εξηγούν πως χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ τουλάχιστον 30 άτομα για να δημιουργηθεί τάξη. 

Ο ειδικός σε θέματα σεξ Alix Fox, που έχει αναλάβει την προώθηση του event, εξηγεί: «Παρόλο που, αναμφίβολα, κάτι τέτοιο είναι απωθητικό για πολύ κόσμο, ορισμένοι θα βρουν την ιδέα του να καταναλώσεις ένα τόσο ιδιαίτερο υλικό απίστευτα ερεθιστική. Νομίζω πως, αν σκεφτείς ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά αυγά, τα οποία είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της έμμηνου ρύσης της κότας, το να φας σπέρμα του συντρόφου σου ίσως δεν είναι τελικά και τόσο ακραίο». 

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν πως όσο πιο φρέσκο είναι το σπέρμα τόσο το καλύτερο, αλλά μπορεί κάποιος να φέρει και κατεψυγμένο, αν και σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να έχει αλλοιωθεί η γεύση και η περιεκτικότητά του. 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Η πραγματική καινοτομία βέβαια θα ήταν να πιάνεις και παιδί. Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της η... βιολογική γαστρονομία. Προτάσεις για συνταγές: Σπέρμ-μπρουλέ, προσπερματόλ και cheesecake. Η απόλυτη αηδία στο πιάτο σας (ενδείκνυται το σερβίρισμα σε πλαστικό πιάτο).
Α, καλάάά...Από την παραγωγή στην κατανάλωση...Να μην πάει τίποτα χαμένο...Εφόσον τίποτα δεν με εκπλήσσει πια έχω μόνο μια απορία: έλεγχο κάνουν στην πρώτη "ύλη"??? Όπως γίνεται στα αυγά που αναφέρονται στο άρθρο...