Domkyrkoforum

Facebook Twitter
1

Στην πόλη Lund της Σουηδίας, το σύγχρονο με το παλιό δένουν αρμονικά στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το φόρουμ του καθεδρικού ναού

 

Η αρχιτέκτονας Carmen Izquierdo κατάφερε να εντάξει το σύγχρονο κτίτιο στο κέντρο της πόλης, με τα ιστορικής αξίας κτίσματα, με τρόπο τόσο ήπιο, ώστε αυτό δεν φαίνεται καθόλου παράταιρο και ξένο στην παλιά πλατεία. 

Τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από τον καθεδρικό ναό, με την μορφή του να δανείζεται την γεωμετρία των διπλανών στεγών, και την εξωτερική του όψη να εντάσσεται στην χρωματική παλέτα των γύρω κτισμάτων, και περισσότερο μελλοντικά, καθώς τα φύλλα χαλκού που χρησιμοποιήθηκαν θα πάρουν με τον καιρό ένα βαθύτερο χρώμα, το φόρουμ έχει ενσωματωθεί με τον πιο ομαλό τρόπο στο αστικό τοπίο.

Το σχήμα του κτιρίου, με άλλοτε τις υποχωρήσεις και άλλοτε τις προεξοχές του όγκου του, δημιουργεί μικρούς κοινόχρηστους χώρους στην πλατεία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αίθριο, που διαμορφώνεται μεταξύ του φόρουμ και ενός υφιστάμενου κτιρίου. 

Στο ισόγειο, διατάσσονται εκθεσιακοί χώροι, ένα καφέ και η αίθουσα συνεδρίων, ενώ στον όροφο βρίσκονται διάφορα γραφεία και αίθουσες συσκέψεων.

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Design / Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του Dexamenes Seaside Hotel αξιοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών, εστιάζοντας στην εμπειρία της φιλοξενίας μέσα από την τέχνη, το κρασί, τη φύση και τον τοπικό πολιτισμό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Συνέντευξη / Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Η Βρετανή ενδυματολόγος που βραβεύθηκε με Όσκαρ για την εκπληκτική δουλειά της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου περιγράφει στη LiFO πώς έπλασε τον ενδυματολογικό κώδικα της Μπέλα Μπάξτερ με αφορμή την έκθεση των κοστουμιών της ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

1 σχόλια